Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
10:23
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Март » 1 » Увіковічити, щоб пам`ятали
13:01
Увіковічити, щоб пам`ятали

   Іван Мельник , 01.03.14, 11.11

Анонсована прес-конференція відбулася в зазначений час.  На жаль, на ній не були присутні Н.Жахалова – в лікарні, С.Ніколенко – автор герба Олександрії, міський голова С.Цапюк прибув, але згодом відбув до початку засідання. Політикум був представлений народним позафракційним депутатом України С.Кузьменком,  головою товариства  «Козацький звичай» С.Григор`євим, який виступає в ролі лідера ще й  місцевої самооборони.  Завітав до учасників зібрання і владика Олександрійський  та Світловодський епископ Боголєп. Місцева журналістика була представлена телевізійниками каналу «КТМ», газетою  «Вільне слово»,  Р.Гаврилов – газета «Взаимопомощь», І.Мельник – сайт «Істина від ОлександріЇ». Вела зустріч – секретар міжрайонної організації НСЖУ, редактор «Сільського вісника» І.Балашова, яка наголосила, що це перша така прес-конференція за  майбутнє  облаштування центральної площі міста, що виникла серед  журналістів.

Формат зустрічі змінився, бо як сказав С.А.Кузьменко, він не може не висловити свої думки з приводу останніх подій, що відбулися в країні:

         - Було б великою несправедливістю говорити про благоустрій міста,  не висловивши,  та не засудивши дії влади, яка привела до того, що відбулося країні, не  виказати скорботу по  загиблих, і про те що питання номер один для країни сьогодні є: власна безпека і дітей.  Відбулася непоправна  трагедія – ми втратили найцінніше – людське життя. І сьогодні ще немає в людей відчуття спокою, люди з великою тривогою переживають за долю країни. Мої власні думки з цього приводу, що кровопролиття почалося з того, що Україна відмовилася від вступу в ЄС. Ми не аплодували, коли з трибуни нам було про це сказано, що країна не готова до  геополітичного об`єднання з Європою. Де з одного боку Україна і Росія, а з іншого – Європа і Америка. … Це все було на фоні життя, коли нам про це говорили, постійно націлювали… Не секрет , що  за цим – військові блоки, економічні стосунки

Країна мала успіх

Далі нардеп зупинився на тому, що в 2010-2012 роках  країна зробила  значний крок вперед, коли було багато втілено ініціатив, програм на розв`язання багатьох економічних проблем.

-              -Далі  я вимушений констатувати факт, що після  2012 року, новий парламент був повністю  відсторонений від життя країни. В.Янукович взяв усю  відповідальність на себе.  Багато чесних, моральних і порядних людей в листопаді 2013 року вийшли і сказали, що ми не погоджуємося з таким курсом Президента.  Почався діалог з опозицією, який завершився жорстоким побиттям людей. Звідки взялася така агресія по відношенню до мирних людей – незрозуміло.  До цього такого ніколи не було. Далі наче і пішов переговорний процес, але  він щоразу зривався через втручання з одного боку Росії, а з іншого – Європи. Здавалось, що вже досягли спільної мети. Депутати йшли, щоб ухвалити головний документ - бюджет, але тут же стали учасниками голосування документів, яких  ніхто у вічі не бачив. Я не підписував цих законів, активно виступав, щоб вони були відмінені, що дасть можливість зняти напругу в суспільстві.

Хто винен і що робити далі?

-             -Ми побачили, що мирний процес привів нас до жертв та постраждалих. Хто в цьому винен? Безперечно, що В.Янукович – головнокомандувач. Якщо він не віддавав наказ, він винен в тому, що не зміг контролювати, він винен в тому, що люди не погодилися з тією корупцією, несправедливістю, судами, прокуратурою, міліцією. Я переконаний, що  нова влада розбереться  за допомогою міжнародних інституцій. Ми дізнаємося, що ж, насправді, відбулося. Це моє особисте бачення.  Парламент прийняв багато рішень у цьому напрямку. Аналізувати  не було часу, бо він діяв в умовах фактично розпочатої війни між людьми і правоохоронними органами. Тому і були прийняті ті закони, щоб війна далі не продовжувалася. Сьогодні головне розібратися з тією «бородою», що виросла: віднайти правильний баланс між Росією і Європою, щоб українці не були тим ким грають. Революційні гасла повинні змінитися спокоєм, виваженістю , повагою до законів.  Треба Слід сідати за круглий стіл і шляхом мирних угод вирішувати право кожного олександрійця. Комусь подобається С.Цапюк, а комусь ні, комусь до вподоби С.Кузьменко, а комусь – ні. Революційною необхідністю не можна когось знімати,  когось назначати. У нас будуть скоро вибори, і там народ обере собі достойну владу. Я проти беззаконня в місті. І воля нового Уряду спрямована на те, щоб діяти по закону, в інтересах всіх громадян.

