Поздравляем Вас Гость
Суббота
27.04.2024
19:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Январь » 16 » Сергій Кузьменко: «Від нашої якісної мобілізації залежить успіх у всьому»
22:16
Сергій Кузьменко: «Від нашої якісної мобілізації залежить успіх у всьому»

Сьогодні очільник Кіровоградщини Сергій  Анатолійович Кузьменко з робочою інспекцією відвідав рідне місто – Олександрію, щоб наочно пересвідчитись в ефективності виділених коштів обласним та державним бюджетами на ремонтні роботи в сфері освіти та медицини.

Перша зупинка – Олександрійська гімназія-інтернат. Зі слів її керівника, Заслуженого діяча культури України Анатолія Короткова – це школа-інтернат для обдарованих дітей, що навчаються в ній з різних районів Кіровоградщини.  А для того, щоб мати відповідний рівень освіти – повинні бути відповідні умови.

(Для довідки гімназія почала свою роботу в далекому 1873-му році. 6-го лютого 2015 -го року їй виповниться 142 роки. Сьогодні у гімназії  навчається та виховується 190 вихованців, - авт.). 

Міський голова Олександрії С.Цапюк, оглянувши  навчальний заклад, схвально відгукнувся, що  свого часу було правильно зроблено, коли з міського балансу цей навчальний заклад був підпорядкований області.

У ремонтні роботи спортивного залу, їдальні та сховища для зберігання продуктів харчування було виділено  1 млн 100 тис. грн. Всі вони освоєні успішно, і  сьогодні ми маємо результат, - говорить А.Коротков, - це ви зараз побачите.
- Справді, все добре зроблено. А яке харчування у дітей,  умови проживання?, - запитав губернатор.
- На день виділяється 30 грн у  середньому. Діти снідають, обідають і вечеряють тут, а додатковий  вечірній  бутерброд їм подають до гуртожитку. У гуртожитку, що знаходиться поряд, також створені всі належні умови для гарного проживання.

Відвідавши спортзал, де проходив урок фізичної культури, С.А.Кузьменко поспілкувався з  учнями, дізнався звідки вони родом, чи подобається навчатися, чи задоволені умовами проживання. Ремонт спортзалу, встановлений на днях тренажерний комплекс шокує  учнів, вони в захопленні від усього нового, що дає можливість гартувати фізичну культуру.  

Оглянув очільник області і той фронт запланованих робіт, який заплановано провести в цьому році. Це і ремонт покрівлі над головним  корпусом, і ремонт роздягальн та господарських кімнат.

- Ми вже цього року будемо мати один з найкращих, не лише за якістю знань, а й за інфраструктурою, навчальних закладів області, - резюмував  А.Коротков.
 Виступаючи перед учнями гімназії-інтернат С.А.Кузьменко,  відмітив:
- Наше головне завдання на сьогодні захистити країну -  дати їй мир і спокій, віру в щасливе завтра, вивести її економічно і соціально, як країну європейську, в якій ви матимете змогу отримувати європейську освіту.  Я побачив, що зроблено і що слід зробити, щоб ваше навчання та перебування тут було  ще більш комфортним. І ми це зробимо, бо це наш обов`язок.  У свою чергу  ми чекаємо від вас міцних знань, здійснення ваших заповітних мрійв ім`я щасливого майбуття України. Нашій країні потрібні освічені, прогресивні молоді спеціалісти. У спілкуванні з вами зрозумів наступну філософію: навчаючись у цьому закладі з різних районів області, ви всі  відповіли мені, що тут дають значно міцніші знання з різних предметів,  що тут зібралися фахові вчителі, що тут дуже цікаво проходить навчання і виховання, ви тут проходите етап належного удосконалення перед вибором майбутньої професії,  - підсумував губернатор.

(Для довідки: усі випускники гімназії-інтернату  стовідсотково вступають до вишів. Популярними для них є: Дніпропетровський університет залізничного транспорту та гірнича академія, харківські та київські ВУЗи, - авт.).       

У дарунок сьогодні всі учні отримали новорічні подарунки від  поважних гостей.

На прес-конференції для представників ЗМІ губернатор відповів на ряд запитань, що турбують людей.

