Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
08:56
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 23 » Люди вийшли відстоювати своє право на життя
09:14
Люди вийшли відстоювати своє право на життя

22 березня о 10. 00 на центральній площі  міста відбувся мітинг-протест олександрійців. Організатором  даної акції виступив міський комітет Комуністичної Партії України.  На зібрання відгукнулося біля 250 мешканців міста, кому допекли ціни на продукти харчування, коли люди перебиваються «на хлібі  і воді» (та й хліб  невдовзі стане недоступним),  хто не в змозі придбати ліки, коли в рази зростають  комунальні  послуги, хто таким чином знаходиться на межі повного зубожіння.

Перший секретар  міськкому партії  В.Замульський у вступному слові наголосив, що різкий ріст цін на продукти харчування,  медикаменти, паливно- мастильні матеріали, проїзд  в маршрутних автобусах – привів більшість олександрійців  до відчаю: люди не знають, як завтра їм жити. Влада в Києві не дослухається до катастрофічного падіння рівня життя українського народу. Народ  вийшов на площі… 

Пенсіонерка О.Коваленко закликала людей  бойкотувати  аптеки та магазини, які в рази завищують  роздрібні ціни:

Нехай мені дасть відповідь Президент України, як можна вижити на 1102 грн при сьогоднішніх грабіжницьких цінах.  Нас доводять до голодомору.  Де індексація пенсій і зарплат,  де нові робочі місця. Ми розуміємо, що сьогодні коїться в державі, але доводити людей до голодної смерті – такого права ніхто не давав.

 - Нас дурять, коли говорять, що МВФ  вимагає замороження росту пенсій та зарплат, підвищення віку виходу на пенсію. Кредиторам це не потрібно – їм важливо, щоб ми збалансували правильно свій бюджет.  Яким чином це можна зробити? Один з них, щоб багаті поділилися своїми статками:  треба повернути  у державну власність ті підприємства, які  мають стратегічне значення (електроенергетика, газвидобування...).   Але хто ж з  багатих віддасть «своє». Тоді існує другий спосіб, який використала влада – бюджет збалансували за рахунок  українців. 10% багатіїв мають все, що було  колись у державі, а 90% - українців бідують, - наголосив колишній народний депутат ВРУ від КПУ В.Кудря, якого виключили з членів КПУ. - Податок на пенсії, скачки на курсі долара за 3 тижні збагатили ще на сотні мільйонів доларів статки олігархів. «Яскраво» про це сказала одна зі представників  нинішньої влади п. Гонтарєва, в якої запитали: чому так скаче долар, люди бідують, та у відповідь люди почули: «ви не патріоти України, хто не скаче, той москаль».  Люди бояться виходити на мітинги-протести, бо їх відразу звинуватять у сепаратизмі. Так сьогодні поставлено:  якщо ти маєш іншу думку, що різниться – ти ворог України. Хіба відстоювати своє законне право на достойне життя -  є злочином!?  Працівники бюджетної галузі:  вчителі, медики, культура, як мені тут сказали,  -  це люди, які розуміють, що відбувається, але вони бояться втратити роботу, тому і не прийшли, щоб підтримати думки більшості  олександрійців . Адже вже зараз в парламенті зареєстровано законопроект  про заборону критики влади. Влада  повинна зробити все необхідне, щоб зубожіння людей припинилося.  Конституція гарантує нам право бути людьми.

На  мітингу виступили 6 ораторів. У кожного з виступаючих  душа боліла за те, що сьогодні  коїться в державі; люди хочуть миру і хліба; вони проти  необгрунтованого  «відпустку» росту  цін; проти долара, коли купка багатіїв наживається, а мільйони страждають.

У прийнятій резолюції, яку зачитав другий секретар міськкому КПУ А.Дерев`янко, зокрема було сказано, що громадяни вимагають зупинити ріст цін на основні продукти  харчування, відмінити грабіжницькі тарифи на комунальні послуги, провести індексацію пенсій і зарплат відповідно до інфляційних процесів, припинити урізання пільг чорнобильцям, пенсіонерам, військовослужбовцям... Відновлення роботи підприємств, економіки країни – це той шлях, який дасть роботу і достойне життя українцям. 

За резолюцію проголосували  всі учасники зібрання, яка буде направлена на ім`я Президента України  П.Порошенка,  прем’єр-міністра А.Яценюка, на адресу голови ВРУ В.Гройсмана,  голови КОДА С.Кузьменка та міському голові С.Цапюку.     

Серед присутніх  не було, ні представників активістів-політиків минулої влади, ні нинішньої. А жаль, адже від сьогоднішнього стрімкого зубожіння страждають усі, без винятку. От тільки не всім це сьогодні до вподоби виносити на обговорення громади.

І тут не до вишиванки, коли люди на шляху до голоду.

І.Мельник  

Просмотров: 2001 | Добавил: wernega | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]