Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
02:31
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 8 » "Олександрія" розгляне питання створення команд U-19 та U-21
09:34
"Олександрія" розгляне питання створення команд U-19 та U-21

 

 

 

Фальковський атакує ворота "Десни"

Навколо футбольні пристрасті не вщухають. Сьогодні - це тема №1. Що буде з українським футболом, що буде далі з футболом на Олександрійщині? Особливо багато запитань у сільського мешканця, який вже звик до своїх, до висвітлення праці футболістів-аграріїв через засоби масової інформації.

 Професіональний футбольний клуб «УкрАгроКом» чи не єдиний футбольний клуб з села, який в історії  незалежної України за кілька років здійснив карколомну кар’єру від  сільського любительського, до аматорського, друголігівського  і  першолігівського щаблю професійного футболу. Чемпіон групи «Б» другої ліги сезону 2012/2013, віце-чемпіон об’єднаних груп «А» і «Б». Згадаймо, яким потужним був хід команди до першої ліги.  Це був  успіх усіх аграріїв агропромислової корпорації. Доволі вдалий дебют-старт  у першій лізі сезону 2013/2014. Вже з перших турів стало зрозумілим, що сільська команда буде хорошим подразником для іменитих клубів-старожилів першої ліги. Так воно і сталося. З кожним туром команда все краще і впевненіше  відчувала себе на полі, відбираючи очки (їх втратили  «Суми», «Олександрія», «Зірка», «Миколаїв», «Динамо-2», «Авангард», «Титан», «Геліос», «Полтава», «Сталь»,  «Десна»…).  Рівна гра, крок за кроком тренерський склад зміг вибудувати свою манеру гри, тактику на полі, у команди була мета. А це головне  у спорті. І фініш  у першолігівському Чемпіонаті на 8-му місці – це великий успіх не лише Кіровоградщини, Олександрійщини, а й українського футболу, що довів істину, якщо хочемо, то можемо. Але життя ставить свої нові вимоги, виклики. Треба рухатись вперед.

Мій співрозмовник людина, яка пройшла шлях від статутних документів заснування клубу і до віце-президента  ПФК «УкрАгроКом» - Юрій Гугленко. Не хто інший, ніж Юрій Олександрович  знає, що було, є і буде далі з командою.

- Мені  Вам не розказувати, які зараз моменти життя я переживаю. Коли  в свій час мав завдання юридично створити клуб. Вкладено сили, енергію керівництва компанії. Її душа і серце А.І.Кузьменко - великий любитель футболу сказав свого часу, що потрібна команда, яка повинна грати на професійному рівні. І це завдання успішно реалізовано за кілька років.
- Було бажання. Не зупинятись на досягнутому - лозунг компанії не вступає в  протиріччя, що сьогодні команди вже не буде?      
- Так,  сьогодні команда досягла свого найвищого успіху – перша ліга успішно підкорена, але час вимагає руху вперед. Якщо всі ми хочемо бачити справді Великий Футбол  в Олександрії, який свого часу був в Олександрії, завдячуючи  М.М.Лавренку, невтомному, палкому прихильнику футболу, то президенту клубу С.А.Кузьменку треба вирішувати важливе завдання – повернути з часом

 

Вітання приймає за забитий гол у ворота "Геліоса"Ю. Коломоєць

«Олександрію в вищу еліту українського футболу, якщо убілівальник хоче видовищного і значно якіснішого футболу. Тому і відбувається злиття  двох команд в єдиний потужний колектив, перед яким президент поставив максимальне завдання на 24-й Чемпіонат. Скажу, що завдання не з простих, якщо оглянутися на амбіційні заяви і матчі «Зірки», на прихід нових команд, котрі будуть відмінним від інших подразником-викликом для більш іменитих клубів ліги.  Ми не зупиняємось на досягнутому, а рухаємось вперед.  Якщо хочеш більшого – слід меншим пожертвувати.  Скажу, що це буде команда для всіх: і для городян, і для сільського мешканця. Одна - міцна і боєздатна, готова вирішувати  поставлені завдання президента та засновників  футбольного клубу. Слід зосередитись на головному, і таке рішення було прийнято.       
- Ми були свідками різних матчів і різних за кількістю уболівальників…
 - Футбол – він масовий, він свято, коли вщерть заповнені трибуни. Він не повинен існувати при пустих трибунах. У сезоні 2013/2014 було багато яскравого і видовищного футболу на всі смаки. У місті «Олександрія» і «УкрАгроКом»,  а в Головківці – домашні матчі проводила «Зірка», але, на жаль, вболівальники не завжди віддавали належне праці футболістів. На жаль, тенденція, якість футболу команд були не пропорційними. Виходячи з цього, ще раз наголошую, що футбол потрібен не тільки власникам клубу, а, в першу чергу, палким прихильникам футболу. Наше головне завдання – прививати  любов до футболу. Ще 2 року тому футболу в Олександрії взагалі могло і не бути. Сьогодні він є і прогресує. І в цьому сенс буття команди. 
- Юрію Олександровичу, які плани в команди на завтра?          
- Після завершення відпусток гравці обох команд, з якими ще чинні контракти, за мінусом тих, хто залишив команди, зберуться  в Олександрії. А до цього часу тренерський штаб обох команд визначиться  з футболістами, які поїдуть на перший тренувальний збір до Закарпаття. А це як мінімум  24 гравці.До старту треба підготувати  дружню, якісну, а головне  амбіційну команду гравців. 
- Який пункт реформування команди є в запасі президента клубу Сергія Кузьменка?

-Розглядається питання створення на базі об’єднаного футбольного клубу «Олександрія» молодіжного кладу U-19 та U-21.  У нас гарні умови проживання на базі в Приютівці, чудовий газон  в Головківці, який пройшов атестацію проведення  різноманітних футбольних змагань, окрім ПЛ. Майбутнє олександрійського футболу керівництво клубу вбачає у вихованні  місцевих майстрів футболу. Все інше по клубу, про новий логотип, про генерального спонсора розповість у свій час президент клубу С.А.Кузьменко. Дочекайтесь.      

- Ваші побажання уболівальникам на новий Чемпіонат?      

- Приходьте, будь ласка, на КСК «Ніка» та вболівайте за свою «Олександрію». Футбол – це свято, радість і впевненість у світле завтра. Олександрійський футбол - справжнім поціновувачам  Великого футболу. Футбол усім, хто любить свою «Олександрію».

І. Мельник

Просмотров: 627 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]