Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
13:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Январь » 11 » У тему сьогодення
19:18
У тему сьогодення

Згадується своє дитяче безтурботне життя : футбол, гра у «войнушку» - «ворог» буде завжди переможеним… Все було, але не було жорстокості, бездушшя, черствості в юних серцях.  Сьогодні дитинство  невпізнанно змінилось, і  не в кращий бік.  Діти залишили вулиці, спортмайданчики, і взялися за ігри-комп`ютерні  - «засмоктали» - кіборг ігри, «страшилки»…  Розтління іноземного впливу видно здалеку – через кілька років відгукнеться… А сьогодні діти  неслухняними ростуть, вседозволеність, безконтрольність поведінки, завищена самооцінка, претензії до батьків – це перші  паростки морального падіння молодого покоління…      

Відірвати юнь від негативу сьогодення не в змозі ніякими заходами  педагогічного  чи виховного впливу. Втрачаємо майбутнє країни зрання.

І в цьому сенсі слова важливо шукати інші  шляхи підходу до сердець дітей – відкрити їм інше життя, де  виховується колективізм,  гарт, сила,  взаємодопомога, дійсний патріотизм. Для цього існують десятки гуртків, секцій, організацій, де можна не хвилюватися – з вашого «чада»  виховають  людину.

Та не все так добре і з гуртками. З бюджету 2015 слідує, що  урізання бюджету буде значним. А це означає, що сотні секцій  і гуртків припинять своє існування.

 Сьогодні мова піде про  небайдужу людину, ентузіаста, який забирає дітей від  комп’ютерів, і  дає їм перші ази військово-патріотичного виховання.

Знайомтесь Андрій Орестович Ковтко, 42- річний олександрійський підприємець,  голова громадської організації  фізкультурно-спортивного клубу «Школа розвідників», який за власні  кошти утримує «Школу розвідників».

- Сьогодні, як ніколи, важливо привити  молодому поколінню справжні ідеали, а не підмінні, треба  виховати справжніх патріотів країни.  Це важко здійснити, бо вплив Інтернету  сьогодні  має як позитив, так і негатив, що привалює у розтлінні дитячих душ. Чи є Ваша школа тим осередком кращого виховання?             
- Я згоден, що в теперішній час розквіту  Інтернет зв’язку важко  чимось відволікти дітей від  сучасних іграшок (страшилок),  соціальних мереж, що не завжди несуть  у собі виховний позитив. Це ми відчуваємо по мові наших дітей та поведінці. З`явилися такі слова, що важко зрозуміти їх смисл. Поведінка – розв`язна. Здається, що іншого впливу не існує, але він є і дуже простий: треба дітей гуртувати  в колектив, щоб вони  відчули, що таке дружба, чуйність, взаємовиручка, добропорядність, кмітливість і гідність. Тому кілька років  тому  заснував ГО  ФСК «Школа розвідників».  Сама назва говорить за себе – вона  інтригує, вона  привертає увагу дітлахів. Вони в нас зацікавлені до всього  нового та незвичного.  Сам я  багато років  відвідував  клуб «Горизонт»,  що займався спортивним туризмом. Відвідує організацію не так і багато діток – 10  чоловік, але ці, ті, хто сьогодні проти «засмоктування» негативу.
- За які  кошти утримується «Школа розвідників»?
- За власні, звісно. Я працюю на громадських засадах. Весь інвентар  купуємо за власні  кошти, за власні  кошти виїздимо на обласні змагання з військово-спортивного  багатоборства.
 -Чому навчає «Школа розвідників»?
- Наші вихованці виховуються на кращих  прикладах патріотизму,  на шанобливому  ставленні до батьків та в майбутньому стати надійними захисником країни.  Для  цього ми їх тренуємо в доброму вправлянні  з автоматичною зброєю, в її  підготовці  до стрільби;  в метанні гранат;  в прицільній стрільбі з пневматичної зброї; в метанні ножів. Поряд  з цим  навчаємо  юних розвідників  спортивному туризму, а саме, як  долати полосу перешкод, в спортивному орієнтуванні на місцевості та в стендовому  альпінізмі. Наші діти, відвідуючи організацію стають вихованішими, стриманішими, допитливішими і добрішими.  Вони з великою радістю хочуть ділитися своїми успіхами. Ось і вчора наші вихованці на змаганнях з воркауту показали на що вони здатні. Твердо переконаний, що  в критичний момент вони не розгубляться і нададуть важливу першу допомогу тому, хто потрапить у біду.

І.Мельник                      

Просмотров: 667 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]