Поздравляем Вас Гость
Пятница
29.03.2024
07:42
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Апрель » 29 » С.А.Кузьменко: "Ми нікого не залишимо в минулому – ми всі рухаємося в майбутнє"
08:21
С.А.Кузьменко: "Ми нікого не залишимо в минулому – ми всі рухаємося в майбутнє"

У якому стані сьогодні знаходяться заклади культури, коли відсутнє достатнє фінансування, ми добре знаємо.  Військові події на Сході нашої країни, через неоголошену війну з Росією забирають левову частину коштів з держбюджету, що йдуть на укріплення обороноздатності України.  Це головне завдання. Та попри це, держава не забуває про регіональний розвиток територій.   

З цією метою 27 квітня до Олександрії прибув губернатор Кіровоградщини С.А.Кузьменко, щоб ознайомитися з майбутніми роботами по капітальному ремонту міського Палацу культури. Разом з міським головою  ретельно оглянув приміщення та висловив свою думку стосовно ремонту:

- Добре, що вже є відповідна проектно-кошторисна документація на перший етап початку капітального ремонту міського Палацу культури, що повинен стати окрасою Олександрії в  художньо-мистецькому розвитку олександрійців. Облдержадміністрація, в свою чергу,  буде просити у Фонду  виділення  ще  4 млн. грн. Надалі перший заступник КОДА  С.Коваленко днями  відправляється в міністерство регіонального розвитку, щоб захищати програми по регіональному  фінансуванні об`єктів соціальної сфери Кіровоградщини. На мою думку та переконання, новий уряд з подвоєною енергією візьметься за справу регіонального розвитку територіальних громад. Недаремно, що 1% від усіх доходів держбюджету акумулюється в створеному Фонді регіонального розвитку, а звідти ці кошти  йдуть на  невідкладні потреби покращення добробуту  українців. Не секрет, що  воєнні дії відбирали і відбирають значні кошти з держбюджету, але прийшов час і для  розвитку територіальних громад. Наше завдання до кінця 2017 року зробити капітальний ремонт Палацу культури.

Нам треба відновлювати дороги, ремонтувати лікарні, дитячі садочки, школи, і не забувати про учасників АТО. На це все потрібні значні кошти. Зокрема, на  ямковий ремонт доріг в області виділені цього року 200 млн. грн., що більше проти минулого. У нас залишається невирішена проблема з об’їзними дорогами в м. Знам`янка, Олександрія та Світловодська. І це треба терміново вирішувати. Також плануємо  відремонтувати дороги між містами обласного підпорядкування. Головне завдання сьогодення, - щоб виділені  кошти ефективно були витрачені на громаду, щоб від цього була користь конкретній людині.

 Стосовно об’єднання громад, – наголосив очільник області, -це добровільне волевиявлення кожної громади, але людям треба більше роз’яснювати в цьому аспекті. За об’єднанням громад – майбутнє. Не можна допустити містечковості, такого собі відмежованого від держави хутора, де голова на власний розсуд вирішує яким шляхом далі рухатися. Громада повинна вирішувати як їй далі жити. Фонд регіонального розвитку саме і призначений для того, щоб фінансувати, в першу чергу, об’єднані громади, де буде відновлено соціальну інфраструктуру чи то міста, чи райцентру, чи села. Ми нікого не залишимо в минулому – ми всі рухаємося в майбутнє, - підсумував С.А.Кузьменко.

А ще губернатор стоїть на твердих позиціях, що тільки інвестиції в змозі вирішити питання доріг – побудова автобанів, паралельно з існуючими дорогами, якщо ми хочемо жити як в Європі. Медицина, її якість, міцні знання, робочі місця – це ті  першочергові завдання нового уряду.  Тільки відновлення економіки, залучення інвестицій дасть можливість поступового зростання добробуту людини праці.   

  Включившись в програму Регіонального фонду розвитку громад, та за рахунок міських коштів  прийшла черга і до ремонту міського Палацу культури (вул. 6-го Грудня.- Авт.). Міський голова С.К Цапюк в інтерв`ю відмітив:

-  Державний  фонд регіонального розвитку виділив 3, 8 млн. грн на ремонт  міського Палацу культури. Умова - 10%  коштів з міськлої казни. Сесією міської  ради затверджено суму 380 тис. грн. Ми домовилися з губернатором С.А.Кузьменком, щоб нам виділили  ще додаткові кошти на ремонт закладу культури в обмін того, що ми за кошти інвесторів сьогодні переводимо ряд навчальних закладів на опалення твердим паливом, виконуючи державну програму альтернативного опалення.  Якщо Фонд виділить додаткові 4 млн. грн., то ми до кінця 2016 капітально відремонтує покрівлю, фасад, бельєтаж, частину сцени, хол. Зрозуміло, що для  повного завершення капітального ремонту потрібно не менше 45 млн. грн (прорахунки експертів). Надіємося на новий уряд, що наш об’єкт буде включено в державну програму Фонду регіонального розвитку на 2017- й рік, щоб вже наступного року Палац культури став окрасою духовного збагачення олександрійців.

Та все ж, для прикладу, заклади культури в Олександрії динамічно та поетапно відновлюються – ремонтуються. Кілька років тому Палац культури «Світлопільський» був капітально відремонтований, коли сьогодні не соромно приймати з концертами  імениті колективи України. Музична школа – головний  концертний зал змінив  своє внутрішнє оформлення. Крок за кроком влада міста, виходячи з надходжень до міської казни, виділяє кошти на ремонти всіх закладів  соціальної сфери (лікарні, школи, дитсадки), щоб лікування, навчання та дозвілля  олександрійців було комфортним з огляду на фінансову кризу в Україні.

         І.Мельник     

Просмотров: 1747 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]