Поздравляем Вас Гость
Четверг
28.03.2024
11:27
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Август » 25 » Парад вишиванок, а що за лаштунками?
09:28
Парад вишиванок, а що за лаштунками?

Вкотре олександрійці приймають участь в параді вишиванок, Організатором цього заходу  виступає Є.Мороз та  ГО «Рідний дім. Олександрія». Мешканців міста  запрошують прийти на свято у вишиванках, щоб побачити у кого вона дорожча і яскравіша - це зі слів самих учасників  параду. Звісно, що для цього потрібні лише кошти. І воно  видно  хто сам, своїми руками, вишив українські  узори…, а хто  придбав за великі кошти ( на жаль, українська вишиванка  сьогодні ще недоступна широкій аудиторії олександрійців). Що сказати мода! А мода – це завжди витратно.

 Зібралися на площі Соборній  кілька десятків олександрійців у вишиванках… Що сподобалося? Сподобалося:  власне написаний вірш  про Україну, засновника НРУ  («Руху», 1989 р.) в Олександрії М.Зозулі, який закликав олександрійців  любити Україну, не словами, квітами…,  а перш за все добрими справами…  Віталій Квітка разом  батьком  Георгієм заспівали кілька українських пісень січових стрільців. Танцюристи  РБК  «Авантюрину» виконали танок...

І колона пішла до міського Палацу культури та відпочинку «Світлопільський, щоб визначити в кого краща вишиванка…

А за лаштунками залишилися ті, хто своєю роботою відтворює народні традиції, хто за свої  власні кошти  проводить майстри – клас, хто безкоштовно пов`язав  присутнім на площі  стрічки з  національною символікою.  Це Надія Лінкевич, майстриня- міхенді, справді патріот свого міста.  Це Ольга Кісільова, яка займається  вишиванням (переможець вишиванок серед майстринь, народних умілець з вишивання). Треба подякувати  міській «Арт-галереї», представники якої ( народні умільці)  прийняли участь зі своїми творчими доробками з  сучасної української тематики.  

Заступник губернатора А. О.Коломійцев, який також був присутнім на святі,  відзначив, що подібні заходи повинні будити в людей почуття гідності  українця – патріота, відроджувати  притаманні  українцям  культурні традиції минувшини, добра і почуття любові до України.

І.Мельник          

Просмотров: 1024 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]