Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
04:28
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Март » 17 » Віче сказало своє слово­
12:54
Віче сказало своє слово­

Недільне віче­ від 16 березня зібрало на центральній площі Олександрії біля сотні олександрійців.  

Серед громади звучало: чому так мало людей? Невже спав інтерес до змін у місті? Невже всім байдуже?

Організаторів  вже шостого по рахунку віче  це не засмутило – головне, що люди прийшли,а вони донесуть іншим все про що йшла мова на зібранні.

Зокрема, О.Богоявленська наголосила на тому, що треба проводити  люстрацію місцевих чиновників, які  заплямували себе в антинародній підтримці диктаторського режиму колишньої влади.

-          Не керівник навчального закладу в якому навчаються наші діти  мати право працювати на керівній посаді, адже він ще  нещодавно поставив свій підпис над  «дозволом розстрілу на євромайдані».  Ми вже підготували відповідні документи – подання на всі зловживання місцевої влади в люстраційний комітет та обласну прокуратуру. Дочекаємось результатів перевірки. 

К.Ліщенко,  депутат міськради  від партії «Удар» сказав:

- Мені соромно за своїх  колег-депутатів від Партії регіонів, які  на сесії зачитали про свій вихід з фракції, але, як виявилось з заяви мера, вони продовжують працювати. Вони погодились з розпорядженнями Януковича, який так повівся з людьми. Чи мають вони право бути обранцями від  нас  в міській раді після цього? Ми хочемо змінити життя людей на краще, бо ми маємо на це право.

А.Гулий, координатор народної ради, підкреслив:

-  Сьогодні дуже інтенсивно розбудовується Центральний ринок Олександрії на проїжджій частині вулиці  50- років Жовтня, яке нещодавно вкрилося новим асфальтним покриттям, встановлюються металеві контейнери. А завтра прийдеться демонтувати їх. Чому? Тому що  ряд порушень.  Тому,  перш ніж  підписувати різні угоди, треба дуже ретельно вивчати документи про відповідність, про тимчасову оренду землі, споруд.

 

Ю.Демковська, на вигук з аудиторії слухачів, відносно, а чому треба прибирати контейнери, адже про це вже давно велася мова, апелювала:

- Підприємці до нас звернулися, адже вони втратили  свої  роками напрацьовані місця. Сьогодні кілька чоловік викупили цілі ряди і здають в оренду тим десяткам людей, хто роками тут торгував. Людей не влаштовує ціна контейнера, умови  оренди, які не дають жодних гарантій, що це законно.  Чому віддано ініціативу більш "підприємливим" підприємцям розпоряджатися  комунальною землею?  З цього приводу буде відкрита кримінальна справа, яка дасть відповіді на всі запитання. 

Зі слів виступаючого С.Рибкіна, С.Цапюк привласнив собі всі заслуги в тому, що відремонтовані дороги, діє вуличне освітлення і т. д.:

          - Це його прямі обов’язки, як мера Олександрії,   і тут не повинно бути жодних  приписів в особисті  заслуги.  Що він зробив, щоб люди отримували достойну зарплатню, а не ті нещасні  1500 грн, якщо і вони є. Де нові робочі місця? Тому на виборах ви вже не проголосуєте за цю кандидатуру, яка веде людей в економічну  яму.

С.Волков, демократ з багаторічним досвідом, відзначив:

- Головне сьогодні – збережемо ми незалежність України чи ні, про яку мріяли ще з козацької доби.  Про все інше поговоримо дещо пізніше. Крим – це лише початок агресії Путіна. Агресія Росії може піти і далі. Треба  серйозно готуватися до війни. Ворога на крик не зупинити.  Чому до цих пір не введено військовий стан в країні? Чому не ведеться в місті мобілізація? Ми сьогодні є будівниками новітньої історії України. Як ми будемо діяти, так ми і будемо жити в подальшому. Тільки ми здатні змінити життя на краще.

   По завершенні виступаючих, яким болить доля країни, міста, ведуча віче О.Богоявленська, вже  вкотре, наголосила:

-          - Ми дочекаємось конституційних виборів місцевих депутатів та міського голови,  ми будемо відстоювати нашу країну, якій загрожує небезпека. Ми просимо у вас підтримки щодо звернення в люстраційний комітет про злодіяння місцевої влади. Відповідні документи вже підготовлені.

Одноголосно були підняті руки, які дозволяють народній раді діяти від імені громади…

Чому така мала кількість  людей була присутня на віче? Небайдужі люди вглядалися в телевізори, щоб бути в курсі справ, як же проходить волевиявлення кримчан, інші – переглядали матч «Шахтар» - «Металург»(З). Були й інші причини: видався хороший весняний день, - пішли на дачі… Це життя кожного з нас.    

Іван Мельник        

Просмотров: 500 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]