Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:44
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 2 » Німецько-українська дружба вічна і непорушна
01:22
Німецько-українська дружба вічна і непорушна

 Німецько-українська дружба вічна і непорушна. Саме такої думки молодий вчитель з Берліна Мартін Ціглер,з яким мав нагоду спілкуватися 1-го травня, котрий  на протязі 10 днів був керівником учнівської німецької делегації, що перебувала  в гостинній Олександрії.  Такі приїзди не новина. Вже на протязі понад 10 років, коли колишній директор колегіуму Сергій Коваленко став ініціатором подібних заходів по обміну учнівської молоді двох країн Європи,  такі поїздки стали традиційними. Вони дають більш ґрунтовні знання з німецької мови,  розширюють кругозір української молоді.  Щорічно олександрійські учні державного колегіуму їдуть до Німеччини, а їх учні -  до Олександрії. Молодий вчитель разом  з учнями 7- 9 класів з Берліна вивчав життя і побут  українського народу зблизька.

- Я вперше  перебуваю в Україні.  Мої враження самі найкращі, їх важко передати словами. Я, як вчитель, приїхав, щоб ознайомитись з освітою в Україні. Системи різні. В Німеччині набагато більше  відкритості та демократичності орієнтованої на учня. Україна більш дисциплінована у викладанні. Але це йде мова про форми, а не про зміст. Якість навчання, що в Україні, що в Німеччині досить таки висока.
-  Які Ваші враження від спілкування з олександрійськими учнями, родинами, вчителями..?
- Для наших учнів – це надзвичайно велика подія – побувати в Україні. Побачити і відчути українську культуру сім`ї, її мову, звички, уподобання. Ми пережили відчуття надзвичайної та неймовірної гостинності  олександрійських родин. Нас приймали як рідних дітей. Своєю метою для нас було не лише подивитись на країну, а головне зміцнити дружні стосунки  між нашими народами. Наближається славна дата 8-9 травня, коли завершилась  Велика Вітчизняна війна для українського народу та Друга світова війна для країн Європи.  Ця вкотре поїздка для німецьких школярів  – це ще один крок до спільної роботи по зміцненню твердого  переконання, що більше ніколи не буде війни між німцями і українцями.  Ми всі прагнемо цього, і відчули це в Олександрії, що люди на землі  хочуть жити у мирі і злагоді.

  І.Мельник      

Просмотров: 1284 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]