Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
10:38
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Декабрь » 28 » Усі клуби отримали рівні права й можливості в управлінні ПФЛ
11:33
Усі клуби отримали рівні права й можливості в управлінні ПФЛ

С.Макаров - очільник ПФЛУ напередодні нового року дав розширене інтерв’ю сайту «Український футбол», в  якому поділився про роботу  ПФЛ за 2014-й рік та планами на 2015-й.

Нагадаємо, що півроку тому (27 червня 2014 року) він переміг на виборах президента ПФЛ М.Бальчоса, незмінного керівника ліги останніх років.

За його вже керівництва було дещо змінено структуру управління ПФЛ шляхом затвердження нової редакції статуту ліги. За його  словами – це серйозно переформатувало систему управління. Усі клуби отримали рівні права й можливості в управлінні ПФЛ. Зникла Центральна  рада – прийшла Рада ліг.  Віднині офіс працює в в Будинку футболу, а це економія коштів, скоротили штат адміністрації ПФЛ( сайт став гірше працювати, - авт.). Дещо понизили заявкові внески.

І все ж головний негативний момент -  ПФЛ змушена існувати лише за кошти клубів. Але є перспективи, розглядаються цікаві проекти. Змінили керівництво маркетингового партнера ТОВ «Ліга Футбол». У нового директора компанії Ю. Манжоса є бачення розвитку цього підрозділу, яке відрізняється від роботи попередників. Отож, уже зараз йдуть переговори, щоб уже з нового сезону ліга була з партнерами й отримували прибуток від комерційної та маркетингової діяльності. Співпрацюємо з ТМ «Mitre». Компанія вже замовила партію м’ячів, якими клуби з початку сезону-2015/2016 вже гратимуть домашні матчі офіційним м’ячем «Mitre».

Президент ПФЛ  наголосив, що можливо «Сталь» (Алчевськ) і «Макіїввугілля» можуть навесні не стартувати, через  АТО. (Незрозуміло. Алчевськ не воює, він не постраждав від бомбардувань, майже  всі підприємства працюють, бо російський капітал напередодні був вкладений серйозний у підприємства, - авт.).

«Макіїввугілля», взагалі,  може перебазуватися до Нікополя. «Буковина» і «Нива» робить все можливе, щоб владнати фінансові проблеми – виплатити зарплатню і стартувати навесні.  Якщо ж до 26- го грудня вище названі клуби не перерахують залишки першої частини грошового внеску («Нива» — 79 тис., «Буковина» — 70 тис. грн ) — будуть позбавлені трьох очок. Є запевнення, що до цієї дати борги будуть сплачені, що відповідно відпаде питання про зняття очок. Є заборгованість і в інших  клубах, які не  активно працюють, щоб погасити її, інакше ці клуби не зможуть реєструвати нових гравців протягом другого трансферного вікна — із 31 січня по 2 березня та шляхом не допуску до другої частини чемпіонату.

 Скандал через матч «Оболонь-Бровар»- «Енергія» — 5:1, де команду з Нової Каховки запідозрили в нечесній грі, але  комітет з етики  й чесної гри по цей день не розглядав це питання.

Очільник ПФЛ зізнався в тому, що не знав, що букмекери прийматимуть ставки на матчі другої ліги, бо малі зарплатні у футболістів другої ліги.  Букмекери  мають нам у цьому допомагати – у боротьбі з договірними матчами - відслідковувати такі матчі. Коли спостерігатиметься сплеск ставок на якийсь результат матчу, вони нас інформуватимуть, а ми, зі свого боку, вже повідомлятимемо інспектора зустрічі та вживатимемо відповідних заходів, щоби до цього поєдинку було прикуто підвищену увагу.

Щодо  16 команд, що  ПЛ, що ПФЛ, то С.Макаров наголосив, що в регламенті змагань на цей сезон зазначено обмін лише однією командою. Хоча можливий  варіант спец рішення ПЛ щодо збільшення чисельності клубів  вищого дивізіону.

На сьогодні ж у першій лізі можна відзначити одного реального претендента на вихід до еліти — це «Олександрія». Клуб повністю готовий до цього кроку й відповідає всім необхідним вимогам. Перед початком сезону у цьому контексті ми розраховували також на «Зірку» та «Полтаву», враховуючи розвиток інфраструктури та міцний фінансовий фундамент цих ФК. Та після першої частини сезону мусимо зазначити, що спортивний принцип поки підводить колективи, особливо це стосується кіровоградців. Глобальних висновків все ж не робитимемо, дочекаємось весни. До того ж, вищий дивізіон наразі теж відчуває вплив останніх політичних та економічних подій в країні. Отже, говорити про розширення прем’єр-ліги, на мій погляд, недоречно, принаймні зараз.

 В цілому, на семінарі з атестації клубів прем’єр-ліги були присутні 5 представників першої ліги:  ФК «Олександрія», «Полтава», «Десна», дніпродзержинська «Сталь» і «Нафтовик-Укрнафта».

Відносно другої ліги, то 10  аматорських клубів – переможці аматорського та обласних чемпіонатів підтверджують своє прагнення вже з сезону 2015/2016 виступати в другій лізі( вже розпочата процедура їх реєстрації): «Авангард» (Краматорськ), «Мир» (Горностаївка), «Арсенал» (Київ), «Колос» (Ковалівка), «Барса» (Суми), «Електрон» (Ромни), АФ «П’ятихатська» (Володимирівка, Кіровоградська  обл., Петрівський район ), «Діназ» (Вишгород), «Чайка» (Київська область), «Поділля» (Хмельницький).  «Авангард» ( Краматорськ) може повернутися до першої ліги, так як він призупинив свій виступ  через АТО.

Щодо завтра, то керівництво ПФЛ сподівається, що ФК учитимуться вести своє господарство економно, шукатимуть додаткові джерела фінансування, активніше працюватимуть із спонсорами. ПФЛ всіляко намагатиметься їм у цьому допомагати та сприяти і вірить, що наші клуби не лише переживуть цю зиму, а й вийдуть на другу частину чемпіонату.

Сайт «УФ»

Просмотров: 643 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]