Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
12:00
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 31 » Податки без таємниць
22:44
Податки без таємниць

Під такою інтригуючою  назвою "Податки без таємниць" сьогодні в залі міської ради м.Олександрія відбулася зустріч-навчання сільських, селищних та міських голів Олександрійського, Петрівського  районів та м. Олександрія.

Головував на навчанні заступник голови Кіровоградської облради І. Владов.

Перед учасниками виступили відповідальні працівники фіскальної служби Т.Гавренкова, котра розповіла про роботу  ДФС  щодо поповнення бюджетів за січень-лютий 2015- го року сектору митно-ресурсних, рентних неподаткових та митних платежів.  

В.Легун розповіла про особливості оподаткування плати за землю з застосуванням спрощеної системи  оподаткування сільськогосподарських підприємств.

Підсумовуючи розглянуті питання І.Владов видав таку сентенцію, що мурашки по тілу побігли, звертаючись до сільських, селищних та міських голів з наступним:

- Не роздавайте по 2 га землю. Для учасників  АТО – це святе, а іншим – ні, бо залишитесь без роботи. Роздасте землю, а з чого буде фінансуватися сільрада?
Виходить, що вчитель, медичний  працівник, кульпрацівник, який відпрацював все життя в сільській місцевості немає законного права  на отримання  2 га землі для власного сільгоспвиробництва. От наскільки бюрократія чиновників міцно хапається за збереження своєї шкури за будь-як умов. Здається, так склалося  враження, що якби інші умови, то і атовці бюрократу, як кістка в горлі. Тому і не дивно, що і сьогодні сотні носіїв інтелігенції на селі не в змозі добитися виділення  2 га землі(конкретно - колишні  працівники (частина)  Балахівської школи реабілітації підростаючого покоління вже понад 10 років оббивають пороги землеустрою області.., - авт).  

А  ще чиновник підкреслив, що по області близько  20 тис. га землі через порослі вийшли з активних сільгоспугідь, але сільсьгоспвиробники платять за ці гектари, як за землю, а це невірно.  Але є вихід – вирубують ці порослі, переробляють на пиллети - спалюють. Таким чином, заощаджують кошти на енергоносіях. Це як один із шляхів повернути кошти…А хіба  важко законодавчо узаконити природні втрати земельного клину – в середньому обчислити  і списувати ці землі, як непридатні для товаровиробництва. Думав, що сьогоднішні найманці – міністри в своїх кабінетах і менші за рангом чиновники обласного штебу займаються  реформами, швидкими змінами в земельних питаннях, що роками не розв’язувались…А скільки було обіцянок, що  бюрократії  прийшов кінець. А позаду більше року прожито. "Податки без таємниць" платіть, а щодо адмінреформи на селі - заскарублість, втриматись, все, щоб як є зараз залишилось -  живучі.

І.Мельник   

Просмотров: 1097 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]