Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
15:51
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 1 » Прививати, виховувати та навчати на кращих традиціях минувшини
13:16
Прививати, виховувати та навчати на кращих традиціях минувшини

 Що може бути кращим, ніж те, коли ти бачиш усміхнені обличчя нашого юного покоління. А якщо воно ще приймає  активну участь у житті нашого суспільства, – з дитячих та юних років долучається до виховання  кращих традицій українського народу,  його обрядів, звичаїв, пізнає духовні начала, – за цим щасливе майбутнє країни. 

Влада Олександрійщини завжди стояла і стоїть на шляху повноцінного духовного розвитку підростаючого покоління.  А в ар’єргарді, створюючи морально матеріальний  надійний тил всіх добрих починань,  в широкому спектрі духовно- художнього виховання, завжди виступає  ТОВ «УкрАгроКом». Керівництво компанії  стоїть  твердій позиції всебічного розвитку особистості. І це їм вдається. Хто дбає про сьогодення, той буде мати завтра.

28 лютого за підтримки товариства в районному Будинку культури відбулося  II  районне свято фольклору.

- Відродити традиції наших предків, їх звичаї обряди, їх любов до матінки-землі, дбайливе ставлення до неї, любов до батьків і старших, знати  минувшину своєї країни, зростати патріотами і дбайливими господарями  на своїй землі, котра завдячуючи золотим рукам аграріїв приносить багаті врожаї.  Сьогоднішнє свято – це свято пробудження весни,а значить зародження нового життя. Нехай  щасливим воно уде для всіх людей України, зичу миру, добра і злагоди в родинах, бажаю юному поколінню підтримувати всі кращі надбання культури Олександрійського району, що є невід`ємною частиною нашого життя, - наголосив у вступному слові голова ОРДА Андрій Коломійцев.   
У фольклорному святі прийняли участь  6  аматорських колективів Олександрійщини. Вдруге проходить подібний захід. Зацікавленість і кількість учасників зростає. Прийде час, коли вся Олександрійщина буде широко представлена у традиційному святі.
А сьогодні особливо радісно було за наших діток, які з великою старанністю, вогником  в очах танцювали, співали, декламували вірші про наші обряди, звичаї та традиції. Скільки цікавого дізналася глядацька аудиторія про нашу минувшину. Костюми, художні номери,  режисура та постановка  свята  внесла в серця і душі присутніх та її учасників нові іскорки  національної гідності,  любові до  батьків, до праці, побудила нашу особливість …

 А радували нас своїми художніми постановками аматорський хореографічний колектив «Авантюрин» ( РБК, Н.Козинець), народний аматорський  фольклорний  колектив «Червона калина»(с.Михайлівка, Д.Коломоєць),  аматорський колектив «Українські вечорниці ( БК «Світлопільський», Ю.Мельникова),  «Дзвінки голосочки» ( с.Ульянівка, Т.Єпіфанцова),  «Надія» ( Цукрозаводський БК, І.Шульга),  «Забава» (с.Ізмайлівка. Л.Погоріла) та  «Калина» (смт Нова Прага, С.Калашнік ).

Від імені ТОВ «УкрАгроКом» з вітальним словом звернулася голова профспілки Ольга Донець:

- Сьгодні ми вкотре долучилися та дізналися про наші традиції та обряди, шо споконвіку є нашими життєвими стежинами. завдячуючи яким ми  маємо свою історію, народність та національну гідність українця. Наша компанія подібним заходам, що виховують почуття  справжнього українця – патріота своє землі, приділяє постійну увагу, вбачаючи  в цьому великий виховний вплив на підростаюче покоління. Дати дітям всебічний духовно – культурний розвиток  - це мета кожного прогресивного та здорового суспільства.
 Від імені товариства всі учасники  II  районного  фольклорного  свята  отримали Дипломи  та сертифікати  по 1000 грн, як заохочувальний приз.
Наступного року відбудеться  фольклорне свято початку літа…

 У добру путь, у мир і розквіт Олександрійщини, як  кращої частинки матінки –України.

І.Мельник    

Просмотров: 1167 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]