Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
17:46
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 11 » Шлях до успіху
19:09
Шлях до успіху

Цьогорічна дощова весна дещо ускладнила хід весняно-польових робіт. Та з 10-го квітня засвітило сонце...  Відійшли- поступилися, здається, складні погодні умови, що кілька тижнів не давали можливостей аграріям робити свою справу в полі, змінилися на теплі, погожі дні.

- Як тільки агрономічна служба перевірять вологість грунту, яка визначить час  виходу техніки в поле – по обіді, розпочнемо підживлення рослин селітрою, - говорить директор ТОВ «Колос» Олександр Замковий.  Вчасне підживлення у вологу грунт - це один із  головних чинників розвитку рослин весняного періоду.  
- Які ж сьогодні стоять на черзі дня польові роботи, окрім внесення мінеральних добрив?
- На площі 419 га вже маємо гарні ранні сходи гороху. Як кажуть у народі «посадиш у грязі будеш князі».  З 7000 га загальної  аграрної площі забороновано 5000 га. Підкормку здійснено на площі 2830 га. Підживили озиму пшеницю та ячмінь. Попереду посів соняху та цукрового буряка. Кілька днів сонця і тепла, і ми почнемо повний цикл посіву сільгоспкультур, які завершаться сівбою кукурудзи та   сої.
  - Сьогодні третина  фермерських господарств країни заявляє, що за відсутності  засобів захисту рослин, міндобрив, посівного матеріалу через причину їх різкого здорожання у кілька разів, врожай 2015 року буде значно нижчим, бо не будуть дотримані всі агротехнології виробництва.
- Наше господарство не відходить від  цілісного  комплексу агротехнологічного процесу обробітку  землі. Як і в попередні роки дотримуємось посіву високоякісних сортів посівного матеріал; внесення необхідної нормативної кількості засобів захисту рослин та мінеральних добрив, що є запорукою високих врожаїв. На цьому економити не можна.  Як учора сіяли, так і сьогодні обробляємо, сіємо, доглядаємо, збираємо, переробляємо та годуємо українців.
 - Ваше господарство є новатором у багатьох починаннях. Пам`ятаю свого часу  перша американська 12-ти метрова сівалка була придбана «Колосом»,  ряд іншої сучасної агротехніки.., як відходили від глибокої оранки...  
 - Парадокс, але новітня сільгосптехніка, людський фактор, передові агротехнічні технології обробітку землі – запорука бажаних результатів, які ти чекаєш від землі. Техніка вся справна, щось придбали. З нової, зокрема, зернозбирльний комбайн. Вчасно посієш, обробиш, вчасно збереш без втрат і швидко, коли задіяна сучасна агротехніка – це і  головними складовими успішного ведення бізнесу на землі.  
- Як перезимувала тваринницька галузь господарства?
- У  належному догляді, з приростом. Відпрацьовані роками технології  не повинні страждати від сьогодення. Наука, роботящі, відповідальні працівники на всіх ділянках сільгоспвиробництва – шлях до добробуту.   

І.Мельник

Просмотров: 1712 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]