Поздравляем Вас Гость
Пятница
19.04.2024
03:27
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Февраль » 16 » Післямова критики, або коли не слід чекати вказівок зверху
12:48
Післямова критики, або коли не слід чекати вказівок зверху

Минулого понеділка на апаратній нараді міський голова С.К.Цапюк дав суворого наганяя керівникам підприємств (начальнкиу спецінспекції, КП «Благоустрій» та приватним підприємствам, що виконують функції з благоустрою міста, які не зуміли організувати якісну протидію січневим снігопадам, коли вулицями, пішохідними доріжками та тротуарами не можливо було ні проїхати, ні пройти. Тоді очільник міста заявив, що такого провального року роботи підприємств, що повинні слідкувати за чистотою та порядком міста в зимовий період, в організації протидії аномальним погодним умовам, на його пам`яті ще не було.

Мер дав термін – тиждень, щоб привести тротуари до навчальних та медичних закладів, щоб ними можна було нормально рухатися школярам та мешканцями міста. Особлива увага була звернута на внутрішньо дворові пішохідні доріжки.

-Якщо недоліки не будуть виправлені, то крім доган, дехто може втрати і роботу, - жорстко попередив керівників міський голова, -люди не винні, що ви не змогли оперативно організувати роботу по очищенню міста від снігу, довівши до такого стану, що не можливо заїхати ні до лікарні, ні до шкіл, ні в двори багатоповерхівок. Я ще восени говорив про удосконалення техніки по очищенню тротуарів – встановити так звані «трикутники» - гребки, що використовувалися ще 40 років тому назад. Залежно від їх розміру можна було більше очистити вузьких тротуарів та дворових територій. Навіщо було придбавати дробилку, щоб вона ржавіла. Об`їхав місто, сотні ялинок валяються біля сміттєвих баків. А ви не знаєте як заробляти кошти. Це тонни стружкових пелетів, що сьогодні мають попит у населення.

Наш кореспондент спеціально обстежив прибудинкові території, підходи до навчальних та медичних закладів міста. З понеділка більшість дворових територій центральної частини міста були засипані посипковим матеріалом ( в деяких дворах була висипана подвійна норма). Звісно, що рух автотранспорту та людей став більш безпечним. На території центральної міської лікарні також приведено в порядок під`їзну дорогу та тротуари.

Підходи до всіх начальнмих закладів міста також відповідають санітарним нормам. Більше того, біля кількох будинків, зупинок та біля сміттєвих баків побачив купи посипкового матеріалу. Відверто кажучи, слід зробити нормою, щоб щорічно біля всіх бюджетних закладів, у громадських місцях подібні купки посипкового матеріалу були в наявності, і тоді менше буде нарікань на роботу комунальників.

ще одне зауваження: у великих містах підходи (зони) до магазинів, офісів, супермаркетів, аптек, кафе очищають від снігу самі господарі - «по червону лінію» - по викладеній доріжці, що є дійовим способом у боротьбі зі снігом. Не хочеш прибирати – плати додатково за чистоту. Цього року наші підприємці чесно кажучи облінились: здебільшого очистили лише на півметра доріжку до своїх будівель, а поруч, як кажуть: моя хата з краю нічого не знаю.

Як бачимо прочухан пішов на користь. Можна все зробити, коли є бажання, коли є відповідальність за доручену справу. Невже керівникам комунальних підприємств треба було чекати наганяя, доган, сорому, без реальної можливості  втрати насиджених теплих місць керівників підприємств, щоб за тиждень зробити те, що повинні робити зазвичай і без вказівок зверху.

ФОТОРЯД

О.Оскар

Просмотров: 1108 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]