Поздравляем Вас Гость
Суббота
27.04.2024
16:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Сентябрь » 19 » Олександрійщина готова до інвестування
22:00
Олександрійщина готова до інвестування

Сьогодні в Будинку футболу за сприяння ФК «Олександрія» відбулося засідання міжнародного трейд-клубу, що об’єднує в собі понад 60  країн світу. Головним завданням членів  цього торгово- економічного представництва - є залучення інвестицій, розширення торгівельних зв`язків між країнами, що входять до  її членства. Організували  цей захід Кіровоградська обласна державна адміністрація – департамент  агропромислового  розвитку КОДА на чолі з  його директором Сергієм Коренюком, котрий висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч повинна мати позитивний результат:

 -Коли наші гості  побачать Шарівський елеватор, МТК «Петриківсье  молоко», цукровий завод, вони зрозуміють, що співпрацювати та спільно інвестувати в  сільгоспвиробництво Олександрійського району дуже вигідно і перспективно. Бо тут працюють сумлінні, досвідчені, дбайливі господарі, які за останні 10 років збільшили економічні показники в 10 разів, - наголосив С.Коренюк.  

Президент міжнародного трейд-клубу Соня Крайчова (Словакія) відмітила, що Кіровоградщина  є привабливою для розвитку сільського господарства та машинобудування. Зокрема, вона підкреслила, що  в цьому сегменті Олександрійський регіон є найбільш цікавим і привабливим.

Сьогодні до Олександрії завітали представники 15 країн світу: Аргентина,  Китай, Корея, Словакія, Литва, Латвія, Ізраїль, Білорусь та ін. Представники посольств  цих країн – їх торговельно-економічні відділи, займаються питанням тісної співпраці в різних галузях народного господарства.

   Спочатку про привабливість  залучення інвестиційних проектів  міста  Олександрія представляв секретар міськради Г.Лоцман, який  сказав, що Олександрія була є і буде містом, якому можна довіряти,  співпрацювати в різних галузях виробництва, починаючи від  матраців і закінчуючи  виробництвом складної електротехнічної продукції.

 Олександрійський район представляв заступник голови РДА Ю.Коваль, який в свою чергу  також виказав думку, що економіка  району дуже приваблива, перспективна.  Практично  Олександрійщина готова до залучення інвестицій по багатьом напрямках - сільське господарство, цукроваріння. Зокрема, це стосується будівництва свинокомплексу, проект якого існує. У  нас  знаходяться поклади  23 корисних копалин промислового виробництва  каоліну, бурого вугілля, буту,  до підземних джерел питної води, яка може повністю забезпечити мешканців Олександрії  та району  водою.  Овочівництво  - для цього плодородна земля,  клімат, потужне овочесховище на 1тис. тонн. Можна побудувати  оптову регіональну сільгоспбазу  по реалізації товарної продукції рослинного походження.

Після традиційної частини,  присутній бізнес Олександрійщини  мав змогу провести перші перемовини з представниками трейд-клубу. Домовитись про співпрацю – це вже прерогатива зацікавленості з обох сторін. Держава,  в особі обласної влади,  буде  всіляко сприяти, щоб  іноземні інвестиції з кожним роком збільшувалися, адже це  взаємовигідно, це нові робочі місця, це економічний та  соціальний розвиток територій.

Іван Мельник           

Просмотров: 439 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]