Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
21:13
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Май » 31 » Олександрія зустріла свої 270 років у мирі і злагоді
08:09
Олександрія зустріла свої 270 років у мирі і злагоді

Олександрія  відсвяткувала своє 270-річчя у мирі і злагоді. Славна дата для степового міста. З нагоди  Дня міста відбулися  святкові заходи. З ранку відбувся шаховий турнір на Кубок  «Нової хвилі», біля Палацу культури та відпочинку «Світлопільський» була організована виставка-ярмарок  робіт народних умільців художньо-прикладного мистецтва позашкільних закладів освіти.  Танцювали дітки,   на асфальті малювали рідне місто, на пл. Соборній  спонсори ласували дітей безкоштовним  морозивом, працювали різноманітні  розважальні атракціони.  І дощ не зміг зіпсувати  свято,  що відбулося з радістю та хорошим настроєм… Люди зачекалися свята. 

 На урочистих зборах та святковому концерті були присутні поважні  гості: губернатор Кіровоградщини  С.А.Кузьменко, міські голови Світловодська і Знам`янки, голова райради О.Коріненко, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, депутати  міської ради, почесні громадяни Олександрії, керівники підприємств та установ міста, олександрійці.

 У вступному слові мер міста С.К.Цапюк відмітив значні успіхи міста за роки його існування, згадав  олександрійців, які своєю звитяжною працею примножували  славу  рідного міста.

Губернатор С.А.Кузьменко відмітив велику працю олександрійців у розбудову міста, його  інфраструктури.  Від імені обласної  влади відмітив, що спільними зусиллями цього року планується розпочати першу стадію капітального ремонту  міського Палацу та роботи над об’їзною дорогою (вул. Шевченка – Енгельса).  На ці потреби виділено   8 млн. грн.  Також губернатор нагадав, що гарним подарунком до Дня Олександрії став вихід ФК «Олександрії»  в Євролігу, що стане ще одним кроком на шляху євроінтеграції нашої країни. На КСК «Ніка» буде виконано  комплекс робіт, що приблизить нас до європейського рівня перебування  під ч ас футбольних матчів (освітлення, система  контролю і продажу квитків, нова паркова автомобілів  та ін.). Все хороше, що  пов`язано  з нашим містом  буде підтримуватися обласною владою заради розквіту олександрійців.

Єпископ Боголєп вкотре звернувся до громади, щоб вона об`єдналася заради однієї головної мети – благополуччя городян, побажав Божої благодаті та  миру. 

Концертна програма аматорів художньої самодіяльності міста довела, що олександрійці талановиті, що справді наше місто повинно гордитися  здобутками усіх попередніх і нинішніх поколінь, які дали життя свого часу Олександрії.  Головною частиною святкування стало відзначення  кращих людей року. Серед них С.Замікула, який віддав розбудові міста майже  50 років трудового стажу та В.Широкун, колишній директор школи, який все своє життя присвятив  вихованню дітей. Л.Матакова, колишній директор міськрайонного центру зайнятості. Нагороди  «За заслуги перед містом»  стали визнанням їх  заслуг. Відзнакою також відзначено О.Макеєнка,  штурмана  бойового вертольоту, що був збитий саме 29 травня 2014 року, і вижив з усього складу екіпажу на Сході країни...

Посмертно  колишньому міському голові О.Скічку та  керівнику народного хору «»Веселка» В.Скляру було присвоєно «Почесний громадянин м. Олександрії». Рідні видатних людей Олександрії отримали почесні відзнаки. Сини Юрій, Дмитро, Олексій Скічки з глибокою  вдячністю  подякували за визнання роботи їх батька та побажали  місту, його мешканцям, миру та процвітання.

 У номінації  «Підприємець  2016 року»  став директор ТОВ «Лізава» О.Зарудний,  «Меценат 2016 року» стала В.Вовк, волонтер, активний помічник  у підтримці воїнів АТО,  «Талант 2016 року» було присвоєно  С.Мозговій, культпрацівнику управління  культури міської ради,  «Лідер 2016 року», ця номінація дісталася, вчительці гімназії ім. Т.Г.Шевченка  О.Шевченко,  номінацію  «Молодий лідер  2016 року»  отримав  А.Кіман, головний інженер Одеської залізниці, голова партії «Відродження». За вагомий  внесок у розвиток футболу номінація «Професіонал  2016 року» була присвоєна головному тренеру ФК «Олександрія»  В.Шарану (який передав винагороду  всьому клубу),  «Краща  установа, підприємство, організація 2016 року»  визнано ПАТ «Оболонь», директор В.Шклярук.   

 Слід відмітити  високий професіоналізм культпрацівників міського  управління культури міської ради, які організували та провели на високому художньо- еститичному рівні святковий концерт. Сцена, її оформлення,  освітлення, застосування спецефектів, демонстрація кінофільмів, номери художньої самодіяльності ще раз довели, що олександрійці трудолюбиві, відповідальні  і високо художні люди.  Фурором заходу став виступ художника швидкого малювання пензлями   Р.Дебенюка, який за 10 хвилин відобразив образ О.Скічка  та В.Скляра в пам'ять  про їх заслуги перед Олександрією. Це було щось неймовірне явище  художника – митця, який вдало, крок за кроком ( на картині з`являлися  образи чоловіків, голубів, неба), а потім різко і дуже швидко  з глибоким змістом передав обличчя людей сучасності Олександрії. Це треба було побачити і відчути, пропустити через себе, милуючись талантом художника, який сьогодні  відомий  майже у всіх країнах  нашої планети.

 Концерт – це свідчення того, що місто має пишатись  своїми людьми,  міською радою,  які подарували мешканцям справді святковий настрій і незабутні хвилини спілкування з прекрасним – талантом наших аматорів художньої самодіяльності.

Недаремно міські голови Знам`янки та Світловодська  вкотре нагадали, що вони багато чого переймають для своєї роботи з досвіду управління  Олександрією, користуються тими змінами, що відбуваються в Олександрії.

І.Мельник                              

Просмотров: 1288 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]