Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
15:38
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 16 » Вони розповідають про себе і надіються, що їх почують
13:56
Вони розповідають про себе і надіються, що їх почують

 Той, хто найбільше скривджений долею,  той завжди потребує всілякої  підтримки і допомоги з боку  держави. Мова далі вестиметься  про інвалідів дитинства, жорстока доля яких прикувала до ліжка чи коляски...

 Зоя Іванівна Беззубова, сама інвалід, у 1999 р. заснувала  ГО інвалідів «Віра». Важкі були часи… Місяцями не виплачувалася пенсія, зарплатні… І тут  народжується організація, яка бажає допомогти інвалідам…       

- У  міському громадському об’єднанні «Віра»  знаходиться на обліку біля 400 дорослих та дітей інвалідів, спеціалізується в наданні допомоги людям з  обмеженими можливостями (колясочники, спинальники, хворі на ДЦП, хто має відхилення в координації руху), - почала свою розповідь керівник З.І.Беззубова . - За 16 років  всього було… Вистояли, вижили і продовжуємо жити, щоб відчувати себе людьми. Маємо приміщення на 25 років площею 271 м2 нежитлового приміщення. Все здавалося б влаштовує і офіс, і бібліотека, і невелика зала для масових заходів на 45 чоловік, і їдальня, і комп’ютерний клас, і склад, і туалет. І все ж існує проблема: площа не дозволяє проводити заходи для всіх бажаючих інвалідів. Члени об`єднання дуже цінять увагу до них, але більшості з них  доводиться проводити час вдома. Колясочники ще можуть  «вийти в світ», але і він для них обмежений.
-  У чому  проблема?   
- Виявляється, що обов’язкова норма  - облаштування  пандусів  є обов’язковим лише  формально, - на папері. Пандуси відсутні, або  побудовані так, що на колясці до приміщення неможливо заїхати. Маємо проектну документацію на приміщення площею 180 м2, де колись був спорткомплекс. Бажаємо облаштувати зал для масових заходів, тренажерний зал, масажну кімнату, роздягальні, сауну і туалети.
- Віро Іванівно, сьогодні у Вас заходи? Як часто вони проводяться?      
- Вони постійні і тематичні - тричі на місяць. Зараз працівник центральної бібліотеки ім.О.С.Пушкіна розповідає про День закоханих, та про весільні обряди українського народу. Далі - концерт за участю відомого олександрійського співака і композитора  В.Корнієнка, який постійно з нами. Працівник управління соціального захисту населення  розповість про правила надання субсидій. А закінчиться захід, як завжди, благодійним обідом. Подивіться на обличчя людей, вони сяють радістю від спілкування, від почутої новини. Люди діляться своїми житейськими проблемами, шукають розради від самотності. Їх душі не покалічені байдужістю до ближнього, не вражені лукавством і хитрістю. Їм дано дуже багато: бути земними янголятками, і при цьому з величезним терпінням  нести важку ношу немочі свого тіла. Особливо треба бачити, коли збираються дітки, які мають змогу спілкуватися з однолітками, для яких постійно проводимо міські заходи, на яких  виступають кращі творчі колективи міста. І наші діти виступають на цих святах, радуючи своїми талантами. При об’єднанні  «Віра» діє недільна школа, на заняттях якої діток знайомлять з азами Божого слова, адже душі діток наскільки чисті і не замарані хворобами суспільства. Вони виростуть, їх  міцна дружба і потреба в спілкуванні залишаться. Та немає твердої впевненості, що нове покоління  наших підопічних будуть потрібні один одному -  для них немає гарантії, що через 2 або 3 роки офіс об`єднання  інвалідів буде діяти.

- Дивлячись на сьогоднішній стан об’єднання, такої тривоги за завтрашній день не може бути? 
 - Знаходимося  майже центрі міста, поряд  міський парк, в якому треба облаштувати місце для відпочинку інвалідів. Ми в одному приміщенні з територіальним центром, який обслуговує одиноких та інвалідів, що надає практичну допомогу і нам, виділяючи соціальне таксі. «Віра» та її члени вдячні меру  С.К.Цапюку та виконкому, які надають допомогу інвалідам (оренда приміщення, компослуги та  послуги таксі). Перебуваючи в Кіровограді і Києві, нам дивуються, як ми існує і діємо, бо таких об`єднань дуже мало. Тому і звертаємося до всіх, хто не байдужий до долі скривджених хворобами дітей, щоб надали допомогу. Мріємо і рухаємося в напрямку мати більш комфортні умови для перебування в центрі обездолених хворобами людей. Наші реквізити:  П/р 2600930117768 код 30416876 ТВБВ №10010/0149.Філія Кіровоградського обласного управління АТ «державний ощадний банку України». МФО 323475, Код ЄДРПОУ 09323408, об`єднання інвалідів «Віра».

Залишаючи ошатний, охайний офіс «Віри» зі світлими посмішками його відвідувачів, які знаходять місце, втіху від самотності, де можна отримати заряд бадьорості, хорошого настрою, стає зрозумілим, що вони ж такі як і ми. Вони хочуть жити повноцінним життям, де їх розуміють, поважають і створюють належні умови, щоб життя було більш повноцінним.

І.Мельник

Просмотров: 984 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]