Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
17:10
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Январь » 31 » Перемога екс-олександрійця
22:21
Перемога екс-олександрійця

 Вже вкотре за підтримки депутата міської ради Володмира Дожджаника, який є головою обласної політпартії  «Сила людей» та ГО «Нова хвиля» 31 січня в Олександрія відбувається «Шаховий фестиваль». Цього разу до Будинку культури та відпочинку  «Світлопільський», де проходили змагання, прибули 4 шахісти зі Знам`янки, 2 – зі Світловодська та 2 - з Кременчука та 22 –олександрійських спортсменів. Всього участь у бліц-турнірі прийняло участь 30 майстрів з шахів. 

Відкриваючи змагання, В.Дожджаник наголосив:

-Ми завжди раді нашим учасникам змагань, що вже стали традиційними. Змагання з шахів  у вашому обличчі - це один із кращих моментів у спорті, який захоплює. Тож чекаємо переможців. Хотів би наголосити про наступне: залучайте  до красивого і інтелектуального виду спорту, якими  є шахи, молодь, дітей та внуків. Нехай краще будуть у нас зростати переможці і чемпіони, ніж молодь буде деградувати. У подальшому обіцяю, що  і надалі буду активним  учасником та організатором фестивалів з шахів. Приємно, що відгукнулися шахісти з інших міст. У думках є бажання зробити подібні турніри регіональними, щоб  якомога більше залучати до них майстрів шахової гри.

     М.Знайденко, досвідчений шахіст з Кременчука, який є 5-им в міському рейтингу шахістів,  відмітив, що дуже добре, якщо такі змагання стануть регіональними. Для цього великих коштів не потрібно.  Подякував керівника «Нової  хвилі», що взяла на себе проведення подібних турнірів. Висловив жаль, що в Кременчуці дуже важко з проведенням турнірів. Кілька років шахістів «кидали по місту», і тільки зараз вирішено питання, що 2 роки шахісти будуть таки мати дах над головою.             

  Турнір проходив за швейцарською системою:  5-ти хвилинна бліц-партія.  У 11 турах змагалися відомі гравці. Серед них олександрійські кандидати в майстри спорту з шахів брати Юрій і Геннадій Ходотові, 71-річний Михайло Знайденко – з Кременчука, Олександр Мальцев, екс-олександрієць, а нині мешканець Кременчука та Олександр Бендюк. Після кожного туру переможець грав з переможцем попередніх пар, а ті, хто програв - зі своїми візаві. На турнірі було зареєстровано найкоротшу в часі перемогу – на 5-му ходу. Упевнено до своїх перемог крокували брати Юрій та Геннадій  Ходотові. Юрій програв перше місце Олександру Мальцеву за різницею нічиїх, набравши з переможцем змагань рівну кількість очок – по 9.  Третє місце за Г.Ходотовим, який набрав 8 залікових очка. 4-те місце завоював Г. Долинський, за ним - М.Євтушенко, 6-те призове виборов О.Запольський. В десятку кращих увійшли: О.Бендюк, А.Молчан, В.Мироненко, В.Спорихін.      

 Підсумовуючи результати змагань та вручаючи першій шістці переможців відзнаки: Дипломи та грошові винагороди, а всі інші  учасники – Подяки та матеріальну підтримку: «для заспокоєння душі - заохочувальні кошти». Усі учасники змагань отримали ще й компенсацію за проїзд, а головне відчули, що їх спорт має всі підстави на життя.     

І.Мельник

Просмотров: 1012 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]