Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
05:44
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июль » 17 » Сесія розглянула 34 питання та прийняла по них рішення
19:08
Сесія розглянула 34 питання та прийняла по них рішення

 Сьогодні, 17 липня, в сесійній залі міської ради відбулася  ювілейна 100-а сесія Олександрійської міської ради 6-го скликання. Депутати розглянули 34 питання, що стосуються  життєдіяльності міста та громади.  Зокрема, затверджено новий склад чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів; про внесення змін до міського бюджету; про затвердження порядку використання коштів резервного фонду міського бюджету та ін. Також депутати продемонстрували демократичність суспільства, проголосувавши за виключення з рядів депутатів міської ради 6-го скликання В.Голобородька (15 пропусків з 19-ти засідань) та Д.Мажари (13 пропусків з 19- ти).

 29-ма голосами (з  32- ти двох депутатів, - авт.) В.Голобородько  та  28- ми - Д.Мажара де факто позбавлені права бути депутатами, а де юре – залишаються депутатами до тих пір поки міська виборча комісія не проведе відповідну процедуру відкликання депутатів  через опитування виборців. Чи можливо це зробити практично? На це питання дасть відповідь міська виборча комісія, яка працює на постійно діючій основі. Питання про відкликання  Є.Сайка зняли з розгляду з етичних міркувань,бо він був відсутній на сесії.

 Депутати відразу після завершення роботи сесії написали заяви на видачу їм рішень міської ради стосовно виключення їх з рядів депутатів міської ради 6-го скликання, щоб свої права відстоювати в суді, рахуючи, що таке рішення сесії неправомірне, що «позачергові сесії незаконні». Тому незаконні сесії вони і не відвідували. Суд винесе справедливий вердикт у  цьому протистоянні.     

А як бути з думкою, що позачергові  сесії скликалися для того, щоб прийняти важливі рішення чого вимагали вищі інститути влади (коригування бюджету,  надходження субсидій, субвенцій, перерозподіл видатків, невідкладні заходи та ін.). Гадаю, якби  міська влада ігнорувала  вище перераховане, то олександрійських депутатів  треба було б притягнути до суворої кримінальної відповідальності  за антидержавну діяльність, і це було б справедливо. Відповідні рішення готуються на відкликання ще кількох прогульників-депутатів міської ради, котрі: одна через виїзд на проживання до іншого міста не відвідує сесії міської ради, а інший депутат  проживає в місті, але не відвідує сесії.  Депутати  повинні відстоювати інтереси своїх виборців, у тому числі одним із показників є відвідування сесій міської ради.  

У регламенті Олександрійської міської ради виписано наступне  у розділі III
СЕСІЇ РАДИ, підрозділ І.  Скликання, відкриття і закриття сесії.  Стаття 20. Сесія ради

1. Рада проводить свою роботу сесійно.
2. Сесія – форма роботи ради як представницького органу, що складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради, позачергових засідань.
3. Сесія ради може бути черговою та позачерговою.
4. Позачергова сесія скликається для розгляду невідкладних питань життєдіяльності територіальної громади і включає розгляд лише одного питання, а у виключних випадках за пропозицією міського голови – не більше двох питань.
5. Напередодні сесії міський голова, секретар ради, керівники депутатських фракцій та груп, голови постійних комісій міської ради розглядають питання порядку денного сесії на спільній нараді.
6. Сесія ради є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради.
7. Пленарні засідання проводяться, як правило, у сесійній залі міської ради.

Проведення сесій в онлайн-трансляції - крок до прозорості, відкритості і контролю, як депутати відстоюють наші інтереси на сесіях міської ради.

Спецкор.     

 

Просмотров: 1411 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]