Поздравляем Вас Гость
Суббота
27.04.2024
18:16
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Январь » 21 » Мобілізація олександрійців розпочата
20:45
Мобілізація олександрійців розпочата

20 січня стартувала 4-а хвиля мобілізації військовослужбовців в зону АТО. Президент України Петро Порошенко  своїм Указом дав розпорядження  провести  мобілізацію  в два етапи. У 2015 році планується мобілізувати в українську армію 50 тисяч осіб, при необхідності – 104 тисячі.

Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Степан Полторак:

- Ми розпочали перший призив з 20-го січня. На 90 днів. Буде передбачено повне забезпечення і підготовка на всіх рівнях, починаючи з офіцерських кадрів, спеціалістів на полігонах, початкової підготовки і так далі. Вони зможуть собою займатись. І така кількість людей складає 50 тисяч осіб. Причому, вона теж буде в два етапи: 24 тисячі і 26 тисяч», – доповів військовий міністр.- У разі крайньої необхідності – 104 тис.чоловік буде призвано. По решті мобілізації рішення не прийнято і, за необхідності, в разі ускладнення обстановки, тільки тоді буде проведено додаткове мобілізування. В кінці квітня- в червні 13,5 тисяч і липень-вересень ще може бути 40 тисяч, – додав С.Полторак.

Воєнком Олександрії, підполковник  Сергій Сидоренко так прокоментував сьогоднішню ситуацію з мобілізацією:

- З 20-го січня ми почали розсилати повістки по першій хвилі четвертої мобілізації  тим, хто підлягає цій мобілізації. Всього по ній з Олександрії треба призвати 200 чоловік. На сьогоднішній день відгукнулись на сотні повісток і виявили бажання добровільно піти служити в зону АТО близько 60 чоловік. Право на звільнення від мобілізації  мають непридатні за станом здоров'я особи, що визнані військово-лікарською комісією. Також студенти і аспіранти денної форми навчання. Звільняються і священнослужителі, які займають посаду в зареєстрованих релігійних організаціях, - підсумував С.Сидоренко.

Для довідки: за поінформованими джерелами в зоні АТО сьогодні перебуває близько 500 військовослужбовців з Олександрійщини. А скільки їх ще пішло самостійно – добровільно записалися в "Донбас", "Азов", "Айдар"… Невідомо. Усі вони повинні повернутися з зони АТО, а їх місце, після відповідної підготовки, займуть новобранці. Не треба забувати і про працевлаштування військовослужбовців, що повернуться з зони АТО  (у тому числі і офіцерів, - авт.).   

І.Мельник        

Просмотров: 1044 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]