Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
15:21
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Декабрь » 21 » Відповідальність влади, відкритість, звітність перед народом
21:08
Відповідальність влади, відкритість, звітність перед народом

Вдруге побував у столиці України – Києві. Дещо враження стали більш стриманими та виваженішими. Перш за все хочу відмітити спокій на Хрещатику. Відсутність лідерів…,  Підписання економічної  угоди України з Росією – зробили потрібну справу. Ми врятували країну від економічної кризи, дали надію на економічне зростання. Справді, 2013 –й рік був занадто складний  у економічному плані. Зростання невдоволення вилилося, коли влада  відмовилася підписувати документи про інтеграцію України в ЄС, який нічого конкретного не пообіцяв. Відкрити кордони для Європи – це залишити свій будинок на кілька днів незакритим. Що в ньому залишиться … Без вигоди Європі ми не потрібні.

Чим раніше ми забудемо всі негаразди, а скоріше візьмемося за справу, тим скоріше вийдемо з кризи. Парламентарі, урядовці, влада на всіх рівнях повинні переглянути  своє відношення до виконання своїх обов’язків.  Треба викорінювати корупцію, яка стала одним із чинників  складної політичної ситуації в країні    

 Перебуваючи почергово на обох  майданах: на площі Конституції, біля парламенту та на Хрещатику, зробив певні висновки: регіонали впевнені, що  економічні  угоди з Росією – це шлях до покращення економіки держави. Опозиція вважає зрадою національних інтересів всі угоди з Росією.   А якби на місці Росії був Гондурас чи Гватемала,  чи Німеччина ( на жаль, Меркель чітко сказала, що в Німеччині коштів немає для України, - авт.). Схід – це годувальник  країни. Треба виходити не з популістських позицій великодержавного шовінізму: хто більше любить країну та народ, а з практичного підходу – економічного розвитку.  Здається, що  вже обидва табори показали  народу країни, світу, що народ здатен на багато. Головне вчасно зупинитися, розібратися з винуватцями, закінчити розбрат. Всім разом треба повертатися до своїх робочих місць, а не доказувати, хто більший патріот  свої країни.

Пора братися за розум. Повернути «євромайдан» можна у будь-який час, якщо виникне подібна політична криза. Не дай боже жити в часи змін.

Воля,  взаєморозуміння, відповідальність влади, звітність перед народом, відкритість, неупередженість – основа політичної довіри народу. Не буде цього – не буде діалогу з народом, буде продовжуватись розбрат.

Я пацифіст. Поганий мир краще будь-якої війни. Влада перша повинна зробити крок назустріч людям. Люди в свою чергу повинні з розумінням до цього поставитися. Треба почати жити з чистого аркушу паперу – наказати винуватців побиття людей, і рухатись вперед, надолужувати втрачені економічні позиції.

Буде завтра в молоді – буде молодь навчатися, працювати. Вона чекає нових робочих місць, доступного соціального житла. Багато не треба: не красти і працювати на совість.

Люди не будуть більше будувати барикади: якщо суспільство економічно здорове, піклується за своїх людей, то про які революційні потрясіння може йти мова? Владо зроби один крок назустріч людині, вона зробить - два.  

Іван Мельник           

Просмотров: 460 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]