Поздравляем Вас Гость
Суббота
20.04.2024
14:10
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Март » 10 » Людина народжується на землі, щоб залишити по собі слід вічний
22:32
Людина народжується на землі, щоб залишити по собі слід вічний

 «Дитина – дзеркало родини; як у краплі води відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька». Ці слова належать видатному педагогу В.О.Сухомлинському. Від того, як виховають батьки своїх дітей у великій мірі залежить майбутнє держави. Він говорив: «сім`я – це джерело, водами якого живиться повновода річка нашої держави».

Різні бувають сімейні історії. В одних родинах батьки не можуть дати ради навіть одній дитині, а в інших, – багатодітних, панує любов, злагода, порозуміння та добро. Саме про одну таку родину ми і повідаємо. Жінка – берегиня роду людського, вона є святинею нашого буття.

Маргарита Віталіївна Метельська – 28 -річна молода жінка, слідча, багатодітна мама, яка сьогодні виховує 7 дітей. З яких рідна 4- річна донька Мілана та 6 прийомних братиків і сестричок: Дмитрик, Ярик, Єгор, Ліза, Юля та Сергійко, батьки яких позбавлені батьківських прав.

-Родом я з Кропивницького, але все своє життя проживаю в Олександрії. Закінчила школу №9. Далі – навчання в Харківському національному університеті академії ім.Я.Мудрого. У 2011 р. отримала спеціальність слідчого-криміналіста. Кар`єру слідчого розпочинала в Світловодську, а через півроку повернулася до Олександрії. Старший лейтенант слідчого відділення Олександрійського відділу поліції, - з цього почався мій діалог з М.Метельською.

-Що спонукало обрати саме професію слідчого. У більшості своїй ця професія більше притаманна чоловікам. Не жалкуєте?

- Обрала професію за покликом серця і бажання приносити користь людям. Підказку отримала від мами, яка сказала, що треба отримати основну освіту, а потім обирай свою стежину в житті. Ні в якому разі не жалкую, мені подобається моя професія. Цікаво, корисно. Робота пов`язана з розкриттям злочинів. Слідство передбачає довести вину підозрюваного.

-Чи багато кримінальних справ було розслідувано і доведено до суду? Яка перша слідча справа найбільше запам`яталася?

- За ці роки довелося розкрити дуже багато справ, які були доведені до суду.  З 2011 по 2017 рік дуже різко збільшилась кількість злочинів. Здебільшого вони пов`язані з крадіжками та пограбуваннями.  Перша  справа - це було в Світловодську, коли розслідувала справу з вилученням вирощеного мішка коноплі – канабісу. За місяць було розслідувано справу і доведено до суду. Злочинець поніс покарання.

- Яка справа сьогодні на столі в Маргарити Метельської?

- 5 січня в Олександрії відбулося вбивство людини. Злочинця викрито. Ведуться слідчі дії. Це перша серйозна справа в моїй слідчій практиці. Знаєте сьогоднішній кримінально- процесуальний кодекс такий, що важко довести вину підозрюваного, багато перепон у порядку пред`яви про обвинувачення, у слідчих діях, що ускладнює роботу. Залежимо більше від прокурора. У злочинців більше прав з`явилося у питаннях оскарження, у відхиленні слідчого, недовіри до слідчих дій. Багато часу відбирає саме робота з прокуратурою, з відтворенням обставин подій здійснення злочину...

- Як виникла ідея виховання обездолених прийомних дітей.Тільки нещодавно стало відомо в відділі поліції, що ви багатодітна мама? Змінилось ставлення на роботі?

- Ми з чоловіком Яном виховуємо 4-річну доньку Міланку. Річ у тому, що мій чоловік свого часу виховувався в прийомній родині Бугайових в будинку сімейного типу протягом 13 років. Тому рішення взяти на виховання відразу 6 прийомних дітей виникло свідомо – з нашої з чоловіком взаємної згоди допомогти обездоленим діткам. Чоловік за спеціальністю пожежний – капітан, закінчив харківську академію цивільного захисту. У нашому будинку сімейного типу на вихованні знаходяться дітки віком від 5 до 11 років: 4 хлопчики і 2 дівчинки. Вони не сироти – вони з однієї родини, батьки позбавлені батьківських прав. 14 березня буде 3 роки як ми виховуємо цих діток. Старший відмінник, навчається в 4- му класі. Дітки розумні, допитливі, чемні, добрі, ввічливі, люблять один одного. Називають мамою і татом. Ми їх не розділяємо – вони для нас рідні. Живемо як одна дружна родина. Троє школярів 2, 3, 4 класи, а менші 4 відвідують дитячий садочок. У вільний час хлопчаки полюбляю футбол, а дівчатка відвідують танцювальний гурток. Вже зараз вони стараються чим можуть надати допомогу по кухні. Кожного літа виїздимо всі разом на Чорне море в Лазурне. Стосовно того чи знають на роботі? Це моя робота, я її свідомо обрала. Люба жінка повинна працювати. Моя робота безпосередньо пов`язана з розглядом справ неповнолітніх. І таких справ у тому числі і по неповнолітніх сьогодні у мене в робочому процесі понад 300. Головне любити дітей і тоді будь-яка професія під силу.

Мене дуже часто запитують як ти додумалась до цього, як ти все встигаєш робити, а я відповідаю, що в цьому немає нічого складного. Чим старші стають, тим легше виховувати. Де одна, там дві, три, чотири дитини, як і в інших сім'ях, де панує повне розуміння, любов до дітей і повага.

- Чи залишається час для особистого, крім родини і роботи?

- Люблю порядок в домі, щоб все було до ладу, щоб все було на своїх місцях, щоб було затишно і охайно. Люблю читати, як не дивно, шкільну програмну художню літературу старших класів. Чоловік з хлопчаками більше займається ремонтом, майструванням по домогосподарству. ..

І.Мельник

Просмотров: 1393 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]