Поздравляем Вас Гость
Четверг
28.03.2024
19:30
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Февраль » 10 » Про нову вартість проїзду
09:37
Про нову вартість проїзду

Члени виконавчого комітету міськради були ознайомлені  з пропозицією про затвердження нового  тарифу  на перевезення пасажирів на усіх міських автобусних маршрутах загального користування. З цього приводу  коментар дав начальник  управління економіки  міської ради  Ростислав Черевашко.

- Уряд зняв державне регулювання у сфері пасажирських перевезень. Перевізникам надано право самостійно встановлювати  тарифи поїздок по місту та районі. Так, щоб доїхати до Нової  Праги  треба заплатити від 27 до 32 грн.  Тоді, як до Олександрійського (колишнє Димитрове) поїздка  вартує всього 6 грн.  Перевізники подали свої розрахунки щодо однієї поїздки по  місту:  6, 00 – 7, 00 грн.( з врахуванням  мінімальної зарплатні в 3200 грн.). Спеціалісти управління  економіки міської ради провели моніторинг  пасажироперевезень,  обстежили транспорт,  дійшовши до думки, що тариф завищений. Тому, зупинились на рентабельності  7% (5, 07 грн., без рентабельності – 4, 70 грн.). Виконавчим комітетом було запропоновано до розгляду  тариф на перевезення пасажирів  у розмірі  5,00 грн. за одну поїздку пасажира  в межах міста ( №№16, 17,18, 18/1) та  8, 00 грн.- за одну поїздку в  СМТ. Олександрійське та  Пантаївку( №№10, 81/1, 81/2, 81/3, 81/4).

-Чи можливо  при  такій рентабельності забезпечити нормальні перевезення пасажирів. Постійно зростає  вартість  на паливно- мастильні матеріали, запчастини, транспорт, яким він не був би, може вийти з ладу в будь-яку хвилину. У нас все прив`язано до курсу «зеленого», а він сьогодні вартує майже  28 грн./долар.  

-Середня вартість на ПММ сьогодні становить 22 грн., а хорошої  якості 23,99 грн./л. , газ- метан у кінці грудня  2016 р. реалізовувався  АЗС  по  14, 99 грн./м3, а  з 1 лютого 2017 року  - 16, 90 грн./ м3. Постійно зростає  ціна запчастин, що прив`язані до курсу іноземної валюти, бо транспорт  здебільшого іноземного виробництва.   Слід  очікувати, хочемо ми цього  чи ні,  що  і в другому кварталі буде зростання  вартості енергоносіїв,  запчастин, що може привести  до нового зростання вартості  проїзду. Треба зважити, що є ще й збиткові маршрути. Наприклад, сьогодні  не здійснюється маршрут № 16 – серйозна поломка  автобуса. Нерегулярно здійснюються рейси  автобусами № 3, 9. Перевізники на останньому  засіданні виконавчого комітету  з голосу  (позачергово) бажали внести нові пропозиції  щодо нового тарифу. Виконавчий комітет запропонував  до розгляду, оприлюднив регуляторний акт  про встановлення  тарифу на перевезення  пасажирів на міських автобусних маршрутах  загального користування  у звичайному режимі руху та у режимі руху маршрутного таксі м.Олександрії. Ми йдемо законним шляхом,  повідомили через  пресу, чекаємо зауваження та пропозиції  протягом місяця. Дотувати автоперевезення  пасажирів неможливо в силу відсутності  5 млн. грн.  у міській казні. 

-Але ж міська рада дотує автоперевізників?

-На перший квартал 2017  року  в міській казні закладено  600 тис. грн. на пільгові категорії перевезення пасажирів, які  не стосуються даного питання. Пільгові рейси, як виконувалися так і виконуються згідно графіка (вівторок-середа- четвер - п`ятниця), коли у приміських автобусах вимагають з  пільговиків, зокрема чорнобильців,  повну оплату  вартості квитка за проїзд. Хоча на сайті Антимонопольного комітету України розміщено повідомлення  про правомірність нових розрахунків  тарифу автоперевезень пасажирів , що не пройшли регуляторну процедуру озвучення.    

О.Оскар

Просмотров: 1061 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]