Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
00:52
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 10 » В.Кучеренко: «Наш успіх – у ділових стосунках»
07:53
В.Кучеренко: «Наш успіх – у ділових стосунках»

Той, хто не став чекати у свій час манни небесної,  хто мав великий досвід у сфері виробництва, той знайшов себе, не дивлячись на десятилітню руйнацію економічного потенціалу країни. Важко давалася реалізація задуманого. Згадаймо, що ще якихось 10-15 років тому кредити під виробництво були драконівськими – доходили до 50% і більше… Це було повне свавілля фінансово-банківської системи України. Країною керували банкіри-олігархи, які наживалися, далі – банкротували, і зникали з поля зору назавжди …

- І в цей час виникають підприємства, інакше,  як самогубством,  це не можна назвати?

- Часи, коли було зруйновано СРСР, коли країною, її економікою правила партія – пішли  в небуття. Переді мною постала дилема: куди йти?  Торгувати, займатися ремонтом чи  виробництвом, - розпочав  свою розповідь  В.Кучеренко, генеральний  директор  ТЗОВ «ПКП Кран-Сервіс»( сьогодні науково-виробниче об`єднання «Олександрійські  крани обладнання системи» - «Акрос» ), - обрав, що ближче всього, що вмію робити – виробництво.  Так,  виникла ідея в 2003 році створити власне виробниче підприємство.
Складні економічні часи, масове безробіття, класні спеціалісти подалися на заробітки, хто куди …Нелегко прийшлося, коли формувався трудовий колектив. Вдалося залучити до нового підприємства висококласних спеціалістів-однодумців, членів однієї команди: конструкторів, електронників, керівників  виробничих цехів, висококваліфікованих робітників. Це все позаду – впорався. Відразу ж почали виробляти вантажно-підйомні крани від 0, 5 т. до 20 тонн, мостові (козлові), кран-балки, крани грейферні, тельфери від 1 т. до 40 т., талі електричні, кабіни кранові до мостових і козлових кранів.
- Сьогодні ринок України обмежений у замовленнях. На кого орієнтується «Акрос» сьогодні?