- Чи буде  в повній мірі фінансуватися освіта, медицина і культура в цьому році ?
- Мобілізувавши всі наявні фінансові ресурси державного бюджету, що заробить область, а вона минулого року спрацювала ефективно – на 17, 5 % збільшилась дохідна частина обласного бюджету.  Звісно, що на 15-й рік плануємо зростання  надходжень від податків на рівні 10%, а це  десятки  мільйонів додаткових коштів, що будуть направлятися на утримання та розвиток освіти, медицини і  культури, на ті ж ремонти. Сконцентрувавши всі надходження, ми виконаємо головне завдання сьогодення – провести якісну  мобілізацію, адже це - формування нових військових частин, їх оснащення та харчування. Це – демобілізація. Повернуться  учасники АТО. Для них треба зробити дуже багато: зберегти їх попереднє робоче місце, а в того, хто його не мав  - надати. Це і вирішення житлового питання і ряд інших, що будуть вимагати від нас повної концентрації при наданні  соціальної допомоги в питанні адаптації військовослужбовців до мирного життя. Для цього  активізували роботу обласного благодійного фонду, велику допомогу надають волонтери, небайдужі люди.
Тому сьогодні є 3 найважливіші завдання: 1- забезпечення миру в країні; 2- мобілізація –демобілізація – від яких залежить збереження держави, наш порятунок - у дії, це той шлях серед тисячі, що приведе до омріяної мети; 3 - мирна праця на територіях, де працюємо  – забезпечення їх сталого соціально-економічного розвитку.
- Промислове інтегрування в свій час з Росією, сьогодні принесло нашій країні колосальні збитки.  Що робити?
- Так, сьогодні треба всіляко підтримувати від малого до великого бізнес. Очевидно, що зараз треба переорієнтовуватись з російського ринку кооперації та збуту на східноєвропейський ринок, західний, треба ивходити на ринки Казахстану, Білорусі. Це питання не одного дня. Так, машинобудівна галузь області несе збитки. "Червона Зірка" сьогодні вже шукає інші шляхи для придбання необхідних запчастин для виробництва сівалок, шукає інші  ринки збуту. Це  праця не одного дня, але наша допомога на рівні ОДА буде повсякчасна.                
   - Ремонт центральної міської поліклініки триває кілька років. Старт почався ще за каденції народного депутата Сергія Кузьменка, - про це доповів С.Цапюк присутнім. - Ми  вдячні Сергію Анатолійовичу, що завдяки йому були виділені 1 млн. грн з державного бюджету на ремонт поліклініки. Це був вдалий і вкрай необхідний у часі старт – один поверх ми зуміли відремонтувати на ці кошти. А далі  з міського бюджету та з інших джерел сьогодні  вклали майже 3 млн грн. Практично відремонтовано майже 50%  приміщень поліклініки.  - Придбано ендоскоп, реанімаційний автомобіль. У цьому році плануємо вкласти в подальший ремонт 800 тис. грн. Цього замало, але ремонт завершимо в 2015-му році. Чому  ми почали ремонт саме поліклініки? Тому що щоденно до 700 чоловік  відвідує заклад. Зрозуміло, що  треба, щоб були і умови як для лікарів, так і для пацієнтів були відповідні. У нас здійснено ремонт  дитячої та центральної лікарні. Сьогодні лікарі надають послуги з 68 аналізів, і це безкоштовно, діти лікуються безкоштовно…  

По закінченні ретельного огляду відремонтованих поверхів поліклініки, поспілкувавшись з лікарями та хворими, не залишилось поза уваги дбайливого господарника навіть вікна, бо дуже часто, економлячи кошти, ставлять глухі рами. Зрештою, подякував міську владу за роботу та націлив на закінчення ремонтних робіт у поточному році.

На тверде переконання присутніх очільник області справив на всіх гарне враження: знаючий проблематику з питань життєдіяльності, вміє рахувати – досвідчений економіст, здатний визначити головні пріоритетні  напрямки в повсякденній роботі та направити їх на ефективні результати, добрий організатор роботи структурних  підрозділів обласної влади, професійно орієнтується в суспільно-політичному житті – усі ці якості є надійною запорукою кращого завтра соціально-економічного розвитку Кіровоградщини.  

І.Мельник                                

Просмотров: 1584 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]