Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
04:02
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 23 » Краща на Кіровоградщині
09:30
Краща на Кіровоградщині

Олександрійська дитячо-юнацька спортивна школа №2,  яка розпочала свою діяльність у далекому 1961 році, за час свого існування виховала  десятки  кандидатів, майстрів спорту та міжнародного класу, чемпіонів Європи, світу, Олімпіад… Гордістю ДЮСШ  є чемпіон  XXV  Олімпіади зі спортивної гімнастики Г.Місютін, Д.Дмітрієв – майстер спорту  міжнародного класу, чемпіон Європи з  велоспорту, О.Квачук, майстер  спорту  міжнародного класу, чемпіон світу з велоспорту та ін.

 Спортивна школа  культивує 9 видів спорту:  футбол, волейбол, баскетбол,  гандбол (групові види спорту) та індивідуальні -  кіокушинкай карате, ВСБ (військово-спортивне багатоборство), бокс,спортивна  гімнастика  та велоспорт).  Спортивні секції відвідує понад  700 спортсменів Олександрії, яких тренує  38 тренерів.

Директор ДЮСШ-2   Віталій Флоря на протязі 5 років очолює спортивний  освітній заклад міста.

 -Наша  школа з нового року  перейшла на фінансування з  міської казни. У державній казні на сьогоднішній день кошти на утримання  подібних закладів відсутні. Тому, утримання 11 спортивних залів, з яких – 4 спеціалізовані ( 2 – з боксу, з велоспорту,  зі спортивної  гімнастики), рішенням виконавчого комітету  міськради  всі зали для занять надані спортивній школі безкоштовно. Таку індульгенцію має лише наш заклад в області.  Тому,  й не дивно, що бази з велоспорту  та  боксу є найкращими на Кіровоградщині, бо роками влада  Олександрії приділяла і приділяє спорту велику увагу та всіляку підтримку.  
 -З яких видів спорту в даний час школа має найкращі спортивні досягнення?
- Лише за останні кілька років школа виховала 5 майстрів спорту України. Так, серед тренерського складу працює тренер з карате майстер спорту України С.Слинько, О.Михалик – неодноразовий призер чемпіонатів  України з кіокушинкай карате,  О.Грінер та С.Фоменко  – майстри спорту з боксу,  В.Іванина – майстер спорту СРСР з велоспорту. Найвищі досягнення. Звісно, що маємо з карате, боксу та велоспорту, в яких наші спортсмени ставали переможцями європейських, світових та українських чемпіонатів.  Неодноразовими чемпіонами України з кіокушинкай карате є С.Лагно, М.Слинько,  А.Покотило. Серед тренерів О.Михалик виборов третє місце на чемпіонаті України, а С.Слинько – став чемпіоном України серед ветеранів. З поточного року його призначено головним тренером молодіжної збірної України. А.Бондаренко минулого року виборола титул чемпіона Європи з карате в Болгарії, учасниця Пекінської Олімпіади.  Т.Неудачин  - чемпіон України з боксу, майстер спорту, увійшов  до складу збірної  команди отаманів, успішно виступаючи  в клубному чемпіонаті  світу.
- Чи була думка про відродження секції з плавання?
- Була, але вона не має продовження, бо новий господар басейну виставив  за оренду двох доріжок 30 тис. грн плати в місяць. І це без врахування тренерів… 
- Наскільки насиченим був навчально-спортивний розклад школи?  
 -На початку січня провели обласну першість з кіокушинкай карате та військово-спортивного багатоборства. У лютому  провели Всеукраїнський турнір з боксу (клас «Б»)  пам`яті  О.О.Скічка. В п`яте було проведено зональні та фінальні змагання першості області  з волейболу, і в п’яте поспіль олександрійські волейболісти стали чемпіонами області серед спортивних шкіл області. Також, у березні провели Всеукраїнський турнір з панкратіону пам`яті М.Бендерева. І останні змагання - 9 травня на базі школи відбувся 3-й Всеукраїнський турнір зі спортивної  гімнастики.    
За останні 5 років Олександрійська ДЮСШ-2 визнавалась кращою тричі серед освітянських шкіл Кіровоградщини. Завдяки яким чинникам це стало можливим?  
Без перебільшення відмічу, що завдяки натхненній праці тренерів, їх майстерності   викладання спортивних дисциплін, при повсякденній підтримці міської влади, коли працюємо єдиною командою, вдалося  війти в десятку кращих начальних закладів України в системі освіти.
 -Як при  такому дефіциті бюджету  в школі ведуться  активно ремонтні роботи?     
 -Минулого року Олександрійська ДЮСШ-2 стала переможницею в обласному огляді-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в ДЮСШ системи освіти. Міський голова С.К.Цапюк оцінивши досягнення школи, запропонував виконавчому комітету прийняти рішення про капітальний ремонт приміщення ДЮСШ. За всі роки існування школи такого об’єму ремонту ще не було. Планово замінюються вікна, ведуться штукатурні та фарбування стін та стелі приміщення школи. Буде проведено ремонт в роздягальнях, душових. З минулого понеділка працює три бригади майстрів. Вважаю, що після  відповідного ремонту ДЮСШ-2 набуде більш привабливішого та комфортнішого закладу в якому будуть встановлюватися нові спортивні рекорди України.  

 

 І.Мельник     

 

Просмотров: 1079 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]