Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
08:20
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Август » 25 » Олександрія перевершила світовий рекорд Росії
20:37
Олександрія перевершила світовий рекорд Росії

 

Так, саме 24 серпня у День незалежності України, її 23-ої річниці  Федерація багатоповторного жиму України, ГО «Сильна Олександрійщина» за підтримки народного депутата України від Олександрійського 103 виборчого округу Сергія Кузьменка  провела змагання зі встановлення рекорду України з багато повторного жиму під назвою  «Жимова естафета».

До Олександрії, на територію КСК «Ніка», завітали  16 найсильніших спортсменів України з багатоповторного  жиму. Вони представляють Вінниччину, Тернопіль, Кременчук, Кіровоград і Олександрію. З Кіровограду  приїхав найстарший  учасник змагань  В.Сендецький та чемпіон України О.Шаповал ( родом з смт Балахівка, Петрівський р-н, - авт.).      

«Сильну Олександрійщину»  представляли 6 спортсменів. Серед них кандидати  в майстри спорту: О.Чиж, С.Ткач, А.Гунчик, Д.Карлаш, Р.Сміян та майстер спорту, чемпіон України з багатоповторного жиму Д.Богданов.  З Кременчука  чемпіон  світу, майстер  спорту міжнародного класу, переможець всіх змагань світу з багатоповторного жиму в різних  вагових категоріях О.Невмико, майстер  спорту міжнародного класу О.Наносовський та ін.  

На початку змагань зі словами привітання до учасників встановлення рекорду України з багато повторного жиму  виступив помічник народного С.Кузьменка Ю.Гугленко:

Тільки  сьогодні ми по-справжньому усвідомлюємо, що таке українська незалежність, що  дається дуже дорогою ціною.  Ми виборюємо втратою наших українців. Тому треба хвилиною мовчання віддати скорботу по загиблих на Сході.  Сьогоднішні  змагання приурочені не лише Дню незалежності, а в першу чергу воїнам, що відстоюють наше мирне життя. Я вітаю усіх, хто приїхав з різних міст нашої країни. Бажаю, щоб незабаром до нашого міста приїжджали представники всієї  України.
Організатор і ведучий змагань Б.Костюк озвучив правила встановлення рекорду. Протягом 5 хв. кожен учасник змагань повинен якнайбільше підняти лежачи штангу вагою 55 кг з відпочинками.
Першим до снаряду підійшов наш О.Чиж – 71 раз він повторив жим. Далі С.Ткач – 90 разів підняв штангу.

А переможцем змагань став О.Невмивако, який в Олександрії встановив новий світовий рекорд – 154 рази він підняв штангу без перепочинку. Це найвище досягнення у світі!    Олександр Невмивако побив  світовий рекорд, який до цього часу належав російському спортсмену – 153 рази.

А коли вже всі учасники змагань закінчили свій виступ. Представник книги рекордів України Лана Вєтрова оголосила, що сьогодні 16  спортсменів з багатоповторного жиму підняли рекордну кількість ваги, що становить 73 тонн 425 кг. Такого ще не було в історії  світу.  Світовий рекорд перевищено на 192 кг. Таким  чином, до національного реєстру  рекордів України  відсьогодні ввійде ще один рекорд, який вдруге встановлюється в Олександрії.

 Сертифікати, дипломи, подарунки… Виступи учасників художньої та спортивної  творчості радо були зустрінуті глядачами. Змагання надовго запам`ятається, бо воно було проведено від душі, підготовлено, щоб усі присутні почували себе комфортно.

По завершенні  змагань О.Шаповал (мій земляк і товариш, - авт.) відмтіив:

- Безперечно, що Олександрія завжди є початківцем цікавих видів спорту. Футбол -  ФК "Олександрія" - гранд вітчзняного футболу. Сьогодні Ваш депутат С.Кузьменко робить дуже добру справу - започаткував в області ще один вид спорту -силовий спорт, який набуває широкого загалу. І це добре, що спорт розвивається в  області. Я вдячний і радий, що сьогодні долучився до встановлення нового рекорду України.    

Іван Мельник

Просмотров: 520 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]