Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
15:05
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 25 » Олександрійська фракція Партії регіонів у міській раді саморозпустилася
02:53
Олександрійська фракція Партії регіонів у міській раді саморозпустилася

 Призначене на 9.30 зібрання  олександрійських активістів у стінах міської ради по питанню недовіри міській  владі було перекреслено діями «12 громадських організацій»( зі слів О.Телюка) під керівництвом  О.Панібратенка, які ще з 8.00 закрили в кабінеті мера С.Цапюка та вимагали, щоб він написав заяву про звільнення з найманої посади.  На вулиці зібралися представники «Батьківщини», «Удару»  та «Свободи»  на чолі  з їх лідерами.

 А вже за кілька хвилин до кабінету міського голови С.Цапюка увійшла делегація  на чолі з О.Телюком, щоб вручити резолюцію народного віче, яке вимагає від міського голови  відмовитись від посади мера та розпустити виконком. На це  вони відвели 30 хв. Також у вимозі було заплановано проведення позачергової сесії на 11.00.  Люди з вулиці перебрались до сесійної зали, а це близько 300 людей. Перший заступник міського голови Л.Давиденко на вимогу  скандуючих людей  «ганьба, пиши заяву»,  написала заяву.  Далі в залі велася  дискусія…  Сесія розпочала свою роботу  після 13.00.  Так довго збиралися депутати від фракції ПР. Все ж кворум було зібрано. На позачергову 73-ю сесію було внесено 2 питання: про суспільно-політичну ситуацію та про відставку міського голови.

 Міський голова зачитав постанову  про припинення діяльності фракції ПР у міській  раді та про її саморозпуск. 34 депутати ( 24 з ПР), які були присутні на сесії одностайно проголосували за  саморозпуск . Засудили дії колишньої влади, яка віддавала злочинні накази, які привели до загибелі людей. О.Телюк, від імені громади вимагав, щоб кожен депутат  одноосібно покаявся за те, що поставив свій підпис під зверненням до колишнього Президента, де депутати вимагали прийняття жорстких дій по припиненню  Майдану.

 А коли поставили на голосування питання про відставку мера та виконкому – голоси свої віддали лише опозиційні депутати. Колишні депутати з фракції ПР не підняли жодної руки.  Міський голова запропонував, що у він законний шлях обраний мером, що він писати заяви не буде, а, натомість, запропонував:  «у законний порядок провести міський референдум або дочекатися дострокових виборів на яких, якщо народ довірить опозиції, і вона виграє законним шляхом  очолити  владу в Олександрії». Присутні у залі освистали таку заяву, але закон є закон- підтвердив О.Телюк.

Ю.Демковська, голова ВО "Батьківщина" звернулася до присутніх у залі записуватися до народної ради та подавати інформацію про корупційні дії представників місцевого істеблішменту. 

О.Телюк пообіцяв незадоволеній громаді, що крок за кроком, « у правовому полі,  народ дотисне владу, збере всі докази її економічних злочинів, щоб від покарання ніхто не уникнув...»

Було багато емоцій, демагогії з боку протиборних сил. Позитивом прозвучав виступ юриста  Л.Лисюк, яка розповіла присутнім у залі  яким чином можна змінити владу: через створення  територіальних органів самоорганізації за місцем проживання, референдумом... Вона готова щоденно о 17. 00 в залі засідань міськради проводити навчальні семінари.  

Віднині народне віче може проводити свої заходи в сесійній залі.  Присутні у залі віддали данину пам`яті небесній сотні - загиблим у революційних подіях   хвилиною мовчання… портрети  героїв під гербом міста у сесійній залі залишаються.

 А від 24 лютого стартували президентські  перегони.

Іван Мельник 

Просмотров: 528 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]