Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
05:42
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Февраль » 8 » Народна підтримка від Олександрійщини
20:43
Народна підтримка від Олександрійщини

Вкотре говоримо і будемо повторювати, що сьогодні головним пріоритеом діяльності  всіх органів влади, громадських організацій, керівників підприємств, волонтерів та палких патріотів - вся їх практична робота повинна направлятися на відстооювання  унітарності – незалежності України.

І Прездент, і урядовці всіх рангів  владних стурктур працюють над питанням якнайскорішого зупинення кровопролиття, сепаратизму та братовбивства, що зараз коїться на Донбасі.

-Відстояти соборність України, всебічно надавати допомагу армії, захистити наших людей, майбутнє наших дітей – довести це практичними  повсякденними вчинками, що зміцнюють могутність та обороноздатність  збройних сил України, -  постійно наголошує на цьому і приймає в цьому сам велику участь губернатор Кіровоградщини Сергій Кузьменко.

І  всі, кому небайдужа доля України, її сьогодененя та завтра, приймають активну  участь у відстоюванні права на життя. Серед них волонтери з Олександрійщини. Мова вже вкотре буде вестися про громадську організацію "Олександрійську районну спілку ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)", яку очолює  Валентин Кондрескул. Буквально, вчора волонтери повернулися з-під Горлівки.

- Валентину Миколайовичу, розкажіть, будь ласка, про останню поїздку  в зону АТО?

- При безпосередній матеріальній і моральній підтримці ТОВ «УкрАроКом», - основного надійного благодійника та помічника, що постіітйно відгукується на всебічну допомогу армії, спільно організовуємо насправді надзвичайно важливу і потрібну роботу – допомогаємо військовслужбовцям відстоювати нашу землю. За власної ініціативи ТОВ "УкрАгроКом" та ветеранів-афганців нашої спілки виникла ідея побудувати мобільний міні-пральний вузол. Вчора, 7-го лютого, ми його доставили  до  місця дислокації батальйону.  Працівники «УкрАгроКому» переобладнали будку: оздобили її зовні і всередині, встановили на шасі з причепом. Міні-будиночок поділений на три відсіки: у першому  знаходиться буржуйка, дизель генератор на 4,5 кВт; у другому – бак, що нагрівається буржуйкою, ємкість для гарячої та холодної води, електронасос, умивальник, пральна машина;  у третьому – два душа. Облаштовано так, що можна і стаціонарно підключитися до електроживлення.  Усю витратну частину з доставки до місця взяли на себе аграрії товариства.

Крім цього, були доставлені ковдри, фрукти та овочі, цукерки, які зібрали небайдужі люди.

-Який настрій у військовослужбовців. Адже ситуація надзвичайно складна?

 Поїхали разом зі своїм заступником по афганській спілці Олександром Йоником. Зустріли нас, як рідних, бо в 17- му батальйоні служать земляки - мешканці Кіровоградщини. Спілкувалися  з  олександрійцями та мешканцями з району, що проходять там службу. Вони розпитували про настрій в тилу. Командир батальйону, в рамках дозволеного, розповів про будні атовців. Були і на передовій  -  першій лінії оборони. Бачили жахливі наслідки бомбардувань... Така поміч надзвичайно розхвилювала захисників, бо відтепер військовослужбовці матимуть своєчасну нагоду привести себе до стану належної особистої гігієни та випрати одяг. Вони не очікували, що таке може статися. Адже вони не просили нас про це. 

- Ми встановимо графік банних днів, щоб усі наші блокпости, їх захисники, мали можливість викупатися та привести себе в порядок. Це вкрай необхідна допомога. Велика подяка керівництву, трударям землі з ТОВ  «УкрАгроКом», народному депутату А.І.Кузьменку, губернатору, котрі прикладають максимум зусиль, щоб ми не відчували проблем у харчуванні, одязі, а від сьогодні ще й мати банно-пральний вузол, що для солдата є важливою передумовою його боєздатності. А щодо настрою - настрій у нас бойовий, бо боронимо свою землю, свій народ, майбутнє наших дітей, - наголосив командир 17-го батальйону.

І.Мельник      

Просмотров: 1343 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]