Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
01:06
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 1 » Перше срібло в скарбниці «Олександрії»!
14:35
Перше срібло в скарбниці «Олександрії»!

ПФК «Олександрія» - МФК «Миколаїв» - 5:0 (1:0)
31.05.14, КСК «Ніка», 16 година, 3200 глядачів, +17С, поле +5.
Суддя в полі: М.Митровський (Ужгород).
Асистенти арбітра: О.Найко, М.Маланчук (обидва Чернівці).
Резервний арбітр: Д.Федан (Олександрія).
Делегат ФФУ: О.Чорний (Донецьк).
 
«Олександрія»: Рудик, Іващенко (Коломоєць, 65), Запорожан, к/к, Грицук (Банада, 77), Шендрік,  Старенький, Бідловський (Кіча,28), Імереков, Микицей, Басов, Чорній (Зейналов,46).
Запасні: Зарубін, Сидоренко, Локтіонов.
Гол.тр.:В. Шаран.

«Миколаїв»: Восканян, Чаус, К.Шиманець, Луценко, Чорнописький, Гранковський (Волков,77), Рябченко, к/к, Попов (Александров, 12), Котов (Берко, 46), Федорченко, Вєлієв (Бартальов,89).
Запасні:Чоларія,А.Шиманець.
Гол.тр.: В.Мазараті.

Попередження:М.Імереков, 16, – Р.Попов,8, К.Шиманець,26, Є.Рябченко,44
Голи: О.Іващенко, 33, В.Грицук, 65, М.Імереков, 80, Р.Зейналов, 85, 90+1.

 Перед початком  матчу хвилиною мовчання гравці обох команд, уболівальники віддали скорботу по загиблих військовиках, що загинули в бою під Слов`янськом. 

Це був, безперечно, один із кращих за кількістю гольових моментіяв  і голів за участю олександрійської команди в домашніх зустрічах. Розгромний рахунок говорить сам за себе.  Як кажуть  уболівальники: рахунок кількох матчів. Миколаївці, звісно, що прибули до «Олександрії», щоб відібрати срібло в олександрійців. І це не секрет – їм не було куди діватися - бути на останньому місці турнірної таблиці соромно. У разі перемоги, третє знизу місце було б гарантовано. Тому ціна перемоги для гостей була надзвичайно  великою.

І до 33-ої хвилини матчу вони доводили на полі, що здатні боротися за очки. Хоча й не було гострих моментів з боку гостей, але динаміку гри вони підтримували досить таки на високому рівні.  Реально забити перший м’яч вже на 21-й хв. мусив  Старенький, коли низом пробивав в правий нижній кут воріт суперника. На 29- й хв. травмовано Бідловського - його місце зайняв  Кіча. Гол назрівав, бо інакше і не могло бути. На 33-й хв. новобранець команди Іващенко отримує гарний пас-простріл з правого кута і відкриває рахунок – 1:0. До речі, це був 1000-й м`яч забитий у ворота суперників за всі часи існування футбольного клубу. На 37-й хв. вже Кіча повинен був подвоювати рахунок, вийшовши наодинці з голкіпером гостей. Останній кинувся під ноги нашому нападнику, і  врятував ворота від вірного голу.  На 45+1 хв. небезпечно пробивав головою  Шендрік. Як видно гольовий потенціал  олександрійців  у першому таймі  мав місце продовжитись у другій половині матчу.

І це відбулося! Чотири забиті м’ячі уболівальники сприйняли, як феєрію і тріумфальну ходу олександрійців  в завершальному матчі 23- го  Чемпіонату з футболу серед команд  першої ліги.

Дощ, вірніше злива, блискавки реально були проти продовження поєдинку. До честі судді Митровського той не зупинив гру. При таких умовах важко було грати обом командам, але справляються з негодою більш вправні, більш майстерніші футболісти. Дуже вже хотілося вдруге  Іващенку забити. Спочатку на 55-й, а далі на 56- хв. матчу він небезпечно пробивав по воротах суперника, а за хвилину пізніше Грицук втрачає реальну нагоду подвоїти рахунок у грі, коли пройшов кількох захисників, добіг до відмітки пенальті, пробив, але  мимо воріт. Свою старанність  і відчуття голу  Грицук реалізує вже на 65-й хв. Спочатку Старенький пробив головою. Воротар парирув – відбив м’яч з-під поперечини, але на гольовій позиції Грицук - 2:0. Вміло зіграв на добиванні.

Третій м’яч затріпотів у сітці «Миколаєва»  на 80-й хв., коли першим на другому поверсі результативно  зіграв  Імереков. Гості відповідали кілька разів гострими контрвипадами, але Рудик вправно ліквідував негаразди біля своїх воріт.    

