Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
13:48
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 21 » Про збори в Димитровому
23:51
Про збори в Димитровому

Сьогодні , 21 березня о 15. 00 в смт Димитрове, в  місцевому Будинку культури відбулися чергові збори мешканців селища. Суть яких зводилася до зміцнення правопорядку на селищі. На попередньому зібранні, що відбулося два тижні тому, громада висловила свій негатив  стосовно діяльності правоохоронних органів, що забезпечують правопорядок  на селищі. Начальник міськвідділу міліції  С.Дьяченко вислухав багато нарікань, що стосувалися масових крадіжок на селищі. Дійшло до того, що серед білого дня крадії-злодії тягнуть з осель жителів все, що має вартість: брухт, консервацію, одяг, побутову техніку.

На сьогоднішніх зборах керівник міськвідділу С.Дьяченко доповів:

- За минулі два тижні, що передували цьому, кількість заяв про крадіжки і викликів міліціянтів зменшилась. Патрульно-постова  служба  відпрацювала кілька разів селище. Встановлено і затримано крадія гр. Лифаря, осіб, які займалися скупкою краденого, але в цілях таємниці, не можу коментувати хід слідства та  озвучити їх прізвища. За два тижні відбулося 7 крадіжок. Затримано і встановлено особи, що  здійснили крадіжку на підстанції. І питання з наркотиками прояснилося -  встановлено осіб, ведеться слідство. Сьогодні важко довести вину кількох учасників крадіжок, бо всю вину на себе бере одна людина. Візьмемо того ж гр. Лифаря. Інші під час  крадіжки не були затримані.  Якби діяла група, то вступала б в силу інша кримінальна стаття – інший, більш суворий термін покарання. Тому, в подібних випадках вину бере на себе один крадій.

Стосовно  влаштованої стрілянини міліціянтами серед ночі, -  буде проведено службове розслідування. Винні будуть суворо покарані, - наголосив С.Дьяченко . – Ми і надалі будемо відпрацьовувати Димитрове, але повірте, що криміногенна ситуація  складна і в Олександрії. А якщо хтось хоче надати дієву допомогу, то ми чекаємо письмових заяв про випадки  крадіжок, а не заяв  з голосу, з місця. Ми готові і надалі активно боротися зі злочинністю на селищі.

Була конкретика, був критичний діалог, але, гадаю, що  всі учасники зборів повинні  були дійти головної думки, що тільки разом можна подолати зло.      

Причини масових крадіжок відомі (вони характерні для всієї сьогоднішньої України, - авт.)- відсутність зайнятості населення.  Сплеск злочинності (крадіжок)  в Димитровому  обумовлений ще й поверненням з місць позбавлення амністованих  (на протязі 2014-го року масово звільняли засудженихза крадіжки достроково, бо ЄС вимагає, щоб у тюрмах дотримувалася норма метражу – не менше 4 м2 на засудженого,  а в нас  вона складала – 3 м2. Тому, треба було відпустити на волю  крадіїв, - авт.). Там виконали  вимогу, а тут  - не перевиховані злочинці завчасно вийшли на волю, щоб і надалі займатися крадіжками.   

Звісно, що  створення самооборони на селищі, що приймає  активну  участь у патрулюванні спільно з  міліцією дає свої позитивні результати.

-Треба частіше спільно проводити такі заходи, а не вибірково, - наголосив керівник місцевої самооборони П.Гусь. - Легше стало, бо з`явилося освітлення на центральній вулиці про що подбав В.Проквас.

Все  у нас буде добре, коли громада буде активніше залучатися до спільної справи,  влада ж повинна бути ініціатором та організатором тих починань, коли на вулицях і в дворах буде чисто і охайно, коли  люди свідомі відповідальністю за своє селище, не будуть робити масові сміттєзвалища, а винуватців шукати в селищній раді.  Селищна рада – це не лише голова і секретар  - це 24 депутати, котрих обрала громада, доручивши їм управляти селищем.  І тоді. коли всі будуть працювати, а не критикувати, тоді і  зменшаться в рази масове самогоноваріння, хуліганство, випадки крадіжок.     

Збори закінчились, щоб наприкінці квітня зібратися в залі Будинку культури для проведення вже сесії селищної ради.

 

І.Мельник

Просмотров: 1223 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]