Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
08:12
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 3 » Крок до величного, вічного і незбагненного божого дива
09:04
Крок до величного, вічного і незбагненного божого дива

1 травня Олександрійська єпархія на чолі з епископом Боголєпом провела  Перший фестиваль православної культури. У мікрорайоні Перемога, на території  храму Різдва Христового зібралися благочинні приходи 10 районів Кіровоградщини, що входять до складу Олександрійської єпархії ( Олександрійський, Петрівський, Долинський, Онуфріївський, Знам`янський, Компаніївський, Олександрівський,  Новгродківський, Устинівський  та Бобринецький райони), щоб вперше в історії Кіровоградщини  показати витоки православної культури, що зародилася в Київській Русіі стала основою сучасної української християнської освіченості.   

На урочистостях з нагоди відкриття виступив Олександрійський та Світловодський єпископ Боголєп, котрий  засвідчив, що фестиваль – це перше починання православної віри з божого благословення, що повинно принести християнам віру, надію і любов, мир, спокій і злагоду в мирсьомук житті православних.

- Долучитись до високої культури християнства, його духовних та релігійних витоків, Божого слова, що є першоосновою людського буття на землі з божої милості, ще раз засвідчити свої  вірування та переконання. коли Великий Володимир  змінив історію слов`ян, вивівши народ на вищий рівень  всесвітньої історії - прийнявши Хрещення Київської Русі, відбулося переосмислення світогляду наших предків. що докорінно змінило їх  віру в Бога,  - відмітив у своєму виступі від імені міського голови, виконкому та депутатського корпусу секретар міської ради Геннадій Лоцман.

Сказати, що фестиваль таки вдався - нічого не сказати. Це була дивовижна чарівна казка з розмаїттям світлих, радужних кольорів, щасливих усміхнених облич, спокою і святковості, Божого торжества, коли всі, хто був присутній  на ньому виконував роль: одні були уважними і вдячними глядачами, інші співали, танцювали,  декламували вірші, ставили  п`єси.  Усі благочинні з єпархії подарували присутнім свято високої православної культури, що розкрила велич духовного багатства служителів Бога. ..  Для всіх тут було чим зайнятися: прогулятись чарівними закутками навколо озерця, через який перекинувся  місток, оглянути  місце народження  Ісуса Христа… Дітки  та дорослі грали в шахи… Особливу увагу привернула  виставка релігійного спрямування. Старовинні ікони 18-19 століття  з Войнівки, на яких світлі образи Бога і Божої матері, дарували глядачам велич нашої духовності, віри та надії. Вишиванки, писанки, фотовиставка з зображенням храму з Талої Балки (Світловодський район), декоративні роботи з дерева, розписані на релігійну тематику  були представлені  народними умільцями з с. Братолюбівка ( Долинський район). Це треба було побачити, осмислити, заглибитись у нашу святість і вічність буття на землі. 

Кілька тисяч городян, прихожан, гостей стали цього дня свідками, учасниками дійства Божої благодаті,  долучились  до християнських начал моралі, любові до ближнього, віросповідання, що дарує віру в краще життя. Церква – це та обитель, де Бог найближче з нами, серед нас, він  благословляє і дарує  кожному своєму чаду земні блага і милості. Подарунки учасникам концертної  програми, діток частували солодощами з солодкими напоями,  а завершився фестиваль смакотою каші, що стала вінцем  Божого промислу, його повсякчасних трудів  во благо вічного життя на землі.

 Однозначно, що ця подія по своїй духовній, моральній і релігійній суті стала  відкриттям для нашої України нового  свята – православної культури, що несе в собі християнську  віру, сподівання і натхнення на вікопомні традиції не вбий,  не оскверни,  допоможи, розділи свою радість з іншими, допоможи нужденному. У молитвах і вірі буде мирі спокій не лише в душах людей, а й в державі. Бог милостив. Він прощає і відпускає всі наші гріхи, він дарує нове життя…     

І.Мельник           

          

Просмотров: 2146 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]