Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
04:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июль » 18 » Скористайтесь правом безоплатної правової допомоги
12:47
Скористайтесь правом безоплатної правової допомоги

Віднині, з 1-го липня  2015-го року, вступив у силу Закон України  «Про надання безоплатної вторинної допомоги». У чому полягає суть даного законодавчого акту? Відповідь надав  начальник  відділу державної виконавчої служби Олександрійського міськрайонного управління юстиції  В.А.Світановський  з  сесійної трибуни  міської ради:

 - Вторинну правову безоплатну допомогу  можуть отримати мешканці, котрі мають нижчий суми прожиткового  мінімуму дохід, інваліди дохід яких менший двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, діти-сироти, безпритульні діти, діти які можуть стати  або стали жертвами насильства  в сім`ї, біженці, ветерани війни на яких поширюється  дія ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", учасники АТО  з відповідним статусом та члени сімей загиблих, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги  перед Батьківщиною, особи, щодо яких суд розгляне справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи (їх поновлення в дієздатності), реабілітовані, психічно хворі та жертви нацистських переслідувань.

Що для цього треба зробити?

- Для цього треба звернутися до місцевого центру з надання вторинної правової допомоги з відповідною заявою та документом, що засвідчує особистіть (паспорт, пенсійне посвідчення). Якщо особа не являється суб`єктом з надання безоплатної вторинної правової допомоги. То вона буде орієнтована відносно органів чи організацій, які зможуть надати їй допомогу і куди людині потрібно звернутися за вирішенням свого питання. Після звернення до центру, якщо особа підпадає під надання їй безоплатної вторинної правової допомоги їй надається безкоштовна правова допомога по адміністративних, цивільних чи кримінальних справах.   Послуги адвоката оплачує держава.
За якою адресою слід звертатися за допомогою  мешканцям Олександрії?
 -  Вторинна правова допомога - це шлях до захисту індивідуальних прав громадян. В Олександрії міський центр по наданню безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:  вул. Першотравнева, 18, щоденно з 8.00 до 17. 00 (без обіду). Центр обслуговує  мешканців м. Олександрія, Олександрійського, Світловодського, Петрівського, Онуфріївського та  Знам`янського районів.  

 І.Мельник

Просмотров: 1159 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]