Мир і спокій у слові божому

Свої думки висловив владика Боголєп:

-            -Мене переслідують двоякі відчуття всього, що відбувається в країні. Немає нічого найціннішого в житті, як саме життя людини, її душі, дароване Христом . Віруючі люди налякані, передує панічний стан. Сьогодні ми призиваємо людей молитися  за мир і спокій у місті . Свого часу митрополит Тихон говорив, що всяка кров породжує нову кров. Наш народ повинен відвернутися від зла і жорстокості - до миролюбства. Не можна весь час боротися. Не можна збудувати будинок на піску. Не може мати послати братів на те, щоб вони один одного вбивали. Бог, закон, мирі і спокій – це головні чинники, які вбережуть від хаосу і безпорядку в країні. Церква, священики моляться за душі загиблих, призивають прихожан до виконання головних заповідей бога.

С.Григор`єв : «Ідол канув у літа»

     Очільник товариства  «Козацього звичаю» у своєму спіч-виступі сказав, що у нас нова держава, нові закони. З огляду на події, що відбуваються в місті, С.Цапюк нехай працює до виборів, а якщо є корупція в його діях, то нехай правоохоронні органи цим займаються. Хаос у місті не потрібен. Як представник самооборони, він готовий допомагати, щоб у місті був правопорядок.

Увіковічити, щоб більше такого не повторилось ніколи

 Ініційована прес-конференція  і мала за мету  почути, що далі? Звісно, що Ленін більше ніколи не повернеться… Треба жити далі.  Ми дізналися хто таки став ініціатором повалення пам’ятників в Олександрії.  Організація  «Козацький звичай» взяла на себе відповідальність про «ленінопад» .

-          Ми ще після другого віче були готові його звалити. Технічно не були готові. Те, що трапилося повинно було відбутися. Тиран канув у літа. Треба увіковічити пам'ять загиблої сотні, поставивши їм пам`ятник та капличку. Наша організація сповідує наступні принципи: за рідний край,  стоп псевдо патріотичному лохотрону, повернення до Конституції 2004 року. Ми за дійові кроки по викоріненню бюрократичної системи в усіх органах влади. Для прикладу, кілька днів тому ми «штурмували» обласне управління земельних відносин. Люди роками не можуть отримати документи на землю. Через годину з понад 400 заяв  майже половина документів була підписана. А люди 5 років чекали.

Народний депутат С. Кузьменко:

    не хтоів би зраджувати свої центристські позиції. Вибачаюсь перед більш старшим поколінням олександрійців за знесення пам`ятників  В.Леніну, цим актом вони були глибоко ображені, відчули відчуття розтоптаності, відчаю. Бо це їх історія, їх життя. Люди зазнали великої наруги… Треба, щоб у сьогоднішнього суспільства  були інші шляхи, щоб люди не повернулись до того, що одна людина може нехтувати долею мільйонів людських життів. власної ідеології. Жодна влада не вартує людського життя. Стосовно сьогоднішньої теми, то ідея виникла ще минулого року, коли я мав зустріч на центральній площі міста з  владикою Боголєпом. На мою думку було б добре і символічно перейменувати площу на Соборну. Що може бути кращою назвою? Соборна – закликає до єднання всіх, незалежно від віри і поглядів. Проспект можна назвати Олександрійським. Милозвучно. Ще раз підкреслює нашу любов до рідного міста.  З приводу встановлення каплички та пам’ятного знаку релігійного спрямування, що мені було запропоновано. Я за – нехай буде це стела чи пілон на якому будуть виписані заповіді  Ісуса Христа. Справді ми будемо цим виховувати підростаюче покоління, давати йому духовні начала миру, любові і поваги до людей.  Але для цього слід провести велику роботу представників мас-медіа, щоб почути громадську думку олександрійців, а що вони хочуть?

Епископ Олександрійський  і Світловодський епископ Боголєп:

-          Площі слід повернути її історичну назву і повернути собор, який свого часу був у місті. Ми підготували ось такі ескізи. Але церква  не претендує на першість. Свою думку повинні сказати люди, архітектура. Одне – треба побудувати храм, який би нагадував людям, що  тільки мир і спокій здатні будувати, а  не руйнувати.

Заслухавши всі думки, С.Кузьменко сказав:

     -  Я за те, щоб божі заповіді стали основою духовності оновленої Олександрії, початком відродження міста, його християнської моралі  і культури. Стосовно храму Соборності – віднайдемо достойне місце. Повірте я не буду стояти осторонь добрих починань. Все, що чим зможу допоможу. Буду активним учасником реалізації проекту увіковічнення пам`яті по загиблих. Що прийме громада, те і будемо втілювати в життя. Залишається час на  дискусії.  Треба почути думку людей усієї Олександрії.  А це можливо через проведення  міського референдуму.

Місцеві журналісти виносять на обговорення запропоновані варіанти, як облаштувати центральну площу Олександрії. І закликають небайдужих олександрійців прийняти в цьому активну участь. Ми олександрійці і в нас одна Олександрія.

 

Просмотров: 621 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 wernega  
0
Кузьменко все правильно сказав.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]