Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
03:47
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Март » 13 » Корупцію можна не допустити
19:33
Корупцію можна не допустити

     Україна за рівнем корупційності посідає 144 місце в світі серед 177 країн. Позаду нас залишаються Камерун, Іран, Нігерія та ін. вкрай корумповані країни.  Актуальність проведеного заходу після останніх подій, що розгортаються в Україні, коли корупція наскрізь пронизала верхівку центральної української  влади, коли нова влада взялася за жорстоку боротьбу з проявами корупційних діянь, дуже важлива.

   13 березня в Олександрійській райдержадміністрації відбувся семінар-навчання для держслужбовців. Проводить подібні семінари обласний Центр по перепідготовці та підвищенню державних службовців. Цього разу його заступник С.П.Ворона  прочитав в онлайн Інтернеті навчальний семінар  на тему « Запобігання та протидія корупції». Виступаючи перед аудиторією держслужбовців, лектор наголосив на тому,  що службовець в своїй професійній діяльності не має права займатися бізнесом, приймати подарунки, грошові винагороди від керівника, окрім тих, які не перевищують розмір мінімальної платні, що повинна ділитися на дві частини – по 600 грн (на протязі року, в присутності свідків).  

Також було наголошено, що до 1-го квітня  всі державні службовці повинні здати декларацію  своїх доходів. Що нового в декларації? Відтепер, якщо діти досягли 18-річного віку і зареєстровані за місцем проживання батьків- вони вносяться в декларацію, де вказується рік народження, місце роботи. Якщо раніше доходи не опадтковувались в сумі до 150 тис. грн, то зараз планується зменшити її до 80 тис. Автомобілі будуть вимірюватися не кінськими силами,  а кіловатамии (кінські сили множимо на 0,72%).  Довжина автомобіля не вноситься в декларацію, окрім катера, яхти чи літака.  Витрати на утримання житла ( комунальні послуги, земельні ділянки, майно) не вносяться в декларацію. По нових правилах  вказується  банк(раніше не вимагалося), в якому знаходяться ваші вклади.  Дозвіл до 31-го грудня здати декларацію мають ті особи, які звільнилися з державної служби в попередньому році, та жінки, які знаходяться в декретній відпустці (вони здають декларацію за фактично відроблений попередній час).

 Покарання за корупційні дії досить суворе: від догани, до звільнення і позбавлення волі до 10 років.

Як  виживати чиновнику з маленькою зарплатнею? Він може читати лекції чи викладати в інститутах чи інших навчальних закладах, писати  романи і вірші. Видавати їх і отримувати гонорари.  

 Іван Мельник      

Просмотров: 497 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]