Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
02:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Январь » 1 » Тютюн, алкоголь здорожчав, а ліки стали дешевшими
19:56
Тютюн, алкоголь здорожчав, а ліки стали дешевшими

З сьогоднішнього дня починають діяти нові нормативні акти, що мають відношення до нової ціноутворюючої політики на низку товарів

 Згідно прийнятих змін до Податкового кодексу, що був прийнятий напередодні нового року  суттєво зростають акцизи на алкогольні та тютюнові вироби.

Зокрема,  акциз на тютюнові вироби збільшився  відразу на 40%, що підвищує ціну на пачку цигарок у середньому на 4-5 гривень.

Акцизний податок на алкогольні напої підвищується на 20%, на слабоалкогольні напої ( пиво, сидр, перрі, кріплені та ігристі вина) - на 12%, на коньяк - на 17%. Норма закону почне діяти стосовно підакцизного алкоголю з 1 березня.
Також, віднині скасовано 2% збір на державне пенсійне страхування при купівлі готівкової валюти. На переконання експертів цей збір сприяв виведенню "в тінь" частини ринку валюти, коли деякі обмінники продавали валюту без чеків за меншою ціною.

З 1 січня понад 100 найменувань ліків, зокрема, препарати для лікування серцево-судинних захворювань, астми, діабету. Ціна на них залежатиме від східноєвропейських аналогів.  Введено нове поняття  "референтна ціна", що залежить від ціни препаратів в Угорщині, Польщі, Латвії, Чехії та Словаччині.

Держава таким чином піклується про здоров`я українців. Це дуже похвально.

О.Оскар

 

 

Просмотров: 1114 | Добавил: wernega | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]