Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
03:03
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 27 » Про завтра адмінреформи
22:51
Про завтра адмінреформи

Сьогодні на черзі дня стоїть питання територіального устрою України. В ході підготовки законодавчої бази щодо децентралізації в Україні пропонується перейменувати області та райони на повіти і волості. Як говорить  один з авторів адміністративно-територіальної реформи в Україні, глава “Інституту розвитку територій Юрій Ганущак, що і громади, і райони дуже погано сприймаються зараз. - - - - Можливо, нові терміни будуть сприйматися краще, – сказав Ганущак.  Він пропонує  ввести три рівні адміністративно-територіального устрою: перший – регіон, другий – район, округ або повіт, третій (базовий рівень) – волость чи громада. А також поставлено завдання позбутися одіозних назв міст, селищ і вулиць, що ототожнюють Україну з комуністичним минулим. Декомунізація – один із шляхів очищення від минулого, що на думку, авторів закону уповільнює становлення нової державності.  

У цьому питанні є прибічники, але є і ті, хто не вбачає в цьому питанні поспішності, для котрих існують більш важливі питання, що потрібно  вирішувати уряАдовцям.    

 З цього приводу, ми почули власну думку губернатора Кіровоградщини С.А.Кузьменка, яку він висловив нашому кореспонденту:

-  Адміністративна реформа потрібна, вона вчасна, вона повинна змінити життя людини на краще. Ми раді будемо, якщо громада визначиться і з перейменуванням. Я посадова особа, і не дозволю собі коментарів до тих пір поки люди, мешканці того чи іншого населеного пункту самі не визначаться. Майже всі жителі області знають, що реформа територіального устрою буде відбуватися. Ми повинні прийняти перспективний план, що готові до змін. Громади повинні добровільно сказати своє слово. Наше завдання роз’яснювати, що і робимо про суть і важлиівість  реформування адміністративно-територіального устрою та перейменувань Кіровограда і Димитрового, вулиць і площ, - резюмував очільник області С.А.Кузьменко.

І.Мельник

Просмотров: 1218 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]