Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
22:23
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Август » 23 » Олександрійський парад вишиванок
22:00
Олександрійський парад вишиванок

 

 

 

 

 

Сьогодні о 18. 00  біля  міського Будинку  культури і відпочинку «Світлопільський» за ініціативи небайдужої  молодої дівчини Євгенії  Мороз  відбувся парад  українських вишиванок.  До Будинку прийшло понад 200 громадян Олександрії, одягнених у вишиванку. Прийшли родинами, з друзями, з близькими. Від мала  до велика у різнобарв’ї кольорів і малюнків вишитих сорочок і кофтинок, засіяла вечірня Олександрія багатим українським малюнком. Спочатку на імпровізовану сцену  були запрошені цілі родини в вишиванках: Мартиненки,Пащенки, Саєнки, Чабани, Гунчики, Гугленки та інші сім`ї предстали перед олександрійцями у всій красі та неповторних орнаментах різнокольорових вишиванок. Кожна родина отримала заохочувальні призи: кому прапор, кому картинку…  Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять  загиблих на Сході.      

 Далі учасники параду вишиванок вишикувались у колону,  у центрі  якої  дівчатка та хлопчаки несли  велике полотнище національного прапору України. Колона олександрійців під спів  гімну України  покрокувала центральною вулицею міста, щоб біля пам’ятника Тарасу Шевченку  заспівати молитву.

У коротенькій розмові з родиною Гугленків: тата Юрія, двох доньок - Анастасії та Валерії, на запитання, що для них є свято незалежності України,  зі слів старшої доньки  Анастасії прозвучало:

Парад вишиванок присвячений до Дня прапора та  Дня незалежності України, які  є головним святом нашої держави. Ми повинні підтримувати  будь-які прояви, що утверджують нашу Україну. У переддень свята Дня прапора та Незалежності  України  татко вивішує на балконі національний прапор, а в день свята ми обов’язково накриваємо святковий стіл, щоб усією родиною відзначити День Незалежності України.  Юрій Олександрович на це  ж запитання сказав наступне:

- Вишиванка - це один із символів України, її єдності, непорушності, міці  і добра та відкритості душі. Це яскрава особливість, що відрізняє  український народ від інших народностей.  Національний прапор, гімн, герб – це те, що утверджує нас у світовій  спільноті, як країну незалежну, могутню і відкриту для спілкування з усім світом. Сьогоднішня хода з національним прапором та в вишиванках  викликає у людей бентежні, хвилюючі почуття нашої  української значимості на фоні світової демократичної спільноти.

Для мене День незалежності – це нове життя, нова сторінка української нації, що сьогодні будує зовсім інше  життя - з європейським обличчям.  Я гордий, від того, що сьогодні олександрійці відгукнулись на  подібний захід.

Сама організатор параду вишиванок Є.Мороз  відмітила, що вишиванка – це оберіг  українського народу, який треба всіляко підтримувати, популяризувати, щоб він  прививав нам почуття  відповідальності за нашу Україну. За її завтра світле і щасливе. Адже у вишиванках увінчана вся краса, неповторність і  велич українського народу.

Іван Мельник      

Просмотров: 504 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]