Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
19:29
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 4 » Щоб слово жило і творило добро!
08:59
Щоб слово жило і творило добро!

3 червня в Будинку футболу відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста. Власне  кажучи, свято, що немає широкого розголосу.  У вузькому колі, бо чисельність журналістської братії не така велика, як представників інших професій. Журналісти в гущі відзначень всіх професійних свят, тому їм також хочеться мати і своє маленьке свято.

 Цього разу журналісти-медійники Олександрії активно включилася в підготовку та відзначення Дня журналіста. Навесні взяли участь у суботнику журналістів по прибиранню берегу р. Березівка,  приймали участь в суботниках по прибиранню міста та району. Є й літературний доробок  - В.Жванко видав свою чергову книгу  «Барокові закапелки Олександрії», а В.Голобородько – зібрав, систематизував та надрукував збірку праць «А.Кохан - лікар, краєзнавець, журналіст». Рік пройшов для кожного члена НСЖУ у ритмі сьогодення… Напередодні самого свята територіальна спілка НСЖУ оголосила та організувала  виставку фотознімків «Миттєвості життя очима олександрійських журналістів».  Всі були приємно здивовані, скільки чудових, неповторних  фотокадрів, що несуть в собі велику силу побаченого, цікавого і несподіваного, що сьогодні найбільше турбує фотожурналістів, було представлено для огляду, а це 10 авторів слова і знімка відгукнулися на дану пропозицію. Жанр різний від повсякденного цікавого буття до інтригуючого, гострого, вдумливого, що примушує замислитись над життям. На знімках люди - герої  фотознімків, що своїм життям навчають, виховують, дають великий урок народної мудрості, котрі живуть, щоб бути корисним суспільству, своїм землякам. Знімки – то частина життя,  що крокує з нами, без якого немає сьогодення і не буде завтра.
  Голова територіальної спілки НСЖУ Ірина Балашова на початку урочистостей відзначила, що члени спілки ведуть активну та творчу працю в своїх засобах масової інформації, випускають книги, заповнюють інормаційний простір місцевими доробками життя. Згадала тих, кого немає поряд: А.Надольський, А.Кохан.., але спілка живе, вона якісно зростає і цього разу вона поповнилася двома її спілчанами: Л.Мороз - редактор "Радіо великих  дорог"  та прес-аташе  ФК "Олександрія" Ю.Біланюк з рук в.о.голови обласної організації НСЖУ  П.Мельника отримали посвідчення та нагрудний знак члена НСЖУ. Подякувала народному депутату України А.І.Кузьменку про надання допомоги в організації фотовиставки та урочистостей.

- Ми рухаємося вперед, як рухається невпинно наже суспільне життя, трішки попереду нього, бо то наше журналістське призвання - професія того вимигає. Ми інколи більше бачимо, більше відчуваємо, більше осмислюємо і передбачаємо деякі події. Ми і надалі будемо працювати, щоб не було соромно за свою працю.  І перша фотовиставка - це  крок до людей, рух у напрямку єднання і утвердження добра на землі. Велике починається з малого, - відмітила І.Балашова.               .  

   І.Мельник, кореспондент газети «Вільне слово» та редактор сайту «Істина від Олександрії»: 

 - Власне кажучи, у нас немає дорогих «лейок» – фотоапаратів, у нас немає спеціальних фотопринтерів. Ми знімаємо те, що інший би і не помітив, пропустив мимо себе. не звернув уваги, порахував його не вартим уваги. Ми працюємо, щоб слово і фотознімок були одним цілим -  єдиним, підсилювали і доповнювали одне одного, слугували людям на добро. До цього спонукає повсякденне життя, спілкування з людьми, які творять історію, які стають героями наших кадрів. Часто буває, що знімок дає тему, слово, речення, що виливається в статтю. Прийшов той  час, коли слід, щоб тематичні фотовиставки стали традиційними. Треба показувати людям колоритні знімки бурхливого та неповторного буття.

 Голова РДА А.Коломійцев прийшов особисто  привітати журналістів територіальної спілки журналістів Олександрійщини.

 - Я знаю ціну слова. Ваше слово вагоме і величне, воно примушує до думок,
 до праці. Журналісти і культура активно впливають на суспільство, на його політику.  Побільше  позитиву, побільше утвердження непорушності і єдності країни, побільше статей і відео сюжетів, що виховують любов і повагу до людей, до України, адже нам цього, ой, як не вистачає, - наголосив керівник району.   

Телевізійники ТРК «КТМ» та «Контакт ЛТД»  були відзначені грамотами РДА.

Виконуючий обов`язки голови обласної організації НСЖУ  П.Мельник відзначив значущу роль олександрійських медівників в інформаційному просторі Кіровоградщини.  

