Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
05:29
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Март » 17 » Про сьогодення, про земельні відносини, про допомогу родинам військовослужбовців, про підготовку теракту на Войнівському водосховищі...
23:20
Про сьогодення, про земельні відносини, про допомогу родинам військовослужбовців, про підготовку теракту на Войнівському водосховищі...

Апаратна нарада, яку провів 17 березня голова Олександрійської райдержадміністрації Віталій Згама, стосувалась  підсумку життєдіяльності району  за минулий та  завдань на поточний робочий тиждень.   

Зокрема, очільник району підкреслив, що знову гинуть люди, незрозуміла ситуація в Криму. Будь що треба зробити все, щоб не була розв’язана третя світова війна, яка нашій країні не потрібна.  Все треба вирішувати лише мирним шляхом.

-          З цього приводу губернатор на апаратній нараді наголосив, що можлива евакуація з Криму родин військовослужбовці, які не зрадили народ України. Для нашого району доведена цифра в 460 осіб, яким треба надати житло для проживання. Я доповів губернатору, що в нас є табір відпочинку «Дружба», кілька гуртожитків, які після відповідних ремонтів можуть забезпечити людей житлом.

Далі  О.В. Петік  наголосив  на головному, щоб всі структурні підрозділи соціально-гуманітарної сфери області працювали в належному режимі. Також керівник області відмітив, що  раніше, щоб отримати землю в оренду треба було заплатити хабар. Після зустрічі  з сільгоспвиробниками  очільник  Кіровоградщини  почув про головні перепони на шляху сільгосптоваровиробників:  пайові відносини,  про землі запасу та резерву.

 Віднині ця практика буде ліквідована шляхом відновлення  відкритих районних  аукціонів на яких можна буде кожному аграрію на конкурсній основі отримати право на земельний наділ для ведення сільгоспвиробництва. На впорядкування земельних відносин губернатор відвів  2 тижні.

Заступник голови КОДА Г.Пастух доповіла, що соціальна сфера працює стабільно. Виплачуються пенсії, зарплатні,  пільгові виплати, виплати чорнобильцям. 

Віталій Згама повідомив присутніх, що днями стало відомо з поінформованих обласних  джерел, що готувався теракт на Войнівському та Іванівському водосховищах( р.Бешка). З цією метою відсьогодні посилено охорону цих об’єктів. Також райвідділ міліції  організував кілька загонів самооборони спільно з селищними та сільськими радами.

Зі слів начальника райвідділу міліції В.Титаренка вже створені загони громадського правопорядку в Червоній Кам`янці, Новій Празі, Приютівці та  1-а особа в Попельнастому. Дільничні інспектори, їх  кількісний склад, не в змозі організувати в районі належний правопорядок. 

Особливу увагу очільник району приділяє сирітству, як негативному прояву нашого сьогодення. Добре, що вже цього року 7 сиріт знайшли собі нове життя в будинку змішаного сімейного типу та одна сирота стала прийомним у родині.

Для старшокласників району будуть скорочені  весняні канікули (на 3 дні)  через грип та лютневі морози. Головлікар ЦРЛ  В.Гарагуля доповіла, що минулого тижня в лікарні померло 2 особи. Збільшилась кількість хворих дітей до одного року на грип. Народилося 8 новонароджених. Чекають на народження двійнят в Костянтинівці та Войнівці.  Минулого тижня двійня народилася в Новій Празі.

Головний ветлікар району С.Лумяник наголосив, що спалах сказу в Протопопівці ліквідовано, але настала весна, бродячі собаки більше почали полювати  в степу  на мишей, які є  переносниками сказу. Стріляти заборонено собак. Є загроза розповсюдження сказу.

Головний санітарний лікар Л.Пономаренко наголосила, що район баражирує на грані проголошення епідемії грипу. Але є впевненість, що канікули перервуть ланцюжок спалаху.   Сьогодні 4 райони в області перебувають на карантині: Новгородківський, Устинівський, Олександрівський та Знам`янський. Зафіксовано 3 випадки захворювання на туберкульоз. Тому, санітарний лікар наголосила, що починаються роботи по благоустрою території району. Вона нагально наголосила, застереживши, щоб всі  роботи люди виконували в респіраторах або з  марлевими пов`язками, щоб уберегти себе від загрози захворіти на туберкульоз. 

Іван Мельник

Просмотров: 508 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]