Поздравляем Вас Гость
Вторник
23.04.2024
17:02
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Декабрь » 11 » Наша безпека життя у нічний час дорого вартує…
13:05
Наша безпека життя у нічний час дорого вартує…

 На цьому підприємстві працює лише 18 осіб, але значимість цих працівників для городян надзвичайно важлива. КП «Світлоцентр» забезпечує безпеку і комфорт голександрійців  та автомобілістів не лише в день, але й  у нічний час. Директор підприємства Сергій Бала в ході розмови наголосив, що колектив трудолюбивий, дисциплінований, на відмінно знає свою роботу  та функціональні обов’язки.

- Знаєте крім вуличного освітлення,  «Світлоцентр» займається дорожніми знаками, світлофорами  та вуличними розмітками.  Тільки за поточний рік встановлено 618 ліхтарів зі світлодіодними лампами  15 Вт потужності, якщо зважити, що до цього часу використовувалися  лампи накалювання  в 100 Вт.  Олександрія на 95%  у нічний час освітлена, нею безпечно прогулюватися вночі. По пр. Соборний в цілях вивчення ефективності нових ламп встановлено 20  ламп з 90 Вт ( до цього часу були використовувалися 150 Вт) потужністю з білим  кольором накалювання, що дає більш ефективну світловіддачу в нічний час.  Плануємо облаштувати ще 10 таких ліхтарів до  вул. Першотравнева та в напрямку пл. Соборної,  та додатково  встановити ще 3 ліхтарі на пл. Попова. Уночі яскравість освітлення з білим кольором набагато краща,  та й для очей вона більш сприйнятна.    
-Хто виробник  ліхтарів?   
-Закуповуємо у м. Вінниця, там працює підприємство  «Промавтоматика», що збирає ліхтарі з американських комплектуючих. Вони більш енергоємні та менші за вагою та ціною.
-Часто можна почути від водіїв, що в місті не вистачає світлофорів, що могло б  зменшити аварійність на дорогах міста.
- На балансі КП «Світлоцентр» знаходиться  11 світлофорів, 670 дорожніх знаків,  2000 м2 розміток (шляхові переходи). Місто потребує встановлення ще хоча б 5-х світлофорів. На даний час хоча б – 3-х. Це район Братської  могили, район 6-ї школи та на об’їзній  по вул. Куйбишева, але світлофорне обладнання сьогодні має захмарні ціни.
-Вартість електричної енергії невпинно зростає. Зрозуміло, що економічні лампи повинні дещо зменшити витратну частину підприємства? 
 - У зимовий період ми освітлюємо місто з 16. 30 до 6. 15 ранку. Звісно, що  витрати за використання електричної енергії лягають тягарем на міський бюджет. Тому і встановлюємо більш економічні лампи для зовнішнього освітлення.  Тариф на нічне освітлення виріс на 320% за 1 кВт /год.(з 25 коп. плата зросла до 2, 50 грн. за 1Квт/год.).

     О.Оскар

Просмотров: 898 | Добавил: wernega | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 3
3 wernega  
0
У нас нет "тупых людей".  Вот какое  уважение к согражданам!?

2 wernega  
0
Не відаю про що йде мова? Людина думаю, що відповідає за сказане ним. Я автор - повторив сказане, а втім не всі бачать  світло в... тунелі.

1 bearsnik  
0
Что за коммунистический бред? Какая мне разница какой там коллектив?
Результат работы - темные улицы.
Остальное все для тупых граждан, любящих сладкие отмазки популистов.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]