Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
07:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 12 » На автокросі співав відомий циганський бард
19:45
На автокросі співав відомий циганський бард

10-11 жовтня  на одній із кращих українських трас по кільцевих гонках «Вербовій лозі» відбувся  6-й етап чемпіонату України з автомобільного кросу на легкових автомобілях та «СКА Баггі» за підтримки міського голови, кандидата на посаду міського голови С.К.Цапюка та «Опозиційного блоку».

Як футбол увійшов у життя олександрійців,  так і автоспорт став невід`ємною частиною життя городян, які пристрасно вболівають, отримуючи заряд  гарного настрою, адреналіну та спортивного азарту.

Відкриваючи завершальний 6-й етап Чемпіонату України з автокросу міський голова СК.Цапюк, відмітив:

- Це спорт сильних, сміливих і мужніх людей з бійцівськими якостями, котрі не бояться крутих підйомів і спусків, поворотів і віражів, котрі обрали своїм життям швидкість,  великий ризик, адреналін, непередбачуваність траси. Вітаю всіх учасників змагань, олександрійців, які вболівають за своїх. Бажаю міцного здоров`я, траси без травм, щоб кожен автомобіль перетнув фінішну пряму. Організатори змагань зробили все можливе, щоб гонки були на рівні вимог, щоб глядачеві було приємно споглядати за боротьбою на трасі. І нехай сьогодні переможе найсильніший! Краще спорт, ніж війна. Миру і спокою країні!

Кілька тисячна аудиторія олександрійців зібралася, щоб подивитися на швидкість,  на завзятість,  на небезпеку автокросу, на боротьбу майстерності автокросменів, де немає слабких, де на кільцевій доріжці змагаються справжні чоловіки, де місце спортсмену лише з сильним, вольовим характером переможця.

У суботу відбулися попередні заїзди, які визначили фіналістів змагань. А вже недільного дня на трасі змагалися за чемпіонство біля 50 спортсменів на баггі та  кузовних автомобілі кількох класів потужності двигуна від 1300 куб. см до 2058 куб. см.  

З 10 години ранку і до 16. 00 години дня на трасі велася запекла, зі швидкостями та інтригою боротьба за лідерство в заїздах. Фаворитами змагань стали молдовський гонщик С.Лось в 3-й заліковій групі - баггі,  олександрійський  авто кросмен Д. Крисько, кмс – клас 1- (юніори), О.Степаненко та Р.Ткаченко з Дніпропетровська,  Т.Максимов з Харкова  та Д.Антошин з Маріуполя, М.Панасюк, майстер спорту  з Запоріжжя та С.Потійко з Дніпропетровська. Протягом усіх передбачених регламентом змагань – ці автокросмени у всіх заїздах були переможцями, що і дозволило їм стати чемпіонами в своїх класах - заїздах та залікових групах. І лише нашому  юному чемпіону 5-го етапу Данілу Криську не вдалося  вибороти чемпіонський титул  переможця 6- го етапу, він поступився в двох останніх заїздах юному баггісту з Маріуполя Дмитру Антошину. У підсумку  серед командних місць  олександрійська команда «Майстер КР» зайняла друге місце на цих змаганнях.  

Родзинкою змагань став виступ перед нагородженням відомого молдавського  цигана-барда Василя Петрашку, який приїхав підтримати  молдовських  автокросменів з Кишинева. Він розвеселив глядачів виконанням відомих циганських романсів та пісень, що підбадьорювали глядачів та спонукали до танців.    

Кубки, медалі, Дипломи, бризки шампанського (традиція, символ переможця), цього дня принесли насолоду не лише  учасникам змагань, а в першу чергу вдячним глядачам, які дякували за  святковий спортивний відпочинок.  Вручали  нагороди  відомий   мотоспортсмен, майстер спорту Юрій Нос, кандидат в депутати міської ради, С.Вялих кандидат в майстри спорту та організатор змагань В.Крисько, на плечі якого ліг основний тягар підготовки та проведення змагань. Особлива щиросердна подяка  всім небайдужим олександрійцям, котрі віднайшли кошти, щоб зробити олександрійцям свято спорту, свято відпочинку і задоволення.  Серед них О.Місюренко (СТО «Спринтер»), І.Хільчук (СТО « MAN Мерседес»),  ПП «Сніжка»(О.Репенько), КП «Житлогосп»( В.Костенко),  В.Дожджаник – політична партія «Сила людей»,  ПП «Уран»(О.Цапюк),  ПП «Вялих» ( С.Вялих) – генеральний  спонсор, який взяв на себе левову частину  фінансування  змагань,  ПП «МедоНос» ( Ю.Нос), військовослужбовці МНС за приготування смачної каші з гарячим чаєм,  якими безкоштовно пригощали глядачів.

І.Мельник

         

Просмотров: 1481 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]