Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
05:26
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Сентябрь » 16 » Вони виховуються на кращих бойових традиціях
21:02
Вони виховуються на кращих бойових традиціях

16 вересня в рамках тижня патріотичного виховання  вихованці трьох шкіл селища Нова Прага взяли участь у спортивних змаганнях на Кубок воїна-інтернаціоналіста Андрія Ковтуна, який  загинув під час виконання інтернаціонального обов`язку в Афганістані. Другий рік поспіль  за підтримки та безпосередньої участі членів  громадської  організації "Олександрійська районна  спілка ветеранів війни в  Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)" на базі Новопразької ЗШ I-II проходять легкоатлетичні змагання.

Відкриваючи уросту частину директор школи В.Г.Коновалова наголосила, що спортивні змагання започатковані минулого року мають продовження, вони стають традиційними.

- Нам приємно, що наші учні задіяні у спортивних  змаганнях на честь нашого випускника школи Андрія Ковтуна, який героїчно загинув в Афганістані. Тиждень патріотичного виховання став для вихованців школи справжнім уроком патріотизму, героїзму та доблесті, які проявляють сьогодні наші воїни в боротьбі проти сепаратистів на сході нашої країни. А воїни-афганці стали для нашої школи добрими друзями і шефами. Разом ми  виховуємо достойну зміну майбутніх захисників України.

 Голова ГО  «Олександрійська  районна спілка  ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)» В.Кондрескул відмітив:

- Я вдячний адміністрації  школи, працівникам  Будинку культури, районній адміністрації в особі  А.Коломійцева, групі компаній  ТОВ "УкргАгроКом", котрі сприяють проведенню подібних спортивних змагань. Кубок А.Ковтуна – це данина світлої пам`яті про загиблого вашого земляка, це виховання любові і патріотизму до  своєї країни, це здоров`я, гарт і сила, це міцна і могутня Україна завтра. Сьогодні нехай переможе дружба і сильніший.

Хвилина мовчання, квіти до меморіальної дошки, пісня у виконанні вчителя фізкультури  О.Банула, колишнього афганця…

І почалися змагання. Учні трьох шкіл селища змагалися в бігу на 60 м, у стрибках в довжину з розбігу та з місця, в віджиманні та в перетягуванні канату.  Учні з великим спортивним  азартом і радістю змагалися за право бути першим. Свою команду виставила і спілка воїнів-інтернаціоналістів (В.Гейко, О.Банул, О.Зубов, В.Кондрескул. М.Волков, М.Бондар).  Весело, з вогником і особливо хорошим настроєм змагалися школярі з воїнами - інтернаціоналістами за право бути переможцями.

Так,  перше загальнокомандне місце  виборола команда  юних легкоатлетів Новопразької  I-II ступенів та команда Новопразького  НВК, друге місце посіла команда ЗШ I-III  ступенів  №2.  Керівництвом змагань було спеціально затверджено положення  про два призових місця. Перехідний  Кубок  на честь Андрія Ковтуна  цього разу залишається в школі, в якій навчався  воїн-інтернаціоналіст.  Медалі, дипломи і святковий обід стали для всіх учасників змагань підсумком  вдало проведеного  легкоатлетичного змагання.

Особливу вдячність дирекція школи передає керівнику місцевого господарства  Олександру Валькевичу, директору Будинку культури Світлані Сафроновій в організації проведення змагання та групі компаній ТОВ «УкрАгроКом», що забезпечила переможців змагань нагородами: медалями та Дипломами.

 Після змагань колишні воїни-інтернаціоналісти  відвідали могилу А.Ковтуна разом з батьком воїна-інтернаціоналіста О.О. Ковтуном, щоб  вкотре віддати данину світлій пам`яті по загиблому. Квіти, спогади...

І.Мельник               

Просмотров: 1170 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]