- Не дивлячись на складну економічну  ситуацію, все ж відкриваються нові цехи на потужних підприємствах нашої країни. Ми співпрацюємо з підприємствами машинобудування, де широко використовується допоміжна техніка - крани  різноманітної модифікації, які ми виробляємо. Наші замовники країни Африки, Середньої Азії (Казахстан), Білорусі та Росії, металургійні підприємства  Кривого Рогу та Дніпропетровська. Ринок збуту сьогодні звужений, бо якщо взяти турецькі виробництва подібного характеру – вони процвітають. Понад 200 підприємств  успішно працюють на ринку кранової продукції. Чому? Відповідь банальна і проста – їх ринок зорієнтований на зовнішньо-економічну діяльність. Швидке повернення ПДВ і лише 5%  складає податок на експорт. Держава зацікавлена в зароблянні валюти, тому в Туреччині такі високі темпи  економічного зростання. Болгарія, яка і сьогодні є лідером в кранобудуванні стала турецьким ділером.
 Виходить, що наші податки «душать» виробництво в Україні?
-Ми будемо ініціювати через міську владу разом з народними обранцями відставку Уряду. Народ наймає владу, директорів, і якщо вони не справляються зі своїми обов`язками, то нехай чесно про це скажуть і підуть  у відставку. На мою власну думку, нинішній Уряд не поставить  на економічні рейки країну. За рахунок людей не може бути зростання бюджету країни. Вихід один менше імпортувати, а більше експортувати. Досить ввозити продукцію з Болгарії, Німеччини... Треба заробляти  валюту, що в кінцевому результаті дасть економічний ефект – зниження  ціни на  власну  продукцію. Пільгові кредити під 5-10%, а не грабіжницькі під 30%, їх відстрочка на 5 років. Ми створимо нові робочі місця, придбаємо нове сучасне обладнання, побудуємо нові цехи, освоїмо нове виробництво. Уже зараз нами  освоєно випуск кранів найрізноманітнішої вантажності. Наша продукція по якості краща від болгарської, що вважається передовою в світі. 
- Вікторе Миколайовичу, що Ви  мали на увазі під  виразом «освоїмо нове виробництво»?   
- Однією з найважливіших деталей в кранобудуванні  займає редуктор, який  Україна, на жаль, не виробляє. Ми закуповуємо його за євро в Італії. Тому,  наступним для нас є - налагодити виробництво редукторів в Олександрії. Для цього у нас  успішно працює літейне виробництво, спроможне налагодити  виробництво корпусів під редуктори. Далі, придбати 5 верстатів для виготовлення деталей  для зубчатого зачеплення  (шестерні передач). Це реально здійснити, якщо в цьому зацікавлена буде країна.
- Що заважає реалізувати цей план, що може докорінно змінити ситуацію на міжнародному ринку по виробництву кранів?
- На підприємстві практично освоєно  випуск  всіх модифікацій по тельферам від  1 т. і до  40 т. У 2013 році трапився  казус. Ми виготовили замовлення для Акваторіальної Гвінеї на суму 1 млн. євро, - під будівництво ГЕС. Та нашу продукцію було арештовано на судні, яке доставляло довантаж військової техніки з Сербії, що призначалось для Латинської Америки. При заході судна в нігерійський порт для ремонту, влада країни арештувала судно. За 8 місяців, що стояло судно в Нігерїі, ми  втратили  1 млн. грн прибутку – недоплати.  Ми звернулися в посольство, вантаж таки звільнили. Наші майстри з січня поточного року успішно завершили механічний та електричний монтаж   крану вантажопідйомністю до 16 т. з прольотами в 40  метрів та висотою підйому до 18 метрів, і здали гвінейським будівельникам ГЕС. На жаль, від головного нашого замовника, який знаходиться в Англії, ми недоотримали 40 тис. євро. Тому, є фінансові труднощі. Замовники говорять, що ми не добросовісно виконали свої зобов`язання по доставці вантажу. Гадаю, що це питання буде вирішено позитивно.Також  освоєно  виробництво  малої механізації – таль електричних вантажопідйомністю від 0, 5 т. і до 20 тонн – це перспективний напрямок у промисловій галузі країни. Сьогодні в силу напруженого міжнародного стану підприємство завантажене лише на 50% від об’ємів. З 10 наших пропозицій – одна  спрацьовує, але  треба сказати, що дещо змінюється в кращу сторону. Російський бізнес вже  зрозумів, що їх ЗМІ перестаралися в роздуванні холодної війни проти  України. У нас немає фашистів і вбивць, що працюємо ми поза політикою,  що нам треба створювати нові робочі місця та забезпечувати людей постійною  роботою і гідною платнею… У нас є тверде переконання, що виготовлена товарна продукція на 6 мільйонів гривень, що зберігається на складах, буде викуплена замовником, що і на далі будемо успішно працювати – піднімати економіку Олександрії, області та країни. 

-Кому ми повинні завдячити таки  успішному виробництву, не дивлячись на деякі фарс-мажорні обставини, що склалися на виробництві?
- 45 працівників  «Акросу» сьогодні  мають середню зарплатню  4000 грн на місяць, а ще рік тому 6000. Залишилась половина  працівників від колишньої чисельності виробництва, але залишились ті, хто вірить у краще завтра.  Я вдячний  головному  конструктору Є.Л. Каптарю, заступнику технічного директора В.М.Аксьонкіну, заступнику директора А.П.Захарчуку, директору з виробництва Г.ГЛисенку. З такими спеціалістами  можна втілювати в життя виробництво нових вантажо- підйомних кранів. Вірю, впевнений, що переживемо кризу, а парламент прийме важливі економічні закони, що дадуть можливість успішного розвитку всіх галузей народного господарства України.                          

І.Мельник

 

 

Просмотров: 1206 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]