Поздравляем Вас Гость
Вторник
23.04.2024
09:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Январь » 19 » Олександрійці омилися святою цілющою Водохрещою
23:30
Олександрійці омилися святою цілющою Водохрещою

У ніч з 18 на 19 січня на Войнівському водосховищі відбулося третє свято з циклу різдвяно новорічних свят – Водохреща. Вже 20 років (ювілейний 2017- й рік) проводиться очищення людських душ і помислів з Господнього благословення. Це свято примирення, чистих помислів і нових якісних змін людини. Ініціатори та організатори християнського свята  - це комендант, радник міського голови з питань АТО В.Стадніченко, голова спілки підприємств та підприємців м.Олександрія С.Волков, голова координаційного центру з гуманітарної  допомоги С.Кульга, Ю.Плахотнюк та інші небайдужі олександрійці –патріоти України. Меценатами Водохрещі  виступили: міська рада (управління  культури і туризму міської ради, творчий колектив ПК «Світлопільський» ), КП «Міськсвітло» (С.Бала), народний депутат України А.Кузьменко, депутат  Олександрійської районної ради  В.Журавльов, директор ТОВ «Гермес-Трейдінг» (входить в групу компаній «УкрАгроКом») Ю.Скічко, партія «Відродження» - А.Киман. Організація свята пройшла на досить високому рівні. Громадським порядком переймалися міський відділ поліції, ГФ «Сокіл-1», громадське формування «Азов», ДСНС.  Для олександрійців були створені всі належні умови, щоб свято запам`яталося надовго. Розчищений під`їзд до водосховища, майданчики для стоянки автомобілів; польова кухня від військової частини № 2269 забезпечила всіх бажаючих безкоштовно скуштувати смачну солдатську кашу з м`ясом та зігрітися гарячим чаєм; палатка з обігрівом для перевдягання купальників; торгівля  різноманітними смакуликами; багаття, біля якого зігрівалися олександрійці; освітлення – гірлянди, освітлення хреста, оформлення місця купання та сцени, все говорило про діловий та естетичний смак організаторів Водохрещі.  

Справді цьогорічна Водохреща стала  чи не наймасовішою за кількістю його учасників,  за всі роки проведення водохрещенського купання. Було справжнє свято: пісні, танці, конкурси, ігри. Весело з радістю і хорошим настроєм до купелі з вирубаним хрестом прибуло біля 1000 олександрійців, які цієї ночі виявили бажання очищитись  духовно, змити весь негатив, стати більш поміркованими, забути про образи…

З нагоди релігійного свята Водохреща (Йордана) прибув  владика української православної церкви Київського патріархату святійшого патріарха Філарета єпископ Кропивницький та Голованівський Марк, який з Божого благословення прочитав молитву Водохрещі. Закликав присутніх бути уважними один до одного, щоб жінка служила, чоловіку, а чоловік жінці, щоб діти служили батькам, а друзі - друзям, щоб відбулися якісні зміни в житті людей після господнього купання в свяченій воді, що надихає на нове життя,  на нові добрі помисли, на повагу один до одного, на взаєморозуміння, на дружбу і любов до людей.

-Благословляю всіх християн Олександрії зі святом Водохрещі. Нехай йорданська вода стане новим кроком у нашому житті, коли закінчиться війна і наступить мир у нашій благословенній Богом Україні. Нехай ця цілюща свячена вода дасть вам нові сили, міцного довголіття, сили духу і тіла та віри. Впевнений, що після водохрещенського купання ми спільно здолаємо всі негаразди нашого сьогодення, будемо жити під опікою та з Божим благословенням на добрі і потрібні нам справи, - наголосив владика.

Після освячення водохрещенської  купелі, сотні олександрійців з молитвою прийняли обряд Водохрещі. Масово – понад 400 олексндрійців 19 січня були освячені. До самого ранку йшли і йшли олександрійці до святої водохрещенської купівлі, щоб прийняти Божу благодать.      

 Організатори Водохрещі виносять велику подяку всім, хто долучився до його проведення, хто вніс  свій вклад у духовне відродження олександрійців, хто дарував їм нову надію і сподівання на краще завтра, що неодмінно чекає на городян.  

ФОТОРЯД

   І.Мельник                             

Просмотров: 1709 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
2 wernega  
0
Вибачаюсь. Виправився. Дивіться.

1 dys0304  
0
Ай-яй-яй Іван Григорович деобіцяне фото!?

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]