Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
01:42
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2013 » Октябрь » 24 » Краще попередити, ніж...
22:25
Краще попередити, ніж...

Сьогодні зранку в сесійній залі Олександрійської райдержадміністрації відбулася зустріч першого заступника голови РДА С.Коренюка, члена фракції Партії регіонів у райраді з головами мисливських товариств та єгерями, щоб вкотре на початку мисливського сезону полювання, застерегти та вберегти людей від можливості захворювання від диких звірів, які є переносниками сказу та африканської чуми.

     Зокрема, було наголошено, що сказ і африканська чума – дуже  небезпечні хвороби, які несуть загрозу життюлюдини. Зі слів начальника ветмедицини району С.Лумяника, стало відомо, що найбільшими заразниками сказу є бродячі собаки та лисиці, які сьогодні не бояться мешкати поблизу сіл та домоволодінь. Найчастіше хвороба передається мисливицями, які вполювали лисицю, але необережно зняли шкуру: занесли  через ранку чи слизову оболонку очей мікроби, котрі і приводять до тяжкої хвороби.  

   Щоб вберегти себе: треба  працювати в резинових печатках, а після добре вимити руки господарським милом – найкращий антисептик. Якщо ж є ранка, то слід її опрацювати кутасептом, спершу видавивши максимальну кількість крові. Якщо під руками є горілка, зеленка  – ними можна обробити рану. 96% спирт та йод не допоможуть – вони лише когулюють ранку.     

До того ж у кожному мисливському товаристві повинен  бути стіл, на якому розбираються тушки диких свиней, косуль та спецяма…

Дикі свині є заразниками африканської чуми. Вони постійно мігрують – для них не існує кордонів. Поряд Білорусь, Росія, яка цього року  знищила 900 тис. голів свиней на загальну суму понад 35 млрд рублів,  у Білорусі – 60 тис. свиней знищено. 

Ознаки захворювання домашніх свиней – висока температура понад 41 градус, яка жодними антибіотиками не «збивається». Свині «горять».

-        - Наше завдання вберегти свійські тварини від цих хвороб. Бо не дай боже,  тоді в радіусі 25 км створюється особлива зона – все поголів’я свиней знищується, рік – люди не будуть мати права забити чи продати будь-яку живність з домашнього господарства. Це трагедія. Уникнути її можна лише дотримуючись суворих правил , які  вбережуть від тяжких наслідків. Запобігти, вберегти країну від африканської чуми – це стратегічне завдання державної ваги, - наголосив С.Коренюк. Це наша з вами безпека життя і добробут. 

 Спецкор.

Просмотров: 578 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]