Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
12:51
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Февраль » 18 » Ой, де ж ви соколи - орли!
22:28
Ой, де ж ви соколи - орли!

Ой, де ж ви соколи-орли такими словами можна виказати своє відношення по загиблій небесній сотні, яка пішла в небеса заради кращої долі. І не вина їх в тому, що сьогодні, ті, хто повинен  був би стояти поряд при відкритті меморіальної дошки - реквієму в міській раді,ті. хто називав себе їх соратниками, якщо так можна їх назвати. Ті, хто потім, використав подвиг і смерть сотні для проведення міських віче… Не побачили сьогодні на цьому  хвилюючому заході  місцевих лідерів політичних партій влади. А жаль,  адже ініціатори вшанування чекали більшого від своїх. Це не з пам`ятниками історичного минулого  боротися та товкти воду в ступі. Де ж ви «герої» вчорашнього дня? На яких барикадах сьогодні?

Світлана  Віряскіна, депутат міськради від партії  «Удар»,  за власний кошт увіковічила пам'ять  загиблих соколів -орлів:

- В інших  містах герої небесної сотні увіковічені в назвах вулиць, площ. Саме сьогодні, 18 лютого, початок революції гідності і день початку загибелі  перших небесників.  Не можна забувати ті дні. Серед них є і наш земляк з Кіровоградщини – Бобринця Віктор Чмиленко, Герой України.  Нам усім треба свято берегти пам`ять по загиблих.

 К.Лещенко, депутат міськради, партія «Удар», виступаючи,  відмітив:

- Небесна  сотня – це окремий пласт нової української епохи. Немає майбутнього для тих, хто не пам`ятає минулого.  Це вже сторінка в історії нової України. Вже зроблено оцінки  минулого. Влада повинна пам’ятати, що всі рішення влади повинні бути для народу.

Хвилиною мовчання присутні представники ЗМІ, секретар міської ради Г.Лоцман та кілька активістів вшанували  пам'ять по загиблій небесній сотні, що стала символом свободи нової України.  Герої не вмирають – вони відлітають в небеса, щоб звідти краще споглядати, що діється в країні. Вони – мірило честі і віри в краще для інших. І все ж місце увіковічнення небесної сотні в міському музеї. Завтра прийде нова влада. І ми не знаємо, що вона буде сповідувати і куди нас направляти... А в музеї буде місце, сюди прийдуть учні навчальних закладів...   

І.Мельник

Просмотров: 994 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]