Поздравляем Вас Гость
Вторник
07.05.2024
01:40
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 15 » Низький уклін загиблим
23:15
Низький уклін загиблим

           26 офіцерів і солдат Олександрійщини за роки вінйи в Афганістані, що точилася  майже 10 років, повернулися  до своїх домівок в цинкових гробах. Четверо - з району.
Їх імена навіки викарбавано на стелі гранітного постаменту героям-афганцям.
15 лютого колона афганців їх рідних і близьких, олександрійців та військової бригади внутрішніх справ України вирушили з пл. Леніна до меморіального комплексу воїнам-інтернаціоналістам, що розташований біля міської ради. Здається, що такої  кількості людей за всі попередні 25 років не було. Справді, ця дата вкарбувала 25 літню історію новітньої історії неоголошеної  війни, яка несправедливо забрала життя в тих, хто не долюбив, не довчився...      
  25 років минуло з того дня, як останнйі солдат залишив територію Афганістану. А скільки їх не повернулись - залишилось в Афганістані... Відомо, що 620 тисяч солдат і офіцерів СРСР пройшли через адські випробування афганської війни. 15 тисяч загинуло. 735 олександрійців та військовослужбовців  Олександрійської військової вертолітної бригади віддали свій військовий обов`язок. 26 - навіки повернулися молодими в цинкових гробах.
 
Підполковники: В.Р.Вибрик, І.Ф.Піянзін;  майори: С.К.Матвієнко,  А.І.Шрамко; ст.лейтенант: Ю.В.Кононов, О.В.Зверєв; сержант - А.О.Ковтун; єфрейтор - Л.І.Піженко; рядовий - С.В.Лазаревич, С.І.Солоп, Ю.П.Корлюк, А.К.Рощик та ін.
Секретар Олександрійської міськради Г.Лоцман висловив слова глибокої туги і шани по загиблих. Заступник голови спілки воїнів-інтернаціоналістів "Солдати Афгану" І.Гуменюк у своєму зверненні до присутніх привітав усіх з тим, що вони живі і перебувають на вшануванні по загиблих товаришах, та побажав усім довголіття. 
Салют, квіти, скорбота в очах, сльози рідних, афганців..,  а далі покладання квітів до могил, поминки.
Нехай більше ніколи не буде війни.
 
Іван  Мельник  
Просмотров: 541 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]