Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
03:25
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Март » 3 » Віче проти війни
00:09
Віче проти війни
Оголошена тема на перший недільний день березня  проведення народного віче в Олександрії була змінена - «Ні війні!» Останні події змусили змінити риторику, голос і поведінку організаторів віче.

-          Загроза  війни нависла над Україною, над новою владою, над цілісністю  нашої держави. Росія ввела свої війська в Крим.  Ми не повинні стояти осторонь загрози війни. Олександрійці скажуть своє слово проти можливої агресії росіян, - з такими словами звернулася до аудиторії, яка зібралася в кількості біля  400 людей, голова місцевого осередку ВО «Батьківщина» Ю.Демковська.

Усі виступаючі наполягали на тому, що Росія веде нечесну політику по відношенню до України. Чи погодяться вони на таке. Також було відмічено, що  віче буде збиратися за вимогою часу, якщо це потрібно, то і двічі на тиждень.

«Агресора треба зупинити, « ми готові до війни», «ми підемо   на мобілізаційні пункти», «ми захистимо свою країну». Здається, що в  жаху  великі очі.  Війни ніколи не буде з Росією. Ми братські народи. Путін  не такий посередній політик, щоб це не розуміти.  Кажуть Сочі… Крим зруйнувати. Відпочиваючі повинні поїхати до Кавказу… Дурниці. Для Росії  Сочі – це не бюджет. Росія хоче таким чином попередити своїх,  щоб революція не перекинулась  на Росію. Якщо вийдуть на демонстрації, то армія буде наводити порядок, а не поліція…  Віримо, що розум нової влади і  братів-росіян  не переступить межі дозволеного.  Росіяни розуміють, як нам сьогодні  важко і без війни…  Було прохання, щоб у місті утримувався спокій і мир.

 Координатор народної ради О.Телюк повідомив, що патрулювання не потрібне в  місті, що міліція справляється зі своїми функціями. Він запропонував від імені народної ради звернутися до депутатського корпусу міськради, щоб депутати написали звернення до Президента Росії про припинення воєнного нагнітання, що може привести до збройного конфлікту.  Ще було прохання до всіх, у кого є рідня в Криму, після віче, телефонувати і говорити, що в нас все добре, а от Росія веде підготовку до війни.

Прийшов,  попросив дружину, щоб вона зателефонувала  своїй  рідні до Ялти. І почули у  відповідь, що Ленін стоїть, у місті тихо і мирно, немає нікого з чужих, набережною прогулюються більше сотні людей і відпочиваючих. І взагалі, вони хочуть жити окремо від Києва. Вони й до цього жили, особливо не цікавлячись центральним життям. Правда, Ялта  зі 160 – тисячами не весь Крим, але люди кажуть те, що думають і до чого прагнуть.   

    

Іван Мельник 

Просмотров: 479 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]