Та найбільш вагомими були два м’ячі забиті досвідченим гравцем, тактиком, майстром точного гольового пасу, стратегом на полі – Зейналовим.  Його вихід на поле  змінив картину гри. Виважені на хід паси, побудова  результативних атак зцементувала дії олександрійців. І як результат, Зейналов показав молодим гравцям майстер-клас, як треба забивати. Спочатку на 85-й хв. Руслан відібрав м’яч у захисника та вміло обвів іншого, і влучно пробиває в верхній кут воріт суперника,  збільшуючи рахунок до розгромного – 4:0. На цьому він не зупиняється, і вже на 90+1 доданій хв. поєдинку  робить дубль – 5:0.  Асистував  йому Коломоєць, який  міг сам стати автором голу, але не «зажав», а віддав на набігаючого Зейналова, який вже забивав у пусті ворота, бо голкіпер змістився в бік Коломойця.

Тріумф «Олександрії» і трагедія «Миколаєва» відбулися. Розлютовані фанати гостей ламали стільці, вилазили на покрівлю трибун і палили фаєра, а в одного із уболівальників гостей не витримали нерви, і він вибіг на поле, чим зупинив гру на 1 хвилину.  Продовжив супротив, і не повагу до господарів, і головний тренер команди В.Мазараті, який відмовився прийти на прес-конференцію, сказавши, що команда вже відбула.  Але на той час автобус був присутній на стоянці. Фанати гостей чекали команду, щоб виказати їй свій негатив.

 В.Шаран, головний тренер «Олександрії»:

- Задоволений матчем, грою і результатом. Ми хотіли і побачили ту гру, яку хотіли побачити.  У кожної команди є злети і падіння. Сьогодні ми вперше стали володарями срібних нагород, що говорить про ріст команди. Всі зіграли добре. Рудик, який дебютував,  у кількох моментах врятував ворота. Що далі? Відпустка, відпочинок  до 25- го червня. Перші збори проведемо в Закарпатті, де будемо  готуватися до наступного кроку вперед. Прем`єр-ліга, запитуєте? Це питання до президента клубу С.А.Кузьменка. Моє завдання готувати команду до наступного Чемпіонату, щоб вдало стартувати.

Після цього відбулося вручення срібних нагород гравцям ПФК «Олександрія». Президент ПФЛУ М.Бальчос, який прибув на останній матч, схвально відгукнувся про фанатів та  уболівальників Олександрії, про ауру, що завжди притаманна на КСК «Ніка», про велику жертовність президента клуб С.Кузьменка, який  за два  роки привів команду до срібних нагород, що є найвищим досягненням команди за всі часи футбольного життя Олександрії.  Він впевнений, що наступного року він буде вручати золоті нагороди, і сподіваєтья, що нинішні події в житті країни відійдуть у небуття, а чисте, мирне небо засіяє знову над країною.

У свою чергу С.Кузьменко висловив сподівання, що сьогоднішні події повинні завершитися, відійти в минуле, бо футбол є символом миру і спокою, треба вірити, що життя українців повернеться в нормальне русло.

- Для мене сьогоднішня подія, що свято 9 Травня, коли переживаєш хвилюючі хвилини, коли радість зі слізьми на очах, бо живемо в трагічний час, коли гинуть люди. Цього не повинно бути. Я вдячний усім, хто підтримує команду. Особлива вдячність уболівальникам, які на протязі всього Чемпіонату були з командою, що дало змогу завершити Чемпіонат на оптимістичній ноті. Я вірю в велике майбутнє олександрійського  футболу. Вчора бронза, сьогодні срібло – це крок вперед для команди. Динаміка, що притаманна нам, дає право завоювати золоті  медалі Чемпіонату України. Ми це зробимо, бо ми – центральне місце України. Ми будемо серед найкращих команд України. Ми не маємо  права  робити вигляд, що нічого не відбувається в країні. Україна неподільна, унітарна держава. І це не обговорюється!  Що буде з кримським футболом і футболом на Сході? Футбол треба зберегти. А це можливо у мирний часи. А ми в свою чергу Олександрійський  футбол зробимо  ще сильнішим.

Ні для кого не є секретом, що в нас буде одна команда. Про це неодноразово говорив президент ПФК «Олександрія» С.Кузьменко. На прес-конференції, після вручення  гравцям срібних нагород,  президент кулубу вкотре підтвердив думку про об`єднання «Олександрії» та «УкрАгроКому» в єдину команду - ФК «Олександрія». Кращі гравці обох команд і стануть захищати кольори футбольної «Олександрії».

 Більш детально  про хід злиття команд буде сказано 2 червня на зборах обох команд, де С.А.Кузьменко озвучить саму процедуру, основи та методологію  формування тренерського штабу та завдання на новий сезон для нового ФК  «Олександрія». 

Іван Мельник

Просмотров: 536 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]