Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
21:01
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 25 » Підприємці створюють комфорт для покупців
00:07
Підприємці створюють комфорт для покупців

Центральний ринок –  це найбільший за чисельністю  олександрійський ринок праці, на якому знайшли собі постійну роботу тисячі мешканців Олександрії.   Більшість його працівників прийшли сюди від пульманів, і шкільних дошок, від лікарняних  палат,  і верстатів, від керма  екскаватора і  вантажного автомобіля – прийшли після руйнації економічного потенціалу країни.  24 роки вони створювали і створюють нові робочі місця, облаштовують свої робочі торгові місця. Позаду  стихійна торгівля зі столиків,  розкладушок,  палаток…  Сьогодні зовнішній вигляд  сучасних торгових  модульних рядів, що пофарбовані  в біло-зелені кольори, невпізнанно змінили територію торгівельного комплексу Центрального ринку, з донедавна сірого, обшарпаного розмаїттям халабуд і палаток…

 Директор КП «Центральний ринок»  Ю.В.Нос, що за минулий рік упорядкування на ринку є істотні зміни на краще.

- Підприємці побачили результат своєї роботи. Однією із головних  умов, вимог впорядкування є  – створення  під’їзних шляхів для проїзду спецтехніки («швидка допомога»,  пожежний транспорт, доступ до внутрішньобудинкових комунікацій  і т. ін.,- авт.)  до прилеглих  житлових будинків. Стихійна торгівля позаду, облаштовується зовнішня територія. І цей важкий шлях проходимо разом. 
- У чому найбільша складність такого впорядкування?
 - Чого варта робота по оформленню земельної ділянки – технічного паспорту на ринок, який діяв ще з 1956 року. Олександрійський  ринок єдиний ринок в області, який сьогодні має пожежний паспорт, що гарантує торговельникам та покупцям безпеку перебування на ринку. Це робота не одного місяця…   
- Не секрет, що быльшість  виконаних робіт по облаштуванню ринку – це спільна праця підприємців ринку і адміністрації ринку?
- Справді, від розуміння підприємців, що спільними зусиллями  можна облагородити територію ринку, створити більш комфортні умови як для праці, так і для покупців,  підприємці разом з адміністрацією  облаштовують територію ринку. Так, на черзі  встановлення центрального повздовжнього проходу  з навісом-тентом  над  сектором «А» і «Д» до виходу на вул. Семашка. Вже закуплено метал; працівники ринку зварюють  металоконструкцію, далі  - монтаж. Витрати по матеріалах  взяли на себе підприємці, а роботу, що складає 20% - ринок. Підприємці побачили наскільки менше  взимку приходиться розчищати проходи та вивозити снігу, розмітати дощову воду, а в спеку – це  затишок і прохолода. 
- Були нарікання на часті випадки крадіжок  товару підприємців з контейнерів. Що в цьому питанні зроблено, щоб зупинити злодюг - крадіїв?  
- Ініціатива самих підприємців по встановленню воріт по всьому периметру місцезнаходження торгівельних модулів, котрі після робочого дня закриваються, змогла  забезпечити граничність доступу проходу між рядами. Таких воріт встановлено вже десятки, і сьогодні ця робота продовжується. На всіх ділянках ринку встановлено систему відео спостереження. Ці заходи суттєво зменшили кількість крадіжок.  
- Які ще роботи чекають невідкладних заходів?
 - Банки відмовляються надавати кредити.  А  нам треба терміново - до зими  замінити покрівлю над ковбасним  павільйоном.  Будемо шукати можливість виконати заплановане. На черзі також встановлення ще 10 торгівельних модулів  по вул. К.Лібкнехта. Міський голова С.К.Цапюк пообіцяв, по завершенні облаштування модульних рядів, заасфальтувати ділянку цієї дороги. Відповідний ремонт дороги вже зроблено по вул. Семашка. Роботи вистачає для 56 працівників ринку, котрі  утримують територію  ринку в належному санітарному стані, надаючи послуги підприємцям, котрі облаштовують ринок, створюючи разом з підприємцями зручність, доступність і комфорт для покупців. Разом – ми сила, що здатна робити справи, що і потрібні усім споживачам ринку.  

 І.Мельник      

Просмотров: 1061 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]