- Журналіст – більше віддається праці, ніж сім`ї, хоче він того чи ні, бо не можна журналіста ввести в рамки 8-го годинного робочого дня. Для нього мало і 24 годин на добу. Я  радий, що журналісти Олександрійщини є потужним двигуном інформаційного простору на Кіровоградщині. Приємно, що олександрійці започаткували фотовиставку. Це крок вперед, це крок до розуміння життя, до людей, що спонукають до роботи. Ми повинні пам`ятати кожні миттєвості життя, щоб залишити наступним поколінням. Для цього будемо і наділі жити і творити.

     Від імені секретаріату  національної спілки журналістів України Почесними грамотами відзначені  Н.Бойко - редактор ТРК «КТМ»,  Р.Гаврилов (блог «Моя Олександрія»), О.Сторчова –газета «Сільський вісник»,  В.Голобородько – редактор «Городского курьера», подяками відзначено плідну працю  С.Гавриленка(«Олександрійський тиждень»),  Ю.Кузнєцова (сайт «Все о спорте в Александрии»), Є.Ніколаєва ( ТРК «КТМ»), К.Карпенко ( «Городской Курьер»), І.Гайдук ( ТРК «Контакт ЛТД») та І.Балашова- голова територіальної спілки НСЖУ та автор цих рядків.

  В.Чебишев, від імені спортивних журналістів, зарахував до лав спортивного клубу «Європа крос» нових членів Л.Мороз, В.Голобородька. І.Широкуна, Р.Гаврилова та І.Балашову, вручивши їм  пам’ятні медалі. А також  він запропонував започаткувати премію ім. А.Кохана для  відзначення місцевих журналістів, внісши свої перші кошти в копилку майбутнього фонду премії. Було  підтримано пропозицію і про встановлення пам’ятної дошки на будинку, де мешкав А.І.Кохан,  про що було сказано автором цих рядків ще під час презентації книги «А.Кохан - лікар, краєзнавець, журналіст». Це буде данина світлої пам`яті нашого колеги-журналіста, який  все своє життя об`єднував навколо себе велику когорту однодумців, умільців слова, любителів краєзнавства.

З цього приводу В.Голобородько підтримав ініціативу В.Чебишева про встановлення премії ім. А.Кохана та пам`ятної дошки, та наголосив, що подібні заходи  увіковічнення - це пам`ять про людину, яка внесла великий вклад в літопис Олександрійщини.        

 Один із патріархів місцевого слова, лікрики та фейлетонів  В.Колєсніков, у своїх вітаннях  наголосив на головному: писати так, щоб захоплювалися читачі, різноманітити ЗМІ різними жанрами. Не боятись гостроти, критики, щоб слово будило до життя, щоб воно було гострим і правдивим, щоб воно «кликало» до роздумів і дій.

Вікарій Олександрійської єпархії протоієрей о. Анатолій (Штанько) у своєму Божому слові від  єпископа  Боголєпа передав  Божої благодаті, добра і благополуччя на ниві слова, що і лікує, і  вбиває, що дає силу і віднімає.

- Журналісти за своєю професією  сповідують усі Божі заповіді, ви несете в люди зерно істини, добра, ви виховуєте, ви застерігаєте, ви попереджуєте, ви навчаєте і караєте.  Довіра до вашого слова висока, люди вірять вам, вони чекають нових статей, нових творчих злетів, благодаті і наснаги.

Урочистості – це та частина, яка сповідує, підводить підсумок якогось відрізку часу, дає оцінку людям, їм заслугам, надбанням і здобуткам. Це, коли ми всі радіємо, що нас не забувають, що нам говорять хороші слова, бо сьогодні більше байдужості, негативу. А хочеться і теплого слова. Всі ми робимо одну і ту ж працю – даємо людям інформацію, розповідаємо на своїх шпальтах про все, що турбує їх. Ми говоримо їх словами, ми даємо слово тому, хто впливає на хід історії, від кого залежить життя кожного з мешканців країни, області, міста, району, села. Більше слів, що будять, примушують задуматись та приймати вірні рішення в житті.  Ми за мир і спокій у державі, ми за добробут, ми, щоб влада цінувала людину праці, щоб вона захищала кожного свого громадянина на законодавчому рівні, щоб людина могла реалізувати свої кращі професійні якості, щоб вона була щаслива у квітучій Україні. А журналісти сьогодні разом – єдині  у своїх прагненнях донести до сердець своїх читачів, телеглядачів та радіослухачів те, що сьогодні вкрай необхідне людям.  

І.Мельник             

Просмотров: 1469 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]