Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
17:06
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Декабрь » 23 » Усе краще - в новий рік
20:03
Усе краще - в новий рік

23 грудня при головуванні голови Олександрійської райдержадміністрації, керівника фракції ПР в райраді В.Згами відбулася розширена апаратна нарада. На ній були присутні  сільські та селищні голови, працівники структурних підрозділів РДА, райради та керівники інших державних органів.

 Заступники РДА по черзі прозвітували про свою  відповідальну ділянку роботи. Зокрема, перший заступник РДА, член фракції ПР у райраді С.Коренюк наголосив, що районна влада у 2013-му році цілеспрямовано  виконувала програму «Центральний регіон-2015». Будуймо Олександрійщину разом». Виконання надходжень до бюджету склало 100, 4 %. 

Ю.Коваль, заступник голови РДА, член фракції ПР у райраді відмітив у своєму виступі, що район цього року зібрав рекордний за всі роки існування свого існування  врожай - 322 тис. тонн збіжжя.  Ранні зернові в середньому  дали по 50, 2 ц/га, кукурудза – 59, 3ц/га.

Були й такі господарства, які збирали по 70 ц/га пшениці, та по 110-120 ц/ га кукурудзи. На сьогоднішній день аграрії розрахувались по оренді земельних паїв  на 90%, або 54 млн грн з належних 58 млн. До кінця року залишок буде повністю виплачено. Збудований елеватор у Шарівці, введення в дію МТК «Петриківське  молоко» дало можливість створити понад  150 нових робочих місць тільки на цих підприємствах. 30 тонн молока щоденно надходить від МТК. Очільник освіти, медицини, культури та соціального захисту О.Анісімова-Шило, член ПР підкреслила, що влада в країні, область та район спрацював потужно,чим забезпечили виконання всіх запланованих заходів на 2013 рік. Збільшено кількість місць у дитячих садочках. Сьогодні 999 охоплено дошкільною освітою, що складає 97% (проти 90% у 2012 році, - авт.). Безкоштовним харчуванням охоплено 2683 учня (або 90, 6%). 770 учнів підвозяться шкільними автобусами до базових шкіл. На 2-14-й рік заплановано будівництво спортивного багатофункціонального спортмайданчика в Шарівці, буде завершено реконструкцію дитячих садочків у Щасливій та Войнівці з метою відкриття додаткових дитячих груп. Найбільшим  соціальним проектом буде початок будівництва дитячого садочка в Новій Празі на 190 місць( відповідна проектно-кошторисна  документація готова, - авт.). У галузі медицини продовжувалася робота по реформуванні та оснащенні медобладнанням сільських амбулаторій та ФАПів. Відкриття при РЦЛ центру ранньої діагностики дає можливість на ранніх стадіях визначити хворобу, що полегшує в значній мірі її лікування.  У районі діють 37 сільських Будинків культури, при яких працюють 74 гуртка,  які відвідують 763 учня, 25 спортивних секцій що відвідують 357 юних спортсменів.

 Усі незахищені верстви населення, а їх в  районі 10424 особи, отримують всі належні від держави  пільги. Відкриття стаціонарного відділення для одиноких в Червоній Кам`янці на 16 осіб, стало важливою складовою в забезпеченні комфортних умов перебування одиноких людей на схилі літ.

Підсумовуючи  виступи своїх заступників  В.Згама наголосив, що розслаблятися не можна:

-          Завершується непростий 2013-й рік, що був насичений великими справами в районі. Ми виконували програмні  цілі  «Центрального регіону - 2015». Будуймо Олександрійщину разом».  За основу своєї роботи ми ставили: створення нових робочих місць,  інвестування в розвиток економіки району, якісне поліпшення  соціальної сфери на селі ( медичні послуги, освітлення, освіта, культура, ремонт доріг, покращення  якості надання комунальних послуг). Майже все з запланованого вдалося здійснити. Сьогодні треба думати над тим, щоб у 2-14 році темпи нашої роботи були ще кращими. У цьому велика заслуга сільських та селищних голів. Від вашої добросовісної праці, та відповідальності у великій мірі залежить добробут мешканців ваших територій, - підсумував Віталій Миколайович.            

   Іван Мельник
Просмотров: 397 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]