Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
08:52
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 30 » Там, де відсутня війна, нерівність і несправедливість - там панує життя
10:45
Там, де відсутня війна, нерівність і несправедливість - там панує життя

Музей став тим центром, який дає духовну можливість реалізуватися народним умільцям - художникам, показати свою творчість, мистецтво краси широкому загалу глядачів. Музей – це та безцінна скарбничка, в якій зібрано всю нашу  місцеву історію, нашу минувшину минуле, сьогодення…  Це наш куточок  гідності, поваги, статечності , де ми себе відчуваємо  приналежними до ходу історії – є її творцями. Одні  здобували нам волю і мир, інші боронили від фашизму, інші в трудових звитягах  будували  країну сонця і добра,  а ще інші -  своїм художнім талантом збагачували нас духовно, виховували повагу до красивого і неповторного,  приносили хороший настрій, і примушували  задуматися  – стали поштовхом, що примусив взятися  за пензлі, ручку, голку з ниткою.... Краса  людська у всьому: у словах, у творах мистецтва, що є проявом поваги і шани до людей. Картини, вироби з ліплення, вишиванки…, це наша дійсність, це наша мрія, це наше відношення до буденного життя, яким ми його бачимо і уявляємо - у ньому немає війни, у ньому відсутнє насильство, нерівність людей…      

З 27- го березня увазі відвідувачів музею  відкрита нова виставка робіт  знаних майстринь народної творчості.

Зокрема,  анродна майстриня О. Шаповал з Нового Стародуба, яка весь свій вільний час віддає улюбленій справі - вишивці, представила свої вишиванки-картини та рушники, що заворожують силою  фарб і точністю переданих образів у нитках і полотні. 

Л.Мірошніченко  представила на виставці свої дві нові роботи – «Літня троянда» та «Щасливе дитинство».  

 Н.Артюхова творить справні чудеса з мила. Її вироби не просто фантастично красиві, різнокольорові з широкою палітрою, а ще й передають аромат квітів, вони наскільки милі для ока, що так і хочеться взяти до рук … Вироби «печива»- неначе справжнє,тільки з печі...Був порив взяти до рук, скоштувати, бо вони смакотно і ароматно приворожують  глядача. Захоплюється народна майстриня ще й виробами подарункових упаковок, що віддають  сяйвом свіітлих фарб, тепла і доброго настрою. 

Л.Маруфі займається ікебаною, збором  красивого з природних матеріалів, єднаючи все воєдино в один ансамбль неповторності худжожнього задуму - то ціла новела, то ціла книга мудрості і вміння рук людських - побачити незвичайне і передати його в  красі.

 О.Цекоєва вишиває бісером. Її  ікона з образом Ісуса Христа не просто складна праця, що вимагає  спеціальних навичок і вміння роботи з бісером, вона примушує задуматися, що всі ми повинні дякувати нашу долю, бога за чисте небо, чисту воду та тепле сонце, що зігріває кожного  з нас. Все чого ми досягли в цьому світі - від бога.

 Виставка незвичайно цікава, захоплююча, вона приворожує розмаїттям творів, що створені "золотими" руками. Це виставка - втілення краси в розмаїттї  різноманітних життєвих фарб... Це наша  і віра, добро, милосердя. Вона повчальна і виховуюча, бо кожен твір – то божий витвір  високого художнього народного таланту. То душа і серце автора, який віддав свою частку, своє краще, що в нього є в серці   - людям, щоб вони мали насолоду милуватися прекрасними миттєвостями нашого буття на цій прекрасній богом даній нам землі…

І.Мельник  

Просмотров: 1176 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]