Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
02:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 9 » За одну самовільно вирубану ялинку сума штрафу становитиме від 85 до 170 грн
19:50
За одну самовільно вирубану ялинку сума штрафу становитиме від 85 до 170 грн

 З кожним прожитим  грудневим днем ми наближаємося до новорічних свят. Звісно, що напередодні Нового року мешканці Олександрії традиційно починають  готуватись до його зустрічі.  Яке свято без ялинки? А якщо в родині маленькі дітки? Усі хочуть зібратися за новорічним столом та біля святково вбраної ялинки...

Інколи буває так, що незаконне придбання, а  саме вирубка або купівля не сертифікованої «лісової красуні»,  може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим…  Щоб не потрапити в халепу  в казкові новорічні дні, ми отримали роз’яснення в кабінеті начальника  відділу торгівлі  управління  економіки  міської ради Л.Д.Марковської:

- Варто відмітити, що поліція та інші контролюючі відомства завчасно розробили правила  і умови заготівлі, перевезення та реалізації хвойних дерев, які дають можливість постачати на споживчий ринок новорічні ялинки на законних підставах. Зокрема, реалізація заготовлених ялинок дозволяється  тільки при наявності на дереві пластикового чипу зі штрих кодом. А єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території області є товарно-транспортна накладна встановленого зразку, видана конкретним лісогосподарським підприємством, що має право вирубки новорічних дерев.
- Яким чином покупець буде знати, що продане хвойне дерево «законно» продане і без радіаційного зараження?  
 -У кожного підприємця, хто здійснює транспортування та продаж новорічних дерев, повинні бути при собі накладні з лісництва, товарно-транспортна накладна, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на  торгівлю з мокрою печаткою, на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип з спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура зі штрих кодом  лісового господарства, де його виростили, за яким можна через Інтернет ідентифікувати  ялинку, дізнавшись з якого лісу вона  привезена. Хочу далі зазначити, що від 30 листопада 2015 р. за №467-р вийшло розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації «Про комплекс заходів, пов`язаних з реалізацією новорічних ялинок та охороною хвойних насаджень від незаконних порубок у передноворічний період  2016 року» буде здійснюватися контроль, аби уберегти лісові насадження від незаконних рубок напередодні новорічних свят. Буде посилено нагляд за лісовими масивами та їх охорону.  Для виявлення фактів незаконного вирубування хвойних дерев у лісових масивах будуть проводитись спеціальні рейди.

 - Людмило Дмитрівно, в разі виявлення незаконної торгівлі новорічними ялинками, – без вище перерахованих документів, яке покарання чекає на порушників правил торгівлі?

- У разі виявлення порушень норм природоохоронного та лісового законодавства винних осіб буде притягнуто до відповідальності. Отже, згідно ст.65 КУ  «Про адміністративні правопорушення» за одну самовільно  вирубану  ялинку сума штрафу становитиме від 85 до 170 грн. Окрім цього, на виконання ст. 88 КУ КУ  «Про адміністративні правопорушення», порушник повинен буде сплатити завдані лісовому господарству збитки, що залежать від розміру дерева – від 197 до 1833 грн. Якщо ж громадянин зважиться придбати новорічну ялинку без бирки, вищезазначені штрафи доведеться платити саме йому.

  Щоб радісно і весело зустріти одне з найсвітліших свят у житті кожного з нас – новорічні свята, давайте не порушувати вимоги чинного законодавства України  в природоохоронній та лісовій галузях, щоб не мати клопоту в Новому році, а зустріти свято з гарним настроєм і ялинкою в оселі.

І.Мельник

Просмотров: 1